18 Ağustos 2025 Pazartesi


18:23   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı:    16:20   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:03   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:55   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:48    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:44   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:43   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:15   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:30   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:56   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ  
 
     
   

BİRLEŞİK KAMU İŞ`TEN ENFLASYON AÇIKLAMASI: “YURTTAŞLARIN GASP EDİLEN HAKLARININ HESABI ELBET BİR GÜN SORULACAKTIR”


Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, TÜİK`in açıkladığı ağustos ayı enflasyon rakamlarının halkın enflasyonunu yansıtmadığını belirterek “İstanbul Ticaret Odası yüzde 99,99 oranında açıklarken, TÜİK`in yüzde 80,21 oranı göstermektedir ki yurttaşlara hizmet etmeyi bırakıp AKP iktidarının seçim kaybetmemesi için ellerinden gelen her şeyi yapan kurumlar, artık kendi aralarında bile çelişmeye başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti kurumlarında aldıkları yetkilerle, yurttaşların gasp edilen haklarının hesabı elbet bir gün sorulacaktır” dedi.

 

Tarih : 5 Eylül 2022 Pazartesi 16:25   Okunma : 247

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık, TÜİK`in açıkladığı ağustos ayı enflasyon rakamlarının halkın enflasyonunu yansıtmadığını belirterek “İstanbul Ticaret Odası yüzde 99,99 oranında açıklarken, TÜİK`in yüzde 80,21 oranı göstermektedir ki yurttaşlara hizmet etmeyi bırakıp AKP iktidarının seçim kaybetmemesi için ellerinden gelen her şeyi yapan kurumlar, artık kendi aralarında bile çelişmeye başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti kurumlarında aldıkları yetkilerle, yurttaşların gasp edilen haklarının hesabı elbet bir gün sorulacaktır” dedi.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, TÜİK tarafından bugün açıklanan ağustos ayı enflasyon rakamları ile ilgili “TÜİK`in meşruluğu kalmamıştır” başlıklı yazılı açıklama yaptı. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık`ın imzasını taşıyan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“TÜİK, ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜFE yıllık bazda yüzde 80,21, aylık yüzde 1,46 arttı. Üst üste 15`inci ayda da yükselen tüketici enflasyonunda 24 yılın yeni zirvesi görüldü. Kamu-Ar`ın yurttaşların en çok alışveriş yaptığı 64 marketten derlediği verilere göre, halkın enflasyon verilerine göre aylık yüzde 3,5 yıllık bazda ise yüzde 176 oranında artmıştır.

“AKP İKTİDARININ SEÇİM KAYBETME KAYGISINI AYNI ŞEKİLDE TÜİK YETKİLİLERİ DE YAŞAMAKTA”

TÜİK`in AKP iktidara geldiğinden beri hiçbir veriyi doğru bir şekilde açıklamadığı ve yurdumuzun en güvenilmez kurumu olduğu bilinen bir gerçektir. Ancak son süreçte AKP iktidarının seçim kaybetme kaygısını aynı şekilde TÜİK yetkilileri de yaşamakta, rakamları düşük göstererek işçinin, emeklinin, memurun maaşlarından alenen çalmaktadır. Kamu çalışanlarına, emekliye, işçiye daha düşük ücret vermek için enflasyon oranlarını manipüle ederek yurttaşlarını günden güne açlığa teslim eden ve AKP iktidarının maşası olan kurum, yurttaşlar nezdinde meşruluğunu kaybetmiştir.

“GÜNDEN GÜNE FAKİRLEŞEN BÜTÜN YURTTAŞLARIMIZIN VEBALİ AKP İKTİDARINDA VE TÜİK`TEDİR”

Kamu-Ar verilerine göre sebzede yüzde 418,1, meyvede 225,2, tahıldan üretilen ürünlerde ise yüzde 192,7 oranında artış yaşanırken, TÜİK`in verilerine göre gıdada yaşanan yüzde 90,25 enflasyon açıklaması artık trajikomik bir hal almıştır. Bugün yaşanan ekonomik krizde eğitim masraflarını karşılayamadığı için çocuklarına mahcup olan ailelerin, faturalarını ödeyemediği için aylarca karanlığa ve soğuğa mahkûm edilen yurttaşlarımızın, yatağa aç giren çocukların, bütün ürünlere günlük olarak zam gelirken maaş ve ücretlere gerçek enflasyonun yarısından bile az zam alarak günden güne fakirleşen bütün yurttaşlarımızın vebali AKP iktidarında ve TÜİK`tedir.

Geçen gün açıklanan İstanbul Ticaret Odası`nın açıkladığı yüzde 99,99 oranında açıklarken, TÜİK`in yüzde 80,21 oranı göstermektedir ki yurttaşlara hizmet etmeyi bırakıp, AKP iktidarının seçim kaybetmemesi için ellerinden gelen her şeyi yapan kurumlar, artık kendi aralarında bile çelişmeye başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti kurumlarında aldıkları yetkilerle, yurttaşların gasp edilen haklarının hesabı elbet bir gün sorulacaktır.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA