16 Nisan 2024 Salı


17:53   YENİDEN REFAH PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SUAT KILIÇ: “SEÇMEN VE SİYASİ PARTİLER OLARAK YSK`YA OLAN GÜVENİMİZİ YİTİRMEK İSTEMİYORUZ”   17:27   YSK, SEÇİMLERİN 7 YERDE YENİDEN YAPILMASINI KARARLAŞTIRDI   17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`İ MAKAMINDA ZİYARET ETTİ   16:07   YSK`DAN 2 İL İLE 18 İLÇE VE BELDEDE YEREL SEÇİMLERLE İLGİLİ RET KARARI   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"   14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR” (2)   14:28   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI HATİMOĞULLARI: ``31 MART`TA DEM PARTİ`NİN SEÇİM STRATEJİSİ KAZANDI``   14:23   ÖZGÜR ÖZEL: "BİZE DÜŞEN FİLİSTİN DAVASINA SAHİP ÇIKMAKTIR" (1)   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   13:14   DİSK, KESK, TMMOB, TTB VE TDB`DEN ORTAK AÇIKLAMA: 1 MAYIS`TA TAKSİM`DE OLACAĞIZ   12:25   DEVLET BAHÇELİ: "BUGÜN ŞIMARANLARIN YARIN MİLLETTEN ŞAMARI YEMELERİ MUKADDERDİR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI   12:05   MSB: "GARA BÖLGESİNDE 5 PKK`LI TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:54   SANCAKTEPE BELEDİYESİ’NİN BORÇ TABLOSU BELEDİYE BİNASINA ASILDI   11:37   GAZETECİLER CEMİYETİ GENÇ GAZETECİLERE YÖNELİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLİYOR   10:59   SEYİT TORUN, BAKAN TEKİN`E İLKÜVEZ ERKEK ÖĞRENCİ YURDUNU SORDU   10:20   MURAT EMİR, İŞSİZ GENÇLERDEN SAĞLIK PRİMİ ALINMASINI ELEŞTİRDİ   09:50   TÜRKİYE`NİN "KİŞİ BAŞINA EN ÇOK BORÇ DÜŞEN BELEDİYESİ" ANKARA`DA   09:28   ALİ YERLİKAYA: "KIRMIZI VE SARI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV, `MAHZEN-27` OPERASYONUYLA YAKALANDI"  
 
     
   

BAKAN KURUM: ÇÖP İTHAL ETMİYORUZ, HAM MADDE İTHAL EDİYORUZ


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu`nda milletvekillerinin sorularını yanıtlarken "Emin olun biz, çevre mevzuatı, uluslararası mevzuatlar dışında ülkemizde insanımıza, doğamıza, sağlığımıza zarar verecek hiçbir maddenin ülkemize girmesine, burada üretilmesine izin vermiyoruz. ‘Çöp ithal ediyorsunuz` dediniz. Çöp ithal etmiyoruz, ham madde ithal ediyoruz" dedi. Açılan ve kapanan şirketlere ilişkin bilgi veren Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise "2021 yılında 44 bin 414 şirket kapanmış, 149 bin 613 şirket açılmış. 2022 yılının 30 Kasım itibariyle rakamlar; 182 bin 860 şirket kurulmuş, 52 bin 993 şirket kapanmış" diye konuştu.

 

Tarih : 7 Aralık 2022 Çarşamba 22:25   Okunma : 106

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM Genel Kurulu`nda milletvekillerinin sorularını yanıtlarken "Emin olun biz, çevre mevzuatı, uluslararası mevzuatlar dışında ülkemizde insanımıza, doğamıza, sağlığımıza zarar verecek hiçbir maddenin ülkemize girmesine, burada üretilmesine izin vermiyoruz. ‘Çöp ithal ediyorsunuz` dediniz. Çöp ithal etmiyoruz, ham madde ithal ediyoruz" dedi. Açılan ve kapanan şirketlere ilişkin bilgi veren Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise "2021 yılında 44 bin 414 şirket kapanmış, 149 bin 613 şirket açılmış. 2022 yılının 30 Kasım itibariyle rakamlar; 182 bin 860 şirket kurulmuş, 52 bin 993 şirket kapanmış" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu`nda bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşüldü. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Genel Kurul`da milletvekillerinden gelen soruları yanıtladı.

BAKAN MUŞ: EKONOMİK BÜYÜMEMİZ GEÇEN SENE 11`İN ÜZERİNDE, BU SENE DE YÜZDE 5`İN ÜZERİNDE KAPATACAĞIMIZ ÖNGÖRÜLÜYOR

Açılan ve kapanan şirketlere ilişkin bilgi veren Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “2021 yılında 44 bin 414 şirket kapanmış, 149 bin 613 şirket açılmış. 2022 yılının 30 Kasım itibariyle rakamlar; 182 bin 860 şirket kurulmuş, 52 bin 993 şirket kapanmış. Diğer taraftan esnafa yönelik baktığımız zaman rakamlara, 2021`de 233 bin 451 tescil, 79 bin 372 terkin. 2022; 293 bin 868 tescil, 108 bin 49 terkin yapılmış. Dolayısıyla hem açılan hem kapanan işletmeler vardır… Ekonomik büyümemiz geçen sene 11`in üzerinde, bu sene de yüzde 5`in üzerinde kapatacağımız öngörülüyor" dedi.

BAKAN DÖNMEZ: SABİT SAAT UYGULANMASININ HEM ELEKTRİK TÜKETİMİ HEM DE PSİKOLOJİK VE SOSYOLOJİK ETKİLERİ ANALİZ EDİLDİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise şöyle konuştu:

“İki milletvekilimizin sorusu; ‘Kalıcı yaz saati uygulamasına ilişkin tasarruf yapıldı mı, yapılmadı mı?` Bildiğiniz gibi 2015 yılında bu karar alınmıştı. İstanbul Teknik Üniversitesi ile aramızda yapılan protokol bir rapora bağlanmıştı. İTÜ tarafından yürütülen bilimsel çalışmalarda, sabit saat uygulanmasının hem elektrik tüketimi hem de psikolojik ve sosyolojik etkileri analiz edildi. Nitekim her yıl da bunun takibi yapıldı. Uygulamanın başlamasından bu yana elde edilen tasarruf yaklaşık 8 milyar 35 milyon kilovat saat olup bu tasarrufun parasal karşılığı tek zamanlı tarifede 5,69 milyar TL, üç zamanlı tarife 9,24 milyar TL."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da şunları söyledi:

"OKULLARIMIZI, CAMİLERİMİZİ, MİLLET BAHÇELERİMİZİ NASIL YAPTIYSAK 250 BİN SOSYAL KONUTU DA AYNI ANLAYIŞLA YAPACAĞIZ: Sayın vekilimiz, ‘20 yılda 1 milyon 170 bin konut ürettiniz, nasıl yapacaksınız` diye 250 bin konutu sordular. Söyledim ama bir kez daha söyleyeyim. Biz, 20 yılda köprülerimizi, hastanelerimizi, sanayi tesislerimizi, okullarımızı, camilerimizi, millet bahçelerimizi nasıl yaptıysak 250 bin sosyal konutu da aynı anlayışla sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapacağız. Şu anda sahada devam eden 138 bin konut var. Tabii bunu hep söylüyoruz ama anlatamıyoruz. Bu, bir vizyon meselesi, ufuk meselesi. Bu vizyonu ve ufuğu vatandaşımızın lehine koyan bir AK Parti iradesi var. Bu konutlardan, -kaç kere söyledik ama yine söyleyelim- sadece ve sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı alabilir. Bunun dışında kimse alamaz.

ÇÖP İTHAL ETMİYORUZ, HAM MADDE İTHAL EDİYORUZ: Emin olun biz, çevre mevzuatı, uluslararası mevzuatlar dışında ülkemizde insanımıza, doğamıza, sağlığımıza zarar verecek hiçbir maddenin ülkemize girmesine, burada üretilmesine izin vermiyoruz. ‘Çöp ithal ediyorsunuz` dediniz. Çöp ithal etmiyoruz, ham madde ithal ediyoruz. O yüzden sıfır atık projesi önemli. Sıfır atıkla biz, geri kazanım oranımızı yüzde 35`lere çıkardık. Çok kısa zamanda daha da artıracağız. İthalatı bu oranda kısaltacağız."

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri, yapılan görüşmelerin ardından AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA