Yürüyüş, Kayrakkeşli Mahallesi’nden başlayarak Aladağ Mahallesi’ndeki tarihi Kızılgeçit Köprüsü’nde sona erdi. Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, 7’den 70’e her yaştan vatandaşla birlikte yürüdü. Katılımcılar, Toroslar’ın yemyeşil doğasında hem sağlıklı yaşamın keyfini çıkardı hem de Cumhuriyetin 102. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadı.
Etkinlik, Cumhuriyet marşları eşliğinde keyifli bir atmosferde sona erdi.
“Cumhuriyet’i Gelecek Nesillere Güçlü Bir Şekilde Aktaracağız”
Yürüyüş sonunda vatandaşlara hitap eden Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Cumhuriyet’in değerine vurgu yaparak, “Senede birkaç kez bu doğa yürüyüşlerini düzenliyoruz. Amacımız Toroslarımızı, yaylalarımızı, köylerimizi tanıtmak. Ancak bu yürüyüşün ayrı bir anlamı var çünkü bu hafta Cumhuriyet Haftası. Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir; aslında büyük bir nimettir. Kaybettikçe, değerlerinden uzaklaştıkça onun önemini daha iyi anlıyoruz. Bizler, sadece bu yürüyüşle ve yaptıklarımızla değil, yaşamımızın her alanında Cumhuriyetimize sahip çıkacağız, ilelebet yaşatacağız ve gelecek nesillere güçlü bir şekilde aktaracağız.” dedi.
Yıldız, vatandaşlarla birlikte doğanın içinde vakit geçirmenin önemine değinip, bu tür etkinlikleri yıl içinde birkaç kez tekrarlayacaklarını kaydederek, “Senede birkaç kez halkımızla birlikte bu tür halk yürüyüşleri düzenlemeye devam edeceğiz. Hem doğayı tanıyacağız hem de sağlıklı yaşamı destekleyeceğiz.” diye konuştu.
CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUSU FENER ALAYI İLE TAÇLANACAK
Toroslar Belediyesi, Cumhuriyet’in kuruluşunun 102. yılı etkinlikleri kapsamında Fener Alayı Cumhuriyet Yürüyüşü düzenleyecek. 28 Ekim Salı günü saat 19.00’da meşaleler ve Türk bayraklarıyla gerçekleşecek fener alayı ve kortej yürüyüşü, Halkkent Mahallesi’ndeki Yunus Emre Kültür Merkezi önünden başlayacak ve Çağdaşkent Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak.
Başkan Abdurrahman Yıldız, tüm Mersinlileri bu anlamlı etkinliğe davet ederek şunları söyledi:
“Bu yıl da Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte, omuz omuza, meşalelerimizle yaşayacağız. Tüm hemşehrilerimi, Fener Alayı Cumhuriyet Yürüyüşümüze davet ediyorum.”