4 Mayıs 2025 Pazar


09:30   ZMO BAŞKANı SUIÇMEZ: "FıNDıK ÜRETICISI KIVI VE KAVAK AĞACı GIBI ALTERNATIFLERE YÖNELMEYE BAŞLıYOR"   09:30   SILIFKE`DE "3. EDEBIYAT FESTIVALI" BAŞLADı   09:27   1 MAYıS`ı TAKSIM`DE KUTLAMAK ISTEYEN 13 KIŞI TUTUKLANDı, 163 KIŞI SERBEST BıRAKıLDı   01:43   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı VAN`DA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   01:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KONYA MITINGINE ÇAĞRı: DOSTUN EVINDE, VEFANıN, IRFANıN ŞEHRI KONYA`DAYıZ   23:26   ANTALYASPOR KONUK ETTIĞI KONYASPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:41   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN ALI YERLIKAYA`YA: ‘MAKUL VATANDAŞ` TANıMıNıZA UYMAYAN HERKES SIZIN IÇIN POTANSIYEL TEHDIT   21:20   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 19 MART SÜRECINE ILIŞKIN 45 DAKIKALıK VIDEO   21:19   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı KEMAL POLAT: TUTUKLU MÜVEKKILLERIMIN CEZA DAVALARıNı TAKIP ETMEYEYIM ISTIYORLAR. BEN DE VAZGEÇMEYECEĞIM   19:51   KONYALı ÇIFTÇI GIRDI ÜRETIM MALIYETLERINE ISYAN ETTI: "HER GEÇEN YıL BIR ÖNCEKI YıLı ARAR DURUMA GELDIK. EŞIMIZDEN BILEZIK BOZDURUYORUZ"   18:56   1 MAYıS GÖZALTıLARıNDAN 17`SINE TUTUKLAMA ISTENDI   18:42   MAHMUT TANAL, İSTANBUL ADLIYESI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı: "EKMEK GIBI SU GIBI HUKUKA IHTIYACıMıZ VAR"   18:23   ALMANYA ANAYASAYı KORUMA DAIRESI: ALMNANYA IÇIN ALTERNATIF PARTISINI, (AFD) RESMEN AŞıRı SAĞCı OLUŞUM OLARAK SıNıFLANDıRDı   18:15   DENIZ YÜCEL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA OTOBÜS TEPKISI: "GÖREV TANıMıNıZDA MONTAJCıLıK Mı VAR?"   18:05   KONUTU TERK ETMEME TEDBIRI UYGULANAN CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: “EMNIYETE VEYA DEVLETE KARŞı KASTI BIR EYLEMIM YOKTUR”   18:03   USTA BAĞLAMA SANATÇıSı YAVUZ TOP HAYATıNı KAYBETTI   18:02   TBMM GENEL KURULU`NU GELECEK HAFTA DA BEKIR BOZDAĞ YÖNETECEK   17:45   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNA ARSA DAVASı... DEM PARTILI BOZAN: "KAYMAKAMKEN SATıLAMAZ DEDIĞIN TAŞıNMAZ SEN KAYYUM OLDUĞUNDA NASıL SATıLABILIR?"   17:32   CHP`LI ŞAHBAZ: “9 YAŞıNDA ZIHINSEL VE FIZIKSEL ENGELLI, YOĞUN BAKıMDA YATAN BIR ÇOCUĞUMUZUN DEVLETIN KORUMASı ALTıNDA CINSEL SALDıRıYA UĞRAMASı KABUL EDILEMEZ”   17:12   CHP ANKARA MILLETVEKILI ADNAN BEKER HAKKıNDA PARLAMENTER SUÇLARı BÜROSUNCA INCELEME BAŞLATıLDıĞı ORTAYA ÇıKTı  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, EMEKLİ EVİ ÜYELERİNİ GAZİ ÇİFTLİĞİ’NDE BULUŞTURDU


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Gazi Çiftliği’ne geziler düzenlemeyi sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi bu kez de Tarsus ve Merkez Emekli Evi Üyeleri’ni ata mirası Gazi Çiftliği’nde bir araya getirdi.

 

Tarih : 28 Mayıs 2022 Cumartesi 17:21   Okunma : 506

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Tarsus Emekli Evi ve Merkez Emekli Evi üyeleri için Silifke Atayurt’taki ata mirası Gazi Çiftliği’ne gezi programı düzenlendi. Gazi Çiftliği’ni gezen üyeler, duygusal anlar yaşadı.

Gazi Çiftliği ziyaretleri sürüyor

Türkiye’de tarım kredi kooperatifçiliğinin ilk örneği, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan ve Büyükşehir Belediyesi tarafından işlevsel hale getirilen Gazi Çiftliği’nde kadın ve çocukların sosyal yaşam ve üretime daha fazla katılması için çalışmalar yürütülürken, çiftliğe geziler de düzenleniyor. Kent merkezinden ve farklı ilçelerden bu gezilere katılan vatandaşlar, hem Atatürk’ten kalan mirası yerinde görüyor hem de bölgedeki üretici kadınlardan da çeşitli ürünler satın alıyor.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde faaliyet yürüten Tarsus ve Merkez Emekli Evi üyeleri için Gazi Çiftliği’ne gezi programı düzenlendi. Üyeler, atölyelerden kütüphaneye kadar birçok imkana sahip çiftlik binasını gezdi, ardından Gazi Çiftliği ile ilgili belgesel izledi. Gazi Çiftliği’ni gezerken duygusal anlar yaşayan üyeler, öğle yemeği ikramından sonra Atatürk’ün Atayurt’ta denize girdiği yeri gezdi.

“Çok duygulandım”

Emekli Evi üyelerinden Nesrin Göksel, gezi sırasında duygusal anlar yaşadığını ifade ederek, “Emekli Evi’nin etkinliklerinden yararlandıkça tüm emekli arkadaşlarım adına teşekkür ediyorumBöyle bir çiftliğin Atatürk tarafından 1936 yılında yapıldığından haberdar değildik, okuduğumuzda biliyorduk ama yerini bilmiyorduk. Belediyemizin böyle bir etkinliğe bizleri getirmesi çok iyi oldu. Çok duygulandım. Etkinliklerin devamını diliyoruz. Atatürk çocuğu olarak büyüdük, her yerde Atatürk olsun” dedi.

Üyelerden İbrahim Aydoğdu da düzenlenen etkinlikten çok memnun olduğunu belirterek, “Bilhassa atalarımızdan kalan önemli yerleri tekrar ayağa kaldırarak bize gösterdiği için onlara minnet duygusuyla bağlıyım. Çok teşekkür ederim, çok duygulandım” diye konuştu. Suat Cengiz ise “Gurur duyuyoruz her şeyden önce” ifadelerini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA