9 Şubat 2026 Pazartesi


14:52   MAĞDUR AILELER TBMM’DE… SEVDA ERDAN KıLıÇ: "BU INSANLAR ACıLARıNı TEŞHIR ETMEK IÇIN DEĞIL, ADALETIN YOKLUĞUNU IFŞA ETMEK IÇIN BU MÜCADELEYI VERIYORLAR"   14:50   EMEP’LI MILLETVEKILERINDEN, BAKAN TUNÇ’A: "EPSTEIN BELGELERINDE ISIMLERI GEÇENLER HAKKıNDA BAKANLıĞıNıZCA BAŞLATıLMıŞ BIR INCELEME VAR Mı?"   14:50   DERVIŞOĞLU’NDAN MESUT ÖZARSLAN’A TEPKI: "SIZE VE PARTINIZE DUYULAN SEVGIYE ISTINADEN OY ALıYORSUNUZ O OYU BAŞKA PARTIYE CIRO EDEMEZSINIZ"   14:48   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN, "UMUT DAVASı"NıN GÖRÜLDÜĞÜ ANKARA ADLIYESI ÖNÜNDE KONUŞTU: "UĞUR MUMCU CINAYETININ PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ"   17:34   ÜMIT ÖZDAĞ: "ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK ISTEYENLER ÖNCE ŞEHIT KÜÇÜK’ÜN ANNE VE BABASıNA, ’BIZ SENIN EVLADıNı KATLEDEN TERÖRISTLERIN ELEBAŞıNı SERBEST BıRAKACAĞıZ’ DESINLER"   17:32   HAYATıNı KAYDEDEN POLIS MEMURU KESKIN IÇIN TÜVTÜRK ÖNÜNDE AÇıKLAMA: "’ÖLÜRSE ŞEHIT, VURURSA SUÇLU’ DÜZENI SON BULMALıDıR"   17:31   CHP’NIN YENI PARTI PROGRAMı BALıKESIR’DE TANıTıLDı: HAZıR OLUN, BIR DEVRIN SONUNA GELIYORUZ   15:48   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE: "MIHALGAZI BELEDIYE BAŞKANı ZEYNEP GÜNEŞ AKGÜN’ÜN YANıNDAYıZ"   15:44   GÖLBAŞı, KALECIK VE BEYPAZARı BELEDIYE BAŞKANLARı, CHP’DEN ISTIFA EDECEKLERI IDDIALARıNı YALANLADı   13:40   TUNCER BAKıRHAN, BAHÇELI’YI ARAYıP ÖZÜR DILEDIĞI IDDIALARıNı REDDETTI   12:38   CHP’LI KEÇIÖREN BELEDIYE BAŞKANı MESUT ÖZARSLAN’ıN, AK PARTI’YE GEÇMESI BEKLENIYOR   11:36   İYİ PARTI, MEHMET EMIN KORKMAZ’ı TEDBIRLI OLARAK KESIN IHRAÇ TALEBIYLE DISIPLIN KURULUNA SEVK ETTI   09:11   MHP’LI UYSAL: BU HAREKET SıRADAN BIR PARTI DEĞIL, BIR DAVADıR   19:38    SEL SAHASıNDAN BAKANLıKLARA: DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN İÇIN YOĞUN MESAI   13:45    ÖZDAĞ’DAN HATAY ÇıKıŞı: “ANAHTAR VAR, YUVA YOK… HATAY ÇAMUR DERYASıNA TERK EDILDI”   13:38   TÜRKIYE’DE KAYıP ÇOCUK GERÇEĞI MECLIS GÜNDEMINDE: TANRıKULU’NDAN ÇARPıCı SORULAR   11:42   İKI MEŞALELI TARIHI AÇıLıŞ: MILANO-CORTINA 2026 KıŞ OLIMPIYATLARı BAŞLADı   10:22   6 ŞUBAT’ıN ARDıNDAN MERSIN’DE İYILEŞME BULUŞMASı: “UNUTMADAN DEVAM ETMEK”   20:10   ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: TOROSLAR’DA DEPREM DEĞIL İHMAL KONUŞULDU   20:04   TARSUS’TA 6 ŞUBAT’ıN ACıSı UNUTULMADı: KAYBEDILEN CANLAR DUALARLA VE HELVA İKRAMıYLA ANıLDı  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR’İN EV SAHİPLİĞİNDE ‘EŞİT MASALLAR’ TİYATRO OYUNU ÇOCUKLARLA BULUŞTU


Çocuklara cinsiyet eşitliği, doğa ve çevre sevgisi aşılamayı amaçlayan ‘Eşit Masallar’ tiyatro oyunu Mersin’de sahnelendi. Odeabank sponsorluğunda çıktığı Türkiye turnesini Mersin’de sonlandıran oyun, çocuklar ve ebeveynlerinden büyük alkış aldı.

 

Tarih : 28 Haziran 2022 Salı 21:40   Okunma : 2669

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Odeabank sponsorluğunda sahnelenen çocuk tiyatro oyunu ‘Eşit Masallar’a ev sahipliği yaptı. Cinsiyet eşitliği, doğa ve çevre sevgisi temalarının işlendiği tiyatro oyunu, çıktığı turne kapsamında birçok ilde yüzlerce çocuk ve ebeveynle buluştu. Müge Mor Hercihan'ın uyarladığı ve Deniz Yeşil Mavi'nin yönettiği oyunMersin'de de büyük ilgi gördü.

Turnenin son durağı Mersin oldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) düzenlediği 25. İstanbul Tiyatro Şenliği kapsamında sahne alan ‘Eşit Masallar’ oyunu, İstanbul’dan sonra Türkiye turnesine çıktı. Odeabank’ın şubelerinin bulunduğu illerde perde açan oyun; Kayseri,  Konya, Gaziantep, Hatay, İzmir, Muğla, Adana ve Mersin'de seyircilerle buluştu.

5 masal kahramanı bir sahnede buluşturuldu

Çocuklar ve ebeveynler tarafından büyük ilgi gören ‘Eşit Masallar’oyunundaki kahramanlar arasında Sindirella, Rapunzel, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Kırmızı Başlıklı Kız ile Kurbağa Prens yer alıyor. 5 masal kahramanının bir sahnede buluştuğu oyunda, yorumlanan öykülerle toplumsal cinsiyet eşitliği, doğa ve çevre konularına dikkat çekildi.

Tanışık: “Çocuklarımızla, bütün velilerimizle tiyatroyu büyük bir keyifle izledik”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Çocuk Gelişim MerkezleriEğitim Koordinatörü Özlem Tanışık, sahnelenen çocuk oyunu hakkında şunları söyledi:

“Tüm atölyelerimizden çocukların oyuna katılımı söz konusu. Daha önce Eşit Masallar’la ilgili kitaplar üzerinden çalışmalarımız olmuştu. Bugün de çocuklarımızla, bütün velilerimizle tiyatroyu büyük bir keyifle izledik. Eşit Masallar’la ilgili eğitim programlarımızın içeriğinde hem atölyelerde hem çocuk gelişim merkezlerimizde, eşitlik üzerine çocuklarla birlikte drama, oyun çalışmaları ve etkinlikleri yapıyoruz. Bu doğrultuda da bunları şarkılarla, tiyatro etkinlikleriyle, sanatsal çalışmalarla destekliyoruz. Çocuklar geleceğimize ışık tutuyorlar. Biz de bu ışığı daha da aydınlatmak için hem toplumsal cinsiyet eşitliği anlamında hem de onların geleceğine ışık tutacak bilim-sanat etkinlikleri ile onları desteklemeye Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak devam ediyoruz.”

Yeşil Mavi:Çocuklara güzel mesajlar verdiğimizi düşünüyoruz”

‘Eşit Masallar’ oyununun yönetmenliğini yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Çocuk Birimi Sorumlusu Deniz Yeşil Mavi, “Eşit Masallar oyunumuz Odeabank sponsorluğunda İKSV’de Kasım ayında ilk gösterimini yaptı. Daha sonra turneye çıktık. Turnenin son ayağı Mersin. Oyun sonrası minik seyircilerimize küçük hediyelerimiz oldu. Turnelerimiz çok başarılı geçti. Bundan sonra da devam edecek. Seyircimize çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Sahnelenen oyunun içeriği hakkında bilgiler de veren Yeşil Mavi, “Oyunumuz Odeabank sosyal sorumluluk projesi kapsamında sahnelenen ‘Eşit Masallar’. 5 klasik masalın toplumsal cinsiyet eşitliği üstüne tekrardan uzmanlar tarafından yorumlanmasıyla oluşan, Can Yayınları’nın katkısıyla bu 5 kitabı biraz eklemeler yaparak tiyatro oyunu haline getirdik. Çocuklara güzel mesajlar verdiğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

Aileler: “Bu tür etkinlikler çocuklar için çok çok yararlı”

Eşi ve minik kızıyla oyunu izleyen Merve Yeşilok, “Çok güzeldi, çok eğlendik. Kızım da çok eğlendi. Ailecek güzel bir gün geçirdik. Babalar Günü’nü burada kutlamak istedik. Oyunda tema çok güzeldi. Eşitlik göz önündeydi daha çok. İyiydi, kızımız da güzel ders aldıysa biz beğendik” dedi.

Özkan Genç, “Oyun gayet güzeldi. Çocuklar için böyle etkinlikler olması çok güzel. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Odeabank’a teşekkür ederiz. Bu tür etkinlikler çocuklar için çok çok yararlı. Bir de biliyorsunuz karne töreni yeni oldu. Artık okullar bitti. Tatil döneminde böyle etkinlikler olması çok güzel” ifadelerini kullandı.

2 çocuğu ile birlikte Yenice’den tiyatroyu izlemeye gelen Seydo Kurt, “Çocuklar için çok güzel oldu. Çocuklar çok eğlendi. Bu tür etkinlikleri görmeyen çocuklarımız var” diye belirtti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA