10 Mayıs 2025 Cumartesi


15:05   ÖZGÜR ÖZEL, VAN`DA KUYUMCU ESNAFıNı ZIYARET ETTI: "İNŞALLAH IKTIDAR DEĞIŞINCE EMEKLIDE DE ASGARI ÜCRETLIDE DE ÇIFTÇIDE DE PARA BOLARACAK, IŞLER DAHA DA IYI OLACAK"   15:01   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL VAN`DA: "BIZ BU ÜLKEDE ANNELERIN GÖZYAŞLARıNıN DURMASıNı ISTIYORUZ AMA BUNU MECLIS`TE VE TOPLUMSAL MUTABAKATLA YAPMAMıZ LAZıM"   14:35   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE`DE BIR SÜREÇ GELDIYSE IKTIDARıN SAYESINDE DEĞIL, IKTIDARA RAĞMEN GELMIŞTIR"   14:24   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SILAH BıRAKACAK OLMASı ILE ILGILI HABERIN BIR AN ÖNCE GELMESINI, SILAHLARıNı BıRAKMALARıNı SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   14:24   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SILAH BıRAKACAK OLMASı ILE ILGILI HABERIN BIR AN ÖNCE GELMESINI, SILAHLARıNı BıRAKMALARıNı SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   13:26   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… İMAMOĞLU`NUN MESAJı: “HAKLı BIR MÜCADELENIN SONUNDA FERAH GÜNLERE KAVUŞACAĞıZ, ÖZGÜR VE ADIL BIR TÜRKIYE`YI INŞA EDECEĞIZ”   13:04   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… MITINGE KATıLAN ÇIFTÇI: ``EMEKLI, ASGARI ÜCRETLI HEPSI PERIŞANDıR, TÜRKIYE PERIŞANDıR``   12:18   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… ÖZGÜR ÇELIK: "BÜTÜN SIYASI TUTSAKLAR IÇIN ÖZGÜRLÜK TALEBIMIZI DILE GETIRECEĞIZ"   10:40   ÖZGÜR ÖZEL, “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI IÇIN VAN`DA... ÖZEL: “VAN`DAN, TÜRKIYE`YE ÖNEMLI MESAJLARıMıZ OLACAK, HERKESI MITINGE BEKLIYORUZ”   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:46   GÖKHAN GÜNAYDıN: "İBB SORUŞTURMALARıNDA NEDEN 2019 ÖNCESINE ILIŞKIN DOSYALAR ISTENMIYOR"   13:40   ÖZGÜR ÖZEL, İTO`YU ZIYARET ETTI   13:22   MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI VAN`DA... CHP VAN İL BAŞKANı BEDIRHANOĞLU: VAN HALKı HAKSıZLıĞA, HUKUKSUZLUĞA TEPKI VERECEK   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   11:46   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E: 2002 YıLıNDAN BU YANA HER BIR BRANŞA YıLLAR BAZıNDA KAÇ ÖĞRETMEN ATANMıŞTıR?   11:22   YAĞLıDERE BELEDIYESI`NIN ARACı 40`A YAKıN SOKAK HAYVANıNı GECE YARıSı ORMANA BıRAKıRKEN GÖRÜNTÜLENDI   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING  
 
 
 
 
 
   

İTÜ RACİNG’İN YENİ ELEKTRİKLİ ARACI GÜCÜNÜ TOTALENERGİES’TEN ALIYOR


Elektrikli araç yağlarında öncü TotalEnergies’ten, Türkiye’nin en parlak mühendis adaylarına anlamlı destek… TotalEnergies, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesindeki İTÜ Racing Kulübü’nün tasarladığı elektrikli araç, DT BeElectric-02’nin altın sponsoru oldu.

 

Tarih : 27 Haziran 2022 Pazartesi 17:59   Okunma : 312

Elektrikli araç yağlarında öncü TotalEnergies’ten, Türkiye’nin en parlak mühendis adaylarına anlamlı destek… TotalEnergies, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesindeki İTÜ Racing Kulübü’nün tasarladığı elektrikli araç, DT BeElectric-02’nin altın sponsoru oldu.

Uluslararası Formula Student öğrenci yarışlarına katılmak amacıyla 2007 yılında kurulan İTÜ Racing, farklı mühendislik disiplinlerinden öğrencilerin oluşturduğu 45 kişilik bir Formula ekibi. Her yıl tasarlayıp ürettikleri prototip araçlarla dünyanın çeşitli yerlerinde gerçekleştirilen Formula Student yarışlarına katılan ekip, bu yıl 18-24 Temmuz tarihleri arasında Çekya’da düzenlenecek yarışlara hazırlanıyor.

İTÜ Racing’in en yenilikçi ve en hızlı elektrikli yarış aracının lansmanı 24 Haziran’da İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Geniş katılımlı lansmanda İTÜ Racing Takım Lideri Çayan Baykal aracın özelliklerini paylaştı.

250 km hıza ulaşabiliyor

Ağustos 2021’de tasarımına başlanan araç, 10’un üzerinde mühendislik alanından 60 öğrenci tarafından tasarlandı. Hibrit monokok şasi ve 10 inç tekerlek ölçüsüne sahip araç üzerinde otomotiv ve savunma sanayinde kullanımı artan yeni teknoloji imalat tekniklerinden ürün ve kompozit malzemeler kullanıldı.

Güncel teknolojilerin kullanıldığı DT BeElectric-02, BAYKAR tesislerinde yapılan üretimiyle Türkiye’de tasarlanıp üretilen ilk kompozit şasiye sahip. Elektrikli araç teknolojileri takip edilerek üretilen ve motorunun nominal gücü 93.2kW olan araç 250 kilometre hıza rahatlıkla çıkabiliyor.

“Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz”

Baykal, “İTÜ Racing ekibi olarak Formula Student takımları arasında yenilikçiliği, rekabetçiliği ve kabiliyetleri ile tanınan saygın ekipler arasında yer almak ve hem ülkemizi hem de üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyoruz. En büyük amacımız her yıl bir öncekinden daha iyi işler yapmak ve benzer prestijli yarışmalarda ülkemizi gururla temsil etmek. Kulübümüz çatısı altında hayata geçirdiğimiz projeler, takım üyelerimizin sorumluluk alma, takım olarak çalışabilme, verilen işi zaman kısıtlaması altında bitirebilme gibi konularda tecrübe edinmesi için de mükemmel fırsatlar sunuyor. Projelerimize verilen destekler de gelişen ve değişen otomotiv teknolojilerine ilgi duyan mühendis adaylarının yeteneklerini göstererek ilerleme kaydedebileceği sürdürülebilir bir ortama temel oluşturuyor. Yeni aracımızı Çekya’da test edecek olmanın heyecanı içindeyiz. TotalEnergies Turkey Pazarlama’ya yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyoruz. İnovasyon denilince ilk akla gelen markalardan olan TotalEnergies’in tüm bu süreçteki desteği bizi çok mutlu etti. Çekya’ya arkamızda böyle güçlü bir markanın desteği ile gideceğimiz için kendimizi çok şanslı görüyoruz” dedi.

“Gençlerle güç birliği yaptığımız için mutluyuz”

TotalEnergies Turkey Pazarlama ve Teknoloji Direktörü Fırar Dokur ise mühendis adaylarına destek vermekten mutlu olduklarını söyledi. Dokur, “İTÜ, ülkemizin dünya çapındaki en prestijli teknik üniversitelerinden biri. Akademik başarılarıyla olduğu kadar öğrenci kulüpleri ve proje takımlarıyla da birçok başarıya imza atıyor. İTÜ Racing ekibi de bu başarılı takımlardan biri. Elektrikli araçlar için ürettiğimiz yüksek performanslı sıvılarımızın, lisans düzeyinde dünyada yapılan en prestijli mühendislik yarışmalarından birinde İTÜ Racing aracına eşlik etmesinden son derece memnunuz. TotalEnergies olarak ürünlerimizi çok uzun yıllar yarış pistlerinde test edip onaylıyoruz. Elektrikli araçlar için ürettiğimiz özel yağlama ve soğutma sıvılarından oluşan Quartz EV Fluids ürün serisi inovatif yetkinliğimizin güçlü bir göstergesi niteliğinde bulunuyor. Böyle bir projede güç birliği yaparak gençlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Çekya’da piste çıkacak olan tüm ekibe şimdiden başarılar diliyoruz. İnanıyoruz ki, Türkiye’ye çok iyi bir dereceyle dönecekler” diye konuştu.

Yarışlar 41 yıldır düzenleniyor

Formula Student yarışları, Society of Automotive Engineers (SAE) tarafından 1981 yılında başlatıldı. 4 kıtada, 10’dan fazla ülkede düzenlenen ve dünyanın en prestijli üniversitelerinden tecrübeli ekiplerin katıldığı bir mühendislik yarışması olan Formula Student’ın amacı, otomotiv sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek ve yeni teknolojiler için test imkânı oluşturmak. Her yıl düzenlenen yarışlarda, 50’ye yakın benzinli, 30’a yakın elektrikli ve 10 adet sürücüsüz araç yarışıyor. Araçlar; tasarım, teknik denetim, dinamik etaplar ile üç farklı kategoride pist yarışının ardından tüm etaplardan toplanan puanlara göre sıralanıyor.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA