7 Şubat 2026 Cumartesi


20:10   ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: TOROSLAR’DA DEPREM DEĞIL İHMAL KONUŞULDU   20:04   TARSUS’TA 6 ŞUBAT’ıN ACıSı UNUTULMADı: KAYBEDILEN CANLAR DUALARLA VE HELVA İKRAMıYLA ANıLDı   19:51   16 YAŞıNDAKI HIRANUR İÇIN ADALET ÇıĞLıĞı: “CEZASıZLıK BITENE KADAR BURADAYıZ”   19:34   BAROLAR HATAY’DA SESSIZ ÇıĞLıK OLDU: 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA ADALET İÇIN ORTAK YAS   18:24   MEP’TEN GÜVENLIK VE YATıRıM VURGUSU: “HUZURLU MERSIN, GÜÇLÜ EKONOMI”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM   16:29   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı.. ÜMIT ÖZDAĞ, HATAY BAROSU VE HATAY ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BIRLIĞI’NI ZIYARET ETTI   12:28   DANıŞTAY’ıN GÖKÇEK HAKKıNDAKI KARARı... ABB, BÜLENT ARıNÇ’ıN TANıK OLARAK DINLENMESI ISTEMIYLE ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NA BAŞVURDU   11:27   ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA ŞAMBAYAT BELEDIYESI’NI VE GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI   09:22   TAHLIYE EDILEN ZEYDAN KARALAR, HAVALIMANıNDA COŞKUYLA KARŞıLANDı: ADANA’DA YAPACAK ÇOK IŞIMIZ VAR   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   08:19   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA SESSIZ YÜRÜYÜŞE KATıLDı   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**   22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”   21:01   BAŞKAN ALI BOLTAÇ ADıYAMAN : “BU ACı UNUTULMAYACAK”   19:40   SILIVRI’DE KRITIK ARA KARAR: ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ZEYDAN KARALAR TAHLIYE EDILDI   18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”   18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR  
 
     
   

AİLE HEKİMLERİ BİR KEZ DAHA İŞ BIRAKTI


Aile hekimleri ve aile sağlığı merkezleri çalışanları, özlük haklarının iyileştirilmesi ve ‘ceza yönetmeliği` adını verdikleri, ‘Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği`nin geri çekilmesi talebiyle bir kez daha iş bıraktı. Eylemlerini yarın da sürdürecek olan sağlıkçılar, İstanbul`da İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelerek, "Yönetmelik iptal edilmeli ve hayatlarımızı zindan eden sorunlar bir an önce çözülmelidir" dedi. Sağlıkçılar, sorunları çözülmezse eylül ayında süresiz iş bırakma eylemi yapabileceklerini söyledi.

 

Tarih : 30 Haziran 2022 Perşembe 17:33   Okunma : 356

Aile hekimleri ve aile sağlığı merkezleri çalışanları, özlük haklarının iyileştirilmesi ve ‘ceza yönetmeliği` adını verdikleri, ‘Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği`nin geri çekilmesi talebiyle bir kez daha iş bıraktı. Eylemlerini yarın da sürdürecek olan sağlıkçılar, İstanbul`da İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelerek, "Yönetmelik iptal edilmeli ve hayatlarımızı zindan eden sorunlar bir an önce çözülmelidir" dedi. Sağlıkçılar, sorunları çözülmezse eylül ayında süresiz iş bırakma eylemi yapabileceklerini söyledi.

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) öncülüğünde yaklaşık 55 bin aile hekimi ve sağlık merkezi çalışanı, bugün Türkiye genelinde iş bıraktı. Yarın da sürecek eylem kapsamında, aile hekimleri ve sağlık merkezleri çalışanları İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplandı. Burada yapılan basın açıklamasına, Birlik Dayanışması Sendikası, Tüm Aile Sağlığı, Sağlık Memuru, ATT, Hemşire ve Ebe Derneği (İSAHED), Sağlık Emekçileri Sendikası İstanbul Şubeler Platformu, Genel Sağlık İş Sendikası, İstanbul Tabip Odası (İTO) yönetimi ve Aile Hekimleri Komisyonu üyeleri katıldı.

"DEMOKLES`İN KILICI GİBİ BİR YASA"

Eylemde ilk olarak söz alan İTO Başkanı Dr. Nergis Erdoğan, birinci basamaktan üniversitelere, aile hekimlerinden emekli hekimlere kadar sağlık emekçilerinin ve hekimlerin yaşadıkları sorunlara değindi. Erdoğan, "Ceza yönetmeliği adı altında Demokles`in kılıcı gibi bir yasa, iş sağlığı ve iş güvencesinin tepesine asılmış durumdadır. Demokles`in kılıcı niteliğindeki bu yasaya karşı sesini duyurmak üzere birinci basamakta çalışan hekim ve sağlık çalışanları, bugün üretimden gelen güçleriyle iki gün iş bırakma eylemi planlamışlardır. Ve de İstanbul Tabip Odası hekimleri hem birinci basamağın sağlık meslek örgütlerinin ve çalışanların yanındadır" dedi.

“BU GREVİ BİZ YAPMIYORUZ, BAKANLIK YAPTIRIYOR"

Birlik Dayanışma Sendikası Marmara Şubesi Başkanı Ahmet Mehlepçi ise "İş bırakmayı biz yapmıyoruz, bakanlık yaptırıyor" dedi. Mehlepçi, şunları söyledi:

"Son bir senedir belki onuncu defadır iş bırakıyoruz. Ama bilin ki bu iş bırakmayı biz yapmıyoruz aslında. Bu iş bırakmayı bakanlık yaptırıyor bize. Sosyal medyada ve televizyonlara çıkıp `Sağlık çalışanlarına bu kadar ödeme verdik, şu kadar performans öneriyoruz` diye yalan söylüyorlar. Bu grevi biz yapmıyoruz, bu grevi bakanlık yaptırıyor. 20 yıldır uyguladıkları sağlıkta dönüşüm programı, sağlık çalışanlarını sömürü programı haline döndü. Bu grevi biz yapmıyoruz, bu grevi bakanlık yaptırıyor, bilerek ve isteyerek, önlem almayarak. Sağlıkta şiddeti körükledikleri için, sağlıkta şiddeti tercih ettikleri için, kışkırttıkları sağlık talepleri için, Kamil Furtun`un, Melike Erdem`in, Ömür Erez`in, Göksel Kalaycılar`ın, Rümeysa Şen`in, Aynur Dağdemir`in, Fikret Hacıosman`ın, Ersin Arslan`ın kurban olmalarına göz yumdukları için yapıyoruz. Daha dün Şanlıurfa`da iyi hekimlik yapmak isteyen gencecik bir meslektaşım, sistemin aksaklıklarının bedelini 7-8 kişi tarafından darp edilerek ödedi. Darp edenler serbest bırakıldı. Sonra Twitter mahkemesi tarafından tekrar gözaltına alındı. O ayrı, ona hiç değinmiyorum. Ama umut dolu bir hekime diplomasını yırttırdınız. Sağlık çalışanlarını organize cehalete ezdiriyorsunuz, bu yüzden bu grevi biz yapmıyoruz, siz yaptırıyorsunuz bize.”

"AİLE SAĞLIK MERKEZLERİNİN SORUNLARI BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ"

Sağlık Emekçileri Sendikası İstanbul Şubeler Platformu adına konuşan Şener Sevgi de aile sağlığı merkezleri emekçilerinin sorunlarının bir an önce çözülmesini istediklerini söyledi. Sevgi, şöyle konuştu:

"Aile sağlığı merkezleri emekçilerinin hayatlarını zindan eden sorunlar bir an önce çözülmelidir. Birinci yılın dolduran ceza yönetmeliği geri çekilmelidir. Aile hekimliği sistemiyle dönüştürülen birinci basamak, toplum sağlığı açısından sürekli olarak sorunların birikmesine neden olurken aynı zamanda esnek ve performansa dayalı ücret sistemiyle de sağlık emekçilerine yönelik sömürüyü derinleştirmektedir. Gelinen aşamada birinci basamak sağlık hizmetleri kötüye gitmekte. Sağlık emekçileri daha fazla sömürülmektedir."

SORUNLAR ÇÖZÜLMEZSE SÜRESİZ İŞ BIRAKMA EYLEMİ DE SAĞLIKÇILARIN GÜNDEMİNDE

Genel Sağlık İş Sendikası adına Deniz Korkmaz ve İstanbul Tabip Odası Aile Hekimleri Komisyonu adına Dr. Saffet Ercan da birer konuşma yaptı.

Tüm hekimlerin ve sağlık emekçilerinin aylardır verdiği mücadeleye değinen konuşmacılar, yönetmelik geri çekilmediği takdirde mücadelelerinin süreceğini, gerekirse eylül ayında süresiz iş bırakmaların gündeme gelebileceğini belirttiler.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA