13 Mayıs 2025 Salı


16:17   SOMA MADEN FACIASıNıN 11`INCI YıLı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIRILERININ ‘TELEF EDILMEMESI` IÇIN SOMA`YA ADALET GELMESI LAZıM"   15:27   ÖZGÜR ÖZEL: “MEMLEKETIN DOĞU TARAFıNDA ÖZGÜRLÜK, BU TARAFıNDA ‘TURPUN BÜYÜĞÜ...` BÖYLE IŞ OLMAZ”   15:22   ÖZGÜR ÖZEL, SOMA`DA MADEN ŞEHITLERINI ANMA YÜRÜYÜŞÜ`NE KATıLDı: "ANT OLSUN BU DAVA BIR DAHA GÖRÜLECEK, SUÇLULAR CEZASıNı ÇEKECEK"   14:35   TBMM`YE ÜÇ MILLETVEKILI HAKKıNDA DOKUNULMAZLıK DOSYASı SUNULDU   13:38   CHP`LI ÖZTÜRKMEN, LISEDE EĞITIM SÜRESININ DEĞIŞEBILECEĞI AÇıKLAMASı YAPAN BAKAN TEKIN`E TEPKI: CEMAATLER, TARIKATLAR VE PATRONLAR NE ISTIYORSA O OLUYOR"   11:03   TKP GENEL SEKRETERI OKUYAN: "TÜRKIYE`DE KÜRT SORUNU, SıNıFSALDıR, LAIKLIĞE, CUMHURIYET`E, EMPERYALIZME BAĞLıDıR"   10:52   YOZGAT`TA SOĞAN ÜRETICININ ELINDE KALDı... ÇIFTÇI BILAL ÖZBEK: "MASRAFLARıMıZıN HIÇBIRINI KARŞıLAYAMADıK, ZARAR ETTIK"   10:50   ÖMER FETHI GÜRER: “14 MAYıS DÜNYA ÇIFTÇILER GÜNÜ`NDE ÜLKEMIZ ÇIFTÇISI MUTSUZ”   10:41   MARMARA`DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   10:34   İŞSIZLIK MAAŞı BAŞVURULARı 2025`TE KATLANARAK ARTARKEN BAŞVURANLARıN YARıSı MAAŞ ALAMıYOR, 427 MILYARA ULAŞAN İŞSIZLIK SIGORTASı FONU`NDA ASLAN PAYı IŞVERENLERE   10:31   PKK`NıN FESIH KARARı... MANSUR YAVAŞ: "TÜRKIYE CUMHURIYETI DEVLETINI PAZARLıK YAPıYOR NOKTASıNA GETIRECEK HIÇBIR GIRIŞIME IZIN VERILEMEZ, VERILMEMELIDIR"   10:12   KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR: “FEDERASYON DEMEK, TÜRKIYE`NIN BURADAN ÇıKMASı DEMEK, IKI DEVLETLI SIYASETTEN BAŞKA BIR SIYASET GÖRÜŞMEYIZ”   10:09   MERSIN`DE ŞEHIT VE GAZI ANNELERI, ANNELER GÜNÜ PIKNIĞINDE BULUŞTU   09:58   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM: "FıNDıK FIYATı AÇıKLANMADAN YÜKSEK REKOLTE ILAN EDILIYOR, SONRA TMO ELIYLE ÜRETICI PAZARLıK GÜCÜNDEN KOPARıLıYOR"   09:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN "ENGELLILER HAFTASı" ETKINLIKLERI IKINCI GÜNÜNDE DEVAM ETTI   09:56   TEKIRDAĞ`DA HEKIME DARP IDDIASı... HEKIM BIRLIĞI SENDIKASı GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZGÜR ÖZ: "BAŞHEKIM DERHAL GÖREVDEN ALıNMALı"   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “MESKİ OLARAK TÜRKIYE TARIHININ EN BÜYÜK YATıRıM DÖNEMINI YAŞıYORUZ”   09:12   SOMA MADEN FACIASıNıN 11`INCI YıLı...BAĞıMSıZ MADEN İŞ SENDIKASı GENEL BAŞKANı GÖKAY ÇAKıR: “301`I BIZE UNUTTURMAYA ÇALıŞTıLAR”   07:05   PKK`NıN FESIH KARARı... DEM PARTI MYK`Sı SÜRECI ELE ALDı: İMRALı`Yı ZIYARET EDENLERE YASAL GÜVENCE TALEP EDILECEK, SIYASI PARTILER ZIYARET EDILECEK   23:27   CHP YENI BOYKOT SITESINI KULLANıMA SUNDU: "BOYKOTYAP2025.COM"  
 
     
   

AKDENİZ’DE BİR İLK DAHA: BİLİM ŞENLİĞİ VE ROBOT YARIŞMASI


Akdeniz Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Mersin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde düzenlenen Akdeniz Bilim Şenliği ve Robot Yarışması, büyük bir ilgi ve yoğun katılımla gerçekleşti.

 

Tarih : 15 Haziran 2022 Çarşamba 21:01   Okunma : 267

Akdeniz Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Mersin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğinde düzenlenen Akdeniz Bilim Şenliği ve Robot Yarışması, büyük bir ilgi ve yoğun katılımla gerçekleşti.

Mersin Millet Bahçesi sahil bölümünde organize edilen etkinliğe, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, İl Milli Eğitim Müdürü Âdem Koca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Şimşek, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri, bürokratlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıile başladı.

“Akdeniz’e 6 yeni okul yapılacak”

Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, programda yaptığı konuşmada, başta eğitim alanı olmak üzere Akdeniz ilçesinde yaşamın her alanında büyük bir değişim ve dönüşümün gerçekleştiğinin altını çizdi. Kaymakam Pamuk; “Eğitim’de hepimizi sevindiren, geleceğe güvenle bakmamızı sağlayacak çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Her şeyden önce ilçemizde okullarımızın fiziki altyapılarının iyileştirilmesi konusunda ciddi bir atılım içindeyiz. Okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesinde Akdeniz Belediyemizin çok önemli katkıları oldu. Kısa sürede 6 okulumuzu yık-yap yöntemiyle sıfırdan yeniden inşa edilecek. Ayrıca 3 yeni anaokulu yapılacak. Yine yapımı devam eden okullarımız var” dedi.

“Gençlerimiz, artık robotik kodlama öğreniyor, robotlar yapıyor”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak da konuşmasında, Akdeniz’de ilk kez organize edilen etkinliği; Mersinlilere kazandırılan Millet Bahçesi’nde düzenliyor olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Birkaç yıl önce sokak olayları, araçların taşlanması ve biber gazları ile gündeme gelen Akdeniz’de, bugün artık barışın, huzurun ve kardeşliğin hâkim olduğunu vurgulayan Başkan Gültak; “Bugün gençlerimiz robotik kodlama öğreniyor, robotlar yapıp yarışmalara katılıyor.

Akdeniz’de robotik kodlama sınıflarının sayısı da her geçen gün artıyor. Akdeniz ilçesi, artık terör olayları veya uyuşturucu ile anılmıyor. Çünkü seçilir seçilmez ilkokuldan üniversiteye kadar çocuklarımızın, gençlerimizin ve kadınların eğitimi ve meslek kazanıp geleceğe güvenle bakabilmeleri için projeler hayata kattık. Akdeniz, kentsel dönüşümle, millet bahçesi ile spor tesisleri ve gençlik merkezleri ile değişiyor, değişmeye devam edecek” diye konuştu. Akdeniz’e ilk kez bir Bilim Merkezi kazandıracaklarını da kaydeden Başkan Gültak, merkezin açılışını Eylül ayı içinde yapmayı planladıklarını belirtti.

“Akdeniz’de 16 robotik kodlama sınıfı var”

Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Şimşek de konuşmasında, Akdeniz’de 62 bin öğrenciye 4 bin öğretmenle hizmet verdiklerini belirterek; “Eğitimin her boyutunda olduğu gibi, gelişen dünya şartlarına göre bilimsel alanda da ne yapabileceğimize kafa yormaktayız. Bu anlamda 2020 yılında ‘Türkiye’nin Geleceğinde Biz de Varız’ adında proje hazırlayıp Çukurova Kalkınma Ajansı’na sunduk. Ajans, projemizi takdire değer bularak 10 okulumuza robotik kodlama atölyesi kurulmasına destek verdi. Ayrıca 3’ü Bakanlığımızdan olmak üzere ilaveten artı 3 olmak üzere Akdeniz ilçemizde 16 robotik kodlama atölyesi, okullarımızda öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur” diye konuştu. Şimşek, okullara sağlanan katkıların yanı sıra, öğrencilere sağlanan ücretsiz kurs ve eğitim desteklerinden den dolayı Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’a da teşekkür etti.

Bilim Şenliği sergisi büyük ilgi çekti

Konuşmaların ardından Bilim Şenliği Sergisi’nin açılış kurdelesi protokol üyelerince kesildi. Protokol üyeleri, öğretmenler ve veliler, hazırlanan stantları gezerek öğrencilerin hayata geçirdiği, yaşamı kolaylaştıran birbirinden farklı alanlarda geliştirdikleri projeler hakkında bilgiler aldı.

Robot yarışmasında dereceye giren takımlar ödüllerini aldı

Etkinlik kapsamında robot yarışması da düzenlenirken Akdeniz ilçe sınırları içinde bulunan 9 ortaokul ve 4 liseden öğrencilerin 2 kategoride mücadele ettiği yarışmalar büyük ilgi çekti. Takım halinde gerçekleşen robot yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül ve kupaları, protokol üyelerince takdim edildi. Akdeniz ilçesinde ilk kez düzenlenen Akdeniz Bilim Şenliği ve Robot Yarışması, protokol üyelerinin öğrencilerle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çekmesiyle sona erdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA