16 Aralık 2025 Salı


17:05   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:15   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:47   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM   13:22   MERSIN’DE TUTKUNUN VE KADERIN OPERASı: “LA VIDA BREVE” SAHNEDE!   11:52   MANISA ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY’A SON VEDA: “KALBIMIZDESIN”   10:15   AKDENIZ’DEN DÜNYA SOFRALARıNA: YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATı %44 ARTıŞLA REKORA KOŞTU   09:48   “MERSIN’DE KÜLTÜR POLITIKALARı MASAYA YATıRıLDı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜÇLÜ DESTEK”   22:54   MERSIN TARıM FUARı’NDA BÜYÜK BULUŞMA: SEÇER’DEN TARıMıN GELECEĞINE NET MESAJLAR   22:42   “YENIŞEHIR BELEDIYESI, YEREL YÖNETIMLERDE HAK TEMELLI YÖNETIŞIME YÖN VERIYOR”   22:35   "VAHAP SEÇER’DEN GÜLŞAH DURBAY İÇIN TAZIYE MESAJı: ‘ACıMıZ BÜYÜK’"   11:50   “AHMET GÖK: ADıYAMAN’A BORCUMUZU ONURLU SIYASETLE ÖDEYECEĞIZ”   10:03   “DERYA GRUP 47. YıLıNDA TÜRKIYE’NIN DERYASı OLMA YOLUNDA GÜCÜNÜ PEKIŞTIRDI”   23:27   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SILIFKE’YE 161 MILYONLUK SOSYAL VE KÜLTÜREL YATıRıM   22:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICIYE ÇIFTE DESTEK: 100 SÜT TANKı, 21 GÜNEŞ PANELI   21:10   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ÇOCUKLARA GELECEĞI ŞEKILLENDIREN EĞITIM MERKEZI”   13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE  
 
     
   

AKŞENER`E DERT YANAN NEVŞEHİRLİ BESİCİ: "GEÇEN SENE BİR TIR YEM ALIYORDUK ŞU AN 3-4 TON YEM ALIYORUZ"


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in Nevşehir`in Kozaklı ilçesinde dinlediği besici, “Geçen sene etin kesimi 65 TL idi şu an 80 TL. Geçen sene bir tır yem alıyorduk şu an 3-4 ton yem alıyoruz. Geçen sene bir depo mazotla 3 pazar geziyordum, şu anda bir pazarı gezemiyorum. Sıkıntılar içerisindeyiz” dedi.

 

Tarih : 11 Ağustos 2022 Perşembe 15:31   Okunma : 384

HABER: MERVE GÜVEN- KAMERA: KEMAL SEVİNDİRİCİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in Nevşehir`in Kozaklı ilçesinde dinlediği besici, “Geçen sene etin kesimi 65 TL idi şu an 80 TL. Geçen sene bir tır yem alıyorduk şu an 3-4 ton yem alıyoruz. Geçen sene bir depo mazotla 3 pazar geziyordum, şu anda bir pazarı gezemiyorum. Sıkıntılar içerisindeyiz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün esnaf ziyareti için Nevşehir`in Kozaklı ilçesine geldi. Akşener, Kozaklı`da önce yurttaşlara seslendi daha sonra esnafın derdinin dinlemek için dükkanları gezdi.

Akşener`in, “İşler nasıl” diye sorduğu esnaf, zincir marketlerden şikayet ederek, “35 senedir burada bakkalım. Biz ‘üç harfliler`den muzdaribiz. Burası 7 bin nüfuslu. Buna bir çözüm gerek. En azından 20 bin nüfustan aşağısına açılamaz denilebilir” dedi. Akşener`in “Veresiye defterini görebilir miyim” sorusuna esnaf, “Benimki 100`den fazla. 35 senenin birikimi” yanıtını verdi.

Akşener`in Kozaklı`da ziyaret ettiği başka bir esnaf şöyle konuştu:

"EŞİMLE EVİ ZOR GEÇİNDİRİYORUZ"

“Günü kurtarmaya çalışıyoruz. Ben de yeni esnafım, 1,5 yıl oldu eşimle açtık. Zamanlamam kötü oldu. Bir aldığımız ürünü bir daha alamıyoruz. Zorlana zorlana götürüyoruz. Eşim de ileride esnaf, burası anca kendini geçindiriyor. Geçen ay 2 bin 350 lira elektrik parası geldi, kazandığımız direkt oraya gidiyor. Eşimle evi zor geçindiriyoruz. Yan taraftaki komşum, `34 yıllık esnafım diyor bu kadar üst üste zammın geldiğini ilk defa görüyorum` diyor.”

Akşener`in derdini dinlediği telefon ürünleri satan bir esnaf, “Eskiden gelen 80 liralık fatura şu anda 204 lira. Bugün iki müşteri geldi. Kaplıcada eski randımanımızı alamıyoruz. Mazot pahalı. Almancı da gelmese bittik” diye konuştu.

"GEÇEN SEN BİR TIR YEM ALIYORDUK ŞU AN 3-4 TON YEM ALIYORUZ"

Akşener, Kozaklı`da bir kasap dükkanını da ziyaret etti. Akşener, esnafa yurttaşların alım gücünü sorduğunda bir besici, “Geçen sene etin kesimi 65 TL idi şu an 80 TL. Geçen sene bir tır yem alıyorduk şu an 3-4 ton yem alıyoruz. Geçen sene bir depo mazotla üç pazar geziyordum şu anda bir pazarı gezemiyorum. Sıkıntılar içerisindeyiz” diye yanıt verdi.  

Akşener, dükkanda bulunan dolabın içinin boş olduğunu göstererek, “Bak şimdi fark edilmedi burada niye et yok dediğimde ‘etlerin hepsi orada, tek bir buzdolabı çalıştırabiliyorum buranın elektrik faturasını ödememek için kapattım` dedi” diye konuştu.   

Esnaf, “İşer yüzde 70 düştü bırak yarısını, yüzde 70 düştü. Haftada mesela 2 ton sucuk, 1 ton et satıyorduk şimdi aya dök” dedi.  

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA