7 Şubat 2026 Cumartesi


10:22   6 ŞUBAT’ıN ARDıNDAN MERSIN’DE İYILEŞME BULUŞMASı: “UNUTMADAN DEVAM ETMEK”   20:10   ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: TOROSLAR’DA DEPREM DEĞIL İHMAL KONUŞULDU   20:04   TARSUS’TA 6 ŞUBAT’ıN ACıSı UNUTULMADı: KAYBEDILEN CANLAR DUALARLA VE HELVA İKRAMıYLA ANıLDı   19:51   16 YAŞıNDAKI HIRANUR İÇIN ADALET ÇıĞLıĞı: “CEZASıZLıK BITENE KADAR BURADAYıZ”   19:34   BAROLAR HATAY’DA SESSIZ ÇıĞLıK OLDU: 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA ADALET İÇIN ORTAK YAS   18:24   MEP’TEN GÜVENLIK VE YATıRıM VURGUSU: “HUZURLU MERSIN, GÜÇLÜ EKONOMI”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM   16:29   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı.. ÜMIT ÖZDAĞ, HATAY BAROSU VE HATAY ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BIRLIĞI’NI ZIYARET ETTI   12:28   DANıŞTAY’ıN GÖKÇEK HAKKıNDAKI KARARı... ABB, BÜLENT ARıNÇ’ıN TANıK OLARAK DINLENMESI ISTEMIYLE ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NA BAŞVURDU   11:27   ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA ŞAMBAYAT BELEDIYESI’NI VE GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI   09:22   TAHLIYE EDILEN ZEYDAN KARALAR, HAVALIMANıNDA COŞKUYLA KARŞıLANDı: ADANA’DA YAPACAK ÇOK IŞIMIZ VAR   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   08:19   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA SESSIZ YÜRÜYÜŞE KATıLDı   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**   22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”   21:01   BAŞKAN ALI BOLTAÇ ADıYAMAN : “BU ACı UNUTULMAYACAK”   19:40   SILIVRI’DE KRITIK ARA KARAR: ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ZEYDAN KARALAR TAHLIYE EDILDI   18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”  
 
     
   

Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz Mazbatasını Aldı


Mersin Barosu’ndan hafta sonu gerçekleşen olağanüstü genel kurulda 787 oy alarak Mersin Barosu Başkanlığına seçilen Avukat Bilgin Yeşilboğaz mazbatasını alarak görevine başladı.

 

Tarih : 14 Haziran 2018 Perşembe 17:06   Okunma : 449

Yeşilboğaz açıklamasında, “Atatürk ilkeleri ile cumhuriyet ve demokrasi ile onun kazanımları konusunda ödünsüz tavır almayı, insan hakları alanında yapılan her türlü olumsuz müdahale karşısında her ne koşulda olursa olsun dimdik durulmasını, bu kavramın hak ettiği anlam ve pratiğine kavuşturulmasını ilke edineceğiz” dedi. Mersin Baro Odası’nda Divan Başkanı Halit Akın, divan üyeleri, Mersin Barosu eski Başkanları Av. Alpay Antmen, Av. İsa Gök, Av. Halit Akın, Av. Hulki Özel, Av. Şengün Erdoğan ve avukatların yoğun katılımıyla gerçekleşen mazbata töreninde; Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Divan Başkanı Av. Halit Akın’dan mazbatasını teslim aldı. Divan Başkanı Av. Halit Akın yapmış olduğu konuşmada, “Başkan Adayları Av. Gazi Özdemir ve Av. Bilgin Yeşilboğaz’ın sağduyulu, kendilerine ve baromuza yakışır olgunlukta olmaları baromuzun birlikteliği ve dayanışması için çok önemliydi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Mersin Barosu bu şekilde görüntü vermeli. Mersin Barosu üyesi olmak avukatlara kazançtır. Yeni sistemde yargı bağımsızlığı çok önem arz etmekte. Yargı bağımsız olmadığı takdirde, avukatların da bağımsızlığı elden gitmektedir ve işlerimizi yapamamaktayız. Bu nedenle, bu birlikteliği mutlaka sağlamalıyız. Hukuk avukatla, bağımsız savunmayla ancak yaşayabilir. Özgürlükler adaletsiz olmaz. Av. Gazi Özdemir Başkan Vekili olarak görevine devam edecektir. İki meslektaşlarımızın görevlerini el ele vererek, birlikte çok iyi yapacaklarına inanıyorum. Her ikisini de kutluyorum” diye konuştu. Daha sonra konuşan Başkan Adayı Av. Gazi Özdemir ise, olağanüstü genel kurulda katılım gösteren tüm meslektaşlarına teşekkür ederek, Başkan seçilen Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı tebrik etti. Başkan Vekili olarak, Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz’a elinden gelen her türlü desteği vereceğini ifade eden Başkan Vekili Av. Gazi Özdemir, “Mersin Barosu’nun menfaatlerini her zaman en önde tutacağım ve kendisinin en büyük yardımcısı olacağım. Kazananın Mersin olacağına eminim. Görev süremizi layıkıyla yerine getireceğiz” dedi.

“İNSAN HAKLARI ALANINDA YAPILAN HER TÜRLÜ OLUMSUZ MÜDAHELE KARŞINIDA DİMDİK DURACAĞIZ”

Daha sonra konuşan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz ise, “Baro yönetim kurulumuzun oybirliğiyle almış olduğu olağanüstü genel kurul kararı sonrasında 10 Haziran’da yapılan seçimler sonucunda meslektaşlarımız beni Mersin Barosu Başkanlığı görevine layık görmüşlerdir. 1994 yılında başladığım ve onurla, gururla sürdürdüğüm meslek yaşantımda, her bir kademesinde- kurulunda şerefle, üreterek, mücadele ederek görev yaptığım Mersin Barosu’nun Başkanlığını yapmak benim için şüphesiz ki çok büyük bir onurdur. Mersin Barosu, evveliyatında olduğu gibi barolara ve meslektaşlara yapılan baskı ve saldırılara karşı siyasi görüşüne, cinsiyetine, ırkına bakmadan her zaman tüm meslektaşlarımızın ve barolarımızın yanında olacaktır” şeklinde konuştu. Konuşmasında baro yönetim ilkelerini açıklayan Baro Bşk. Yeşilboğaz, “Atatürk ilkeleri ile Cumhuriyet ve demokrasi ile onun kazanımları konusunda ödünsüz tavır almak, insan hakları alanında yapılan her türlü olumsuz müdahale karşısında her ne koşulda olursa olsun dimdik durulması, bu kavramın hak ettiği anlam ve pratiğine kavuşturulmasını ilke edinmek; adli makamlardaki keyfi ve ayrımcı uygulamalara karşı mücadele etmek, havamıza, toprağımıza, suyumuza yönelik rant ve talan düzenine karşı durmak, dil, din, ırk, mezhep, renk, cinsiyet ve cinsel eğilim ayırt etmeksizin her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek, adalete erişimin, hak arama hürriyetinin, adil yargılanma ve savunma hakkının güçlenmesi ve yaşama geçmesi için çalışmak, kadına ve çocuğu yönelik şiddetin ve ihlallerinin önüne geçilmesi için mücadele etmek, ekonomik ve mesleki sorunlarımızın çözümünde aktif ve etkin rol almak, mesleki itibarımızı ve saygınlığımızı korumak ve yükseltmek, kentimizde bir arada yaşama kültürünü hakim kılmak, mesleğin istihdam alanlarının genişletilmesi yönünde çalışmalar yapmak, kamuda ve özelde çalışan meslektaşlarımızın hak ettiği saygı ve ekonomik duruma kavuşturmak olacaktır” şeklinde konuştu.

“AVUKAT PAYDASINDA BULUŞURSAK BİRÇOK SORUNUMUZU ÇÖZEBİLİRİZ”

Avukat paydasında buluşarak birçok sorunu çözebileceklerini belirten Yeşilboğaz, “Yüzyıllar öncesinden beri “adaletin gezici şövalyeleri” olarak tanımlanan ve kendi geçmişini yine kendi yazan bir mesleğe sahip olan biz avukatlar, siyasal düşüncelerimizi, aidiyetlerimizi bir kenarda bırakarak, birbirimizi ötekileştirmeden, yadırgamadan, “Mersin Barosu hepimizindir, bütün avukatlarındır” bilinciyle, yalnızca “Avukat” paydasında buluşarak, birçok sorunumuzu çözebiliriz. Mersin Barosu ve bu Baronun üyeleri olarak bizler, tarihsel geleneklerimize ve toplumsal sorumluluklarımıza uygun olarak hareket edeceğiz. Seçime katılan tüm meslektaşlarıma, değerli kardeşim Av. Gazi Özdemir’e, çalışma arkadaşlarıma özverili çalışmaları için ayrı ayrı teşekkür ederim. Mersin Barosu büyük bir ailedir ve bu ailenin bir ferdi olmaktan onur duyuyorum. Yaşasın Avukatlar, Yaşasın Mersin Barosu”ifadelerini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği, gazi özdemir

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA