5 Mayıs 2025 Pazartesi


12:08   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN ŞÜPHELININ PANSIYON GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı, GÖZALTı SÜRESI BIR GÜN UZATıLDı   11:41   CHP`NIN 38`INCI OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı… İMAMOĞLU`NDAN TÜM SORULARA TEK YANıT: “HALKıN ADALET DUYGUSUNA AÇıK BIR IHANET”   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   11:26   ÖZGÜR ÖZEL, MARC COOLS ILE GÖRÜŞTÜ   11:03   EKREM İMAMOĞLU: “BUGÜNE KADAR KIMINLE GÖRÜŞTÜYSEM İSTANBUL`UN MENFAATI IÇIN GÖRÜŞTÜM, HAKKıMDA HIÇBIR ŞEY BULAMADıNıZ”   14:50   DEM PARTI DIYARBAKıR İL EŞ BAŞKANı ŞAHIN: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER TÜRKMEN GELENEĞININ SON TEMSILCISI”   14:19   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SELIN SAYEK BÖKE: "SALDıRGANıN KIM OLDUĞU, KIMLERLE IRTIBAT HALINDE OLDUĞU DERHAL ORTAYA ÇıKARıLMALıDıR"   14:18   TÜRK-İŞ GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ALEMDAR`DAN "IŞÇI MEMURUN AMIRI OLAMAZ" GÖRÜŞÜ BILDIREN YÖK`E TEPKI: “EMEĞE VE ALıN TERINE YÖNELIK BU KÜÇÜMSEYICI ANLAYıŞıN HUKUKI GEÇERLILIĞI YOKTUR”   14:18   ROMANYA`DA HALK, CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERI IÇIN OY KULLANMAYA BAŞLADı; SEÇIMLER AŞıRı SAĞıN GÖLGESINDE GERÇEKLEŞTIRILIYOR   14:16   CHP`NIN KONYA MITINGI… KONYALı VATANDAŞ: “KONYA`DA BU KADAR KALABALıĞıN OLMASı ARTıK MEVCUT IKTIDARıN ÇOK GEÇERLI OLDUĞUNU GÖSTERMIYOR"   14:14   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ÖZGÜR ÇELIK: "BU ALÇAKLıĞı YAPANıN DA YAPTıRANıN DA IKI ELIMIZ YAKASıNDA"   14:10   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı: ŞAHSıN, 2004`TE IKI ÇOCUĞUNU ÖLDÜRDÜĞÜ VE 2020`DE ŞARTLı TAHLIYE ILE SERBEST BıRAKıLDıĞı BELIRLENDI   14:08   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR KESIM INSAN EĞER BU IKTIDARA KARŞı BIRINE YÖNELIK SUÇ IŞLEME EĞILIMINDE BULUNUYORSA CEZASıZ KALACAĞıNA DAIR BIR INTIBA EDINIYOR"   14:01   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... BURHANETTIN BULUT: "BU ORGANIZE LINÇ KÜLTÜRÜNÜN SORUMLUSU SADECE YUMRUĞU ATAN DEĞIL; YıLLARDıR BU IKLIMI BESLEYENLERDIR"   13:58   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: "HIÇBIR SALDıRı HALKıN IRADESINI TEMSIL EDEN GENEL BAŞKANıMıZ ÖZGÜR ÖZEL`I VE CHP`YI SINDIREMEYECEK"   13:57   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... MUHARREM İNCE: "BU SALDıRıNıN SORUMLULARı BIR AN ÖNCE TESPIT EDILEREK YARGı ÖNÜNDE HESAP VERMELIDIR"   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "TESADÜF DIYENIN AKLıNA ŞAŞARıM"   13:53   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... GÖKÇE GÖKÇEN: "BÖYLE ALÇAKÇA SALDıRıLARLA KORKUTABILECEĞINI ZANNEDENLER BÜYÜK HÜSRANA UĞRAYACAKLAR"   13:50   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... GÜLIZAR BIÇER KARACA: "BU TÜR PROVOKASYONLARıN, ÜLKEMIZIN DEMOKRASI VE HUKUK MÜCADELESINE GÖLGE DÜŞÜRMESINE ASLA IZIN VERMEYECEĞIZ"   13:47   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: “ŞAHSıN 2004 YıLıNDA ÇOCUKLARıNı ÖLDÜRMEKTEN DOLAYı SABıKASı VAR”  
 
     
   

NAZMİ BİLGİN`DEN RTÜK`E TEPKİ: “SİYASİ NEDENLERLE HEDEFLEDİĞİNİZ KURUMLARI CEZALANDIRMAK YASAL MEVZUATI ÇIKARLARINIZA UYDURMANIZ DEMEKTİR, SUÇTUR”


Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Radyo Televizyon Üst Kurulu`nun (RTÜK) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun açıklamalarını haber yapan televizyon kanallarına üst sınırdan verdiği cezaları eleştirdi. Bilgin, “RTÜK`ün cezacı üyelerini bir kez daha uyarıyoruz. Sadece siyasi nedenlerle hedeflediğiniz kurumları cezalandırmak amacıyla karar almanız, temel amacı medyada düzenleme olan yasal mevzuatı çıkarlarınıza uydurmanız demektir. Bu da yetkinizi kötüye kullanmaktır, suçtur” dedi.

 

Tarih : 30 Mayıs 2022 Pazartesi 16:34   Okunma : 331

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Radyo Televizyon Üst Kurulu`nun (RTÜK) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun açıklamalarını haber yapan televizyon kanallarına üst sınırdan verdiği cezaları eleştirdi. Bilgin, “RTÜK`ün cezacı üyelerini bir kez daha uyarıyoruz. Sadece siyasi nedenlerle hedeflediğiniz kurumları cezalandırmak amacıyla karar almanız, temel amacı medyada düzenleme olan yasal mevzuatı çıkarlarınıza uydurmanız demektir. Bu da yetkinizi kötüye kullanmaktır, suçtur” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, RTÜK`ün KRT, Tele 1, Halk TV ve Flash Haber`e Kılıçdaroğlu`nun açıklamalarını eş zamanlı yayınladıkları için verdiği cezalar ile ilgili bugün yazılı açıklama yaptı. Bilgin, şunları kaydetti:

“ANAYASA VE YASALAR HİÇE SAYILMAKTA TÜM ELEŞTİREL YAYINLAR CEZALANDIRILARAK SUSTURULMAK İSTENMEKTEDİR”

“Ne acıdır ki ülkemizde medyayı düzenleyici kuruluşlar çok uzun zamandır iktidarın basını hizaya getirme araçları olarak kullanılmaktadır. Anayasa ve yasalar hiçe sayılmakta tüm eleştirel yayınlar cezalandırılarak susturulmak istenmektedir.

“NASIL DOĞRULANACAKTIR SİYASİLERİN İDDİALARI YA DA VAATLERİ? “

Ülkenin ana muhalefet partisinin lideri konuşmuş, RTÜK bunu haber yapan televizyonlar Tele 1, KRT, Halk TV ve Flash Haber`e üst sınırdan para cezası vermiştir. Yasadaki dayanak maddesi, yayın hizmetlerinde ‘tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas alma` ve ‘toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olmama` zorunluluğunu vurgulayan maddedir. RTÜK`ün cezacı üyelerine göre aynı maddede yer alan ‘soruşturulması basın meslek ilkeleri çerçevesinde mümkün olan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğundan emin olunmaksızın yayınlanamaz` hükmü de gerekçe olmuştur. Nasıl doğrulanacaktır siyasilerin iddiaları ya da vaatleri?

Temsili demokrasilerde temel ilke, konuların lehte ya da aleyhte olsun konuşulması ve böylece toplumun kendi görüşlerini yeterli bilgi birikimiyle oluşturmasıdır. Halk böylece oluşan görüşlerle özgür seçimler yapabilir. RTÜK`ün aksine yasanın ilgili maddesi de işte bu hedefi gözetmiştir.

“BU CEZALAR ARTIK TOPLUMA VERİLEN CEZALAR HALİNİ ALMIŞTIR”

Muhalefetin ya da iktidara eleştirel bakanların seslerinin medyaya uygulanan cezalarla susturulması demokrasiyle bağdaşmaz. Bu açıdan RTÜK`ün yaptığı tam anlamıyla çağ dışı bir uygulamadır. Bırakın basın özgürlüğünü, RTÜK`ün ceza kararlarında oyu olan üyeleri, öyle anlaşılıyor ki özgür seçim hakkını hedeflemektedir. Çünkü bu cezalar artık topluma verilen cezalar halini almıştır. Haber alma hakkını hiçe sayan cezacı RTÜK üyeleri, milyonların temsilcisi olan siyasi muhalefetin sesini kısmaya heveslenmiştir. Onların açıklamalarını haberleştiren her gazetecinin tepesine de ceza kılıcı sallamaya başlamıştır.

“SİYASİ NEDENLERLE HEDEFLEDİĞİNİZ KURUMLARI CEZALANDIRMAK YASAL MEVZUATI ÇIKARLARINIZA UYDURMANIZ DEMEKTİR, SUÇTUR”

RTÜK üyelerini bir kez daha uyarıyoruz. Sadece siyasi nedenlerle hedeflediğiniz kurumları cezalandırmak amacıyla karar almanız temel amacı medyada düzenleme olan yasal mevzuatı çıkarlarınıza uydurmanız demektir. Bu da yetkinizi kötüye kullanmaktır, suçtur.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA