7 Şubat 2026 Cumartesi


20:10   ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: TOROSLAR’DA DEPREM DEĞIL İHMAL KONUŞULDU   20:04   TARSUS’TA 6 ŞUBAT’ıN ACıSı UNUTULMADı: KAYBEDILEN CANLAR DUALARLA VE HELVA İKRAMıYLA ANıLDı   19:51   16 YAŞıNDAKI HIRANUR İÇIN ADALET ÇıĞLıĞı: “CEZASıZLıK BITENE KADAR BURADAYıZ”   19:34   BAROLAR HATAY’DA SESSIZ ÇıĞLıK OLDU: 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA ADALET İÇIN ORTAK YAS   18:24   MEP’TEN GÜVENLIK VE YATıRıM VURGUSU: “HUZURLU MERSIN, GÜÇLÜ EKONOMI”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM   16:29   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı.. ÜMIT ÖZDAĞ, HATAY BAROSU VE HATAY ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BIRLIĞI’NI ZIYARET ETTI   12:28   DANıŞTAY’ıN GÖKÇEK HAKKıNDAKI KARARı... ABB, BÜLENT ARıNÇ’ıN TANıK OLARAK DINLENMESI ISTEMIYLE ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NA BAŞVURDU   11:27   ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA ŞAMBAYAT BELEDIYESI’NI VE GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI   09:22   TAHLIYE EDILEN ZEYDAN KARALAR, HAVALIMANıNDA COŞKUYLA KARŞıLANDı: ADANA’DA YAPACAK ÇOK IŞIMIZ VAR   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   08:19   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA SESSIZ YÜRÜYÜŞE KATıLDı   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**   22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”   21:01   BAŞKAN ALI BOLTAÇ ADıYAMAN : “BU ACı UNUTULMAYACAK”   19:40   SILIVRI’DE KRITIK ARA KARAR: ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ZEYDAN KARALAR TAHLIYE EDILDI   18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”   18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR  
 
     
   

Özdemir: "Kentimizde Nükleer Çöplük İstemiyoruz"


Mersin Barosu Başkan Vekili Gazi Özdemir, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yazılı mesaj yayımladı.

 

Tarih : 4 Haziran 2018 Pazartesi 10:35   Okunma : 583

Mesajında, her insanın ortak yaşam alanı olan çevrenin ciddi anlamda korunması ve gelecek nesillere sağlıklı ve temiz bir çevre bırakabilmek adına, gerekli yasal düzenlemelerin yanı sıra eğitimin de önemli olduğunu belirten Özdemir, kentimizde en büyük çevre felaketinin nükleer santral atıklarının olacağını ifade ederek, “Kentimizde nükleer çöplük istemiyoruz. Hukuksuzca, teknik eksikliklere ve yanlışlıklara rağmen temeli atılan Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nden çok geç olmadan vazgeçilmelidir” dedi.

Başkan Vekili Gazi Özdemir açıklamasında, “2872 sayılı Çevre Kanun’un amacı, bütün canlıların ortak varlığı olan çevrenin, sürdürülebilir çevre ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda korunmasını sağlamaktır. 1982 Anayasası’nın 56. Maddesi’nde, herkesin sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı vardır ve bu yasa tüm vatandaşlara yaşadığı çevreyi koruma görevini de yükler. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak devletin ve vatandaşların asli görevidir” diye konuştu.

Akkuyu’da temeli atılan nükleer santralin en büyük çevre felaketi olacağını belirten Başkan Vekili Gazi Özdemir, “Nükleer santrallerin insan ve çevre için büyük bir tehlike oluşturduğunun örneklerini geçmişte gördük.  Nükleer atık, insan ve çevre sağlığı açısından büyük bir tehdittir. Radyasyon sadece havaya değil; suya, toprağa, her şeye bulaşmaktadır. Kentimizde nükleer çöplük istemiyoruz. Nükleer santral için Orman Kanunu’nda yapılan değişiklikle, Toroslar’ın nükleer atık deposu yapılması planına ve kentimizde yapılacak olan nükleer santrale karşı mücadelemizi sürdürmeliyiz. Hukuksuzca, teknik yanlışlıklara, eksikliklere ve Mersin halkının tüm itirazlarına rağmen temeli atılan Akkuyu Nükleer Santrali projesinden vazgeçilmelidir.

Temennimiz, merkezi ve yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin bu konuda etkin mücadelelerini sürdürmeleridir. Bu düşüncelerle, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, daha güzel bir çevrede yaşamak ve çevreyi korumak umuduyla saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadesini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  Mersin Barosu, Başkan Vekili Av. Gazi Özdemir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA