23 Mayıs 2025 Cuma


15:28   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "AKP IKTIDARıNDA IŞLEVSIZLEŞTIRILEN TEFTIŞ VE DENETIM SISTEMI NEDENIYLE OKULLAR VE EĞITIM SISTEMI SAVRULUYOR"   15:23   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN ERDOĞAN`A: "SENIN KENDI YAPTıĞıN ANAYASAYA GÖRE BIR DAHA ADAY OLMA IMKANıN YOK. SEN ADAY OLAMAZSıN ZATEN"   11:26   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... "CUMHURBAŞKANıNA TSK`DA `DISIPLINSIZLIK` NEDENIYLE GÖREVDEN ALMA YETKISI" VEREN MADDELER YENIDEN DEĞERLENDIRILMEK ÜZERE GERI ÇEKILDI   11:22   CHP`LI TANRıKULU`NDAN KURTULMUŞ`A ANAYASA ELEŞTIRISI: “BIR RIYASET MAKAMı OLARAK ÇOK KÖTÜ BIR ANAYASAL GELENEĞIN BAŞLANGıCıNA SEBEP OLDUNUZ”   08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   02:23   DONALD TRUMP, KATAR UÇAĞı SORUSUNU SORAN NBC MUHABIRINI SALONDAN KOVDU   01:40   TOTTENHAM, UEFA AVRUPA LIGI ŞAMPIYONU OLDU   23:36   TUTUKLU ÖĞRENCILERDEN 30 MAYıS ÇAĞRıSı: MAHKEMEMIZDE SIZLERIN DE YANıMıZDA OLMASıNı ÇOK ISTIYORUZ   23:12   TMSF, CHP`NIN 25 MAYıS BURSA MITINGI IÇIN BILBOARDLARıN KULLANıMıNA IZIN VERMEDI   23:05   CHP`NIN PENDIK MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL, "ASGARI ÜCRETE TEMMUZ AYıNDA HAKIKATLI BIR ZAM YAPıLMASı IÇIN ÇALıŞMALARA BAŞLADıK"   22:52   BEŞ AB MILLETVEKILINE DOKUNULMAZLıK ŞOKU   22:43   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK: AKP, MHP LIDERI SAYıN BAHÇELI`NIN BAŞLATTıĞı `TERÖRSÜZ TÜRKIYE` SÜRECINI KENDI ÇıKARLARıNA GÖRE KULLANMAK ISTIYOR   22:40   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "İMAMOĞLU`NUN TELEFONU BULUNDU" HABERLERINE TEPKI: BEŞ YıLDıR KULLANıLMAYAN BIR TELEFON, GRAHAM BELL BILE SIZIN KADAR SEVINMEDI TELEFONU ICAT ETTIĞINE   22:33   ‘KENT UZLAŞıSı` DAVASıNDA 10 BELEDIYE YÖNETICISININ TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERILDI   22:13   SELIN SAYEK BÖKE, KADıN SOSYALIST ENTERNASYONAL BAŞKAN YARDıMCıLıĞı`NA SEÇILDI... "TÜRKIYE`YI DÜNYADA HAK ETTIĞI YERE HEP BIRLIKTE TAŞıYACAĞıZ"   22:12   CHP`LI SARıBAL: BURSA`DA YAPACAĞıMıZ HALK BULUŞMASıNıN DUYURU AFIŞLERI TMSF TARAFıNDAN ENGELLENDI   22:09   CHP`NIN PENDIK MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BIZ 19 MAYıS`TA İZMIR`DE BIR KAPANıŞı DEĞIL, BIR BAŞLANGıCı GERÇEKLEŞTIRDIK"   21:49   CHP`NIN PENDIK`TE DÜZENLEDIĞI MITINGE YURTTAŞLARDAN DESTEK: BIZ EKREM İMAMOĞLU`NUN DÜRÜSTLÜĞÜNE, BU MILLET IÇIN ÇALıŞTıĞıNA INANıYORUZ   21:08   İMAMOĞLU, CHP`NIN PENDIK`TE DÜZENLEDIĞI MITINGE MESAJ GÖNDERDI: AÇTıKLARı HER SORUŞTURMA, YÜRÜTTÜKLERI HER ALGı OPERASYONU AYAKLARıNA DOLANıYOR   20:23   GENÇLER EDIRNE`DE TUTUKLU BULUNAN ARKADAŞLARı IÇIN KADıKÖY`DE BIR ARAYA GELDI: “ÜNIVERSITE GENÇLIĞI OLARAK, ÜLKE MONARŞIYE DÖNMESIN DIYE MÜCADELE EDIYORUZ”  
 
     
   

SİNOP NKP YÜRÜTME KURULU BAŞKANI BATUR: BİR ÇED RAPORU OLABİLMESİ İÇİN ÖNCE BİR FİRMANIN OLMASI GEREKİYOR. SİNOP`TA HENÜZ NÜKLEERİ YAPACAK BİR FİRMA YOK


Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Mine Batur, Sinop`a yapılması planlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen nükleer santral için, "Bir ÇED raporu olabilmesi için önce bir firmanın olması gerekiyor. Sinop`ta henüz nükleeri yapacak bir firma yok. Ama ÇED raporu hukuksuz bir şekilde onaydan geçti. Sanıyorum ki paketi hazırlayıp, her şeyi hukuksuz bir şekilde yürütüp birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Derken Rusya`nın bu işe talip olduğunu anladık. Ben, bunun da bir düzmece olduğunu düşünüyorum" dedi.

 

Tarih : 28 Ekim 2022 Cuma 15:44   Okunma : 488

MUSTAFA USTA 

Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Mine Batur, Sinop`a yapılması planlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen nükleer santral için, "Bir ÇED raporu olabilmesi için önce bir firmanın olması gerekiyor. Sinop`ta henüz nükleeri yapacak bir firma yok. Ama ÇED raporu hukuksuz bir şekilde onaydan geçti. Sanıyorum ki paketi hazırlayıp, her şeyi hukuksuz bir şekilde yürütüp birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Derken Rusya`nın bu işe talip olduğunu anladık. Ben, bunun da bir düzmece olduğunu düşünüyorum" dedi.

Sinop NKP Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Mine Batur ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Karataş, Sinop`a yapılması planlanan nükleer santral konusunda yaşanan gelişmeleri ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi. Mine Batur, şunları söyledi:

"ÇED RAPORU HUKUKSUZ BİR ŞEKİLDE ONAYDAN GEÇTİ"

"Bir ÇED raporu olabilmesi için önce bir firmanın olması gerekiyor. Sinop`ta henüz nükleeri yapacak bir firma yok. Ama ÇED raporu hukuksuz bir şekilde onaydan geçti. Sanıyorum ki paketi hazırlayıp, her şeyi hukuksuz bir şekilde yürütüp birilerine peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Derken Rusya`nın bu işe talip olduğunu anladık. Ben, bunun da bir düzmece olduğunu düşünüyorum. Zaten vinçlerin siparişi verilmiş. Neyin nesi? Halkı buna alıştırmak mı istiyorlar? Ne olduğunu tam olarak anlayamadım açıkçası ama bir sürü haberlerde alıyoruz. Bakalım ne olacak? Göreceğiz. Nükleer karşıtları olarak biz, mücadelemize devam edeceğiz.”

"CANLI YAŞAMINA KARŞI VERİLEN HAKSIZ BİR ÇALIŞMA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Zeki Karataş ise şöyle konuştu:

"Sinop nükleer güç santrali ile ilgili işlemler sönümlenmiş durumdaydı. Ancak son Akkuyu`daki nükleer güç santraline karşı yapılan birtakım spekülasyonlar nedeniyle Sayın Cumhurbaşkanı, Putin`le yapmış olduğu görüşmede Sinop nükleer güç santralini masaya koydu. Son 1,5 ay içerisinde de dört kez bunu tekrar etti. Ama geçtiğimiz hafta Rosatom Genel Müdürü Alexey Likhachev, açıklama yaptı, ‘Biz Sinop nükleer güç santrali için Türkiye`nin iş insanlarıyla görüşmeye başladık` diye. Bu, çok acı bir durum. Öncelikle bunun bir devlet projesi olduğunu düşünüyorduk ama iş insanlarının kendi aralarında konulabileceği konuya kadar indirgenmiş. O anlamda böyle bir şeyin, özellikle Sinop`a, Sinop`un doğasına, Sinop`taki deniz ürünlerine, insan ve canlı yaşamına karşı verilen haksız bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla biz, Sinop Nükleer Karşıtları olarak ve Türkiye`deki nükleer karşıtları olarak Sinop`ta böyle bir projenin hayata geçmesine karşı mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye de devam edeceğiz. Hiçbir koşulda ne Sinop`ta ne de Akkuyu`da ne de Türkiye`nin bir başka yerinde böyle bir projenin hayata geçmesine izin vermeyeceğimizi zaten belirtmiştik, tekrar ediyoruz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA