23 Temmuz 2025 Çarşamba


15:02   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN 2025 YıLıNDA GÜÇLÜ ULAŞıM HAMLESI   15:01   MEZITLI BELEDIYESI’NIN MODERN VE ÇEVRECI KAPALı PAZAR YERI ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR    14:59   CHP’LI TALAT DINÇER: “ZAM YAPTıĞıNıZ MAAŞı, NEDEN VERGIYLE GERI ALıYORSUNUZ?”   14:57   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, “ULAŞıMDA KONFOR İÇIN ÇALıŞıYORUZ”   09:30   CHP’LI GÜRER: "TÜİK’IN MAKYAJLı VERILERI DEĞIL, VATANDAŞıN SOFRASıNDAKI EKSILEN LOKMA KONUŞULMALıDıR"   08:56   BÜYÜKŞEHIR’IN AŞHANELERINDE TENCERELER PAYLAŞıM İÇIN KAYNıYOR    17:19   ALTAN ÖYMEN’IN CENAZE TÖRENI... ÖZEL:    15:16   CHP’LI MAHMUT TANAL: "BIR YANDAN AKP ‘AILE YıLı’ ILAN EDIYOR, BIR YANDAN DA ÇOCUKLARıN GÜVENLIĞINI SAĞLAYAMıYOR"   13:13   VAHAP SEÇER, MUHITTIN BÖCEK’I ZIYARET ETTI   08:35   İSTANBUL MILLETVEKILI DOĞAN DEMIR, GELECEK PARTISI’NDEN ISTIFA ETTI   08:27   SAKARYA’DA ORMAN YANGıNı SÜRÜYOR... ORMAN GENEL MÜDÜRÜ KARACABEY: “MÜDAHELEMIZ, YENI GÜNLE BIRLIKTE DEVAM EDIYOR"   08:23   MURAT ÇALıK’ıN AVUKATLARıNDAN "ITIRAFÇı" IDDIALARıNA YALANLAMA GELDI: İLGILILER HAKKıNDA GEREKLI SUÇ DUYURULARı YAPıLACAKTıR   23:42   VAHAP SEÇER: SUÇLULUĞU KANıTLANMAMıŞ BIR INSANı TEŞHIR ETMEYI YANLıŞ BULUYORUM   11:20   SURIYE’NIN SÜVEYDA VILAYETINDE ATEŞKESE RAĞMEN “MEZHEP ÇATıŞMALARı” DEVAM EDIYOR   10:59   BÜYÜKŞEHIR’IN TOROSLAR’DA HAYATA GEÇIRDIĞI KAMPÜS’TE ÇOCUKLAR GELECEĞE HAZıRLANıYOR   10:57   CHP NIĞDE MILLETVEKILI GÜRER: "FABRIKALAR SATıLıYOR, ŞIRKETLER KAPANıYOR"   10:39    İMAMOĞLU: "ÖMRÜ BOYUNCA DEMOKRASIDEN VE ÖZGÜRLÜKLERDEN ASLA TAVIZ VERMEDI"   09:45   ESKI CHP BURSA MILLETVEKILI PROF. DR. LALE KARABıYıK HAYATıNı KAYBETTI   09:10   BÜYÜKŞEHIR, GLÜTENSIZ BESLENENLERI ‘GLÜTENSIZ KAFE & MARKET’TE BULUŞTURUYOR   23:22   BAŞKAN ÇALıŞKAN: “TEDAVI HAKKı ENGELLENEMEZ, BU HUKUKLA BAĞDAŞMAZ”  
 
     
   

BAKAN AKAR`DAN `F-16` AÇIKLAMASI: "ARTIK AMERİKAN TARAFINDAN SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ"


Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “40 F-16 tedariki ve 79 uçağımızın modernizasyonu için çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaların bir an önce olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanması için gayret gösteriyoruz. Bütün gelişmeleri, çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu konuda, başlangıçtan itibaren Amerikalı muhataplarımızın olumlu yaklaşımlarını gördük. Başta Amerikan Savunma Bakanı Lloyd James Austin olmak üzere heyetler arası yapılan görüşmelerde veya Bakanlığın yaptığı görüşmelerde, Amerikan tarafında olumlu bir yaklaşım gördük. Bu olumlu yaklaşımlara bağlı olarak, artık Amerikan tarafından olumlu ve somut adımlar bekliyoruz” dedi.

 

Tarih : 8 Aralık 2022 Perşembe 16:38   Okunma : 100

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “40 F-16 tedariki ve 79 uçağımızın modernizasyonu için çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaların bir an önce olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanması için gayret gösteriyoruz. Bütün gelişmeleri, çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu konuda, başlangıçtan itibaren Amerikalı muhataplarımızın olumlu yaklaşımlarını gördük. Başta Amerikan Savunma Bakanı Lloyd James Austin olmak üzere heyetler arası yapılan görüşmelerde veya Bakanlığın yaptığı görüşmelerde, Amerikan tarafında olumlu bir yaklaşım gördük. Bu olumlu yaklaşımlara bağlı olarak, artık Amerikan tarafından olumlu ve somut adımlar bekliyoruz” dedi.

Hulusi Akar, Finlandiya Savunma Bakanı Antti Kaikkonen ile bugün Milli Savunma Bakanlığı`nda bir araya geldi. Akar ve Kaikkonen, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtlayan Akar, şunları söyledi:

“40 F-16 tedariki ve 79 uçağımızın modernizasyonu için çalışmalarımız sürüyor. Bu çalışmaların bir an önce olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanması için gayret gösteriyoruz. Bütün gelişmeleri, çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu konuda, başlangıçtan itibaren Amerikalı muhataplarımızın olumlu yaklaşımlarını gördük. Başta Amerikan Savunma Bakanı Lloyd James Austin olmak üzere heyetler arası yapılan görüşmelerde veya Bakanlığın yaptığı görüşmelerde, Amerikan tarafında olumlu bir yaklaşım gördük. Bu olumlu yaklaşımlara bağlı olarak, artık Amerikan tarafından olumlu ve somut adımlar bekliyoruz. Bir an önce bu çalışmaların, sürecin olumlu ve süratli bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz.

Türkiye`nin terörle mücadelesini ve Türk Silahlı Kuvvetleri`nin (TSK) modernizasyonunu, başta Finlandiya olmak üzere tüm müttefiklerimizin desteklemesini bekliyoruz. Katkılarını bekliyoruz.

“GÜÇLÜ TSK, GÜÇLÜ NATO, GÜÇLÜ İTTİFAK DEMEKTİR”

TSK`nın terörle mücadelesi, hepimizin kabul ettiği, hepimizin karşı olduğu teröristle mücadele. Dolayısıyla bu konuda, doğal olarak tüm müttefiklerimizin katkısını bekliyoruz, desteğini bekliyoruz. Dolayısıyla hem terörle mücadele konusunda hem de NATO içindeki görevlerimizi tam olarak yerine getirebilmemiz konusunda, benzer şekilde müttefiklerimizden de Silahlı Kuvvetlerimizin lojistik desteğinin sağlanması konusunda gerekli katkıyı bekliyoruz. F-16 da bunun bir parçası. Diğer müttefiklerimizden temin ve tedarik etmek için yaptığımız çalışmalar var, fakat bazı tahditlerle karşılaşıyoruz. Bu tahditlerin de bu vesileyle kaldırılmasını bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Çünkü doğal olarak hepimizin bilmesi gereken en önemli konulardan biri şu; güçlü TSK, güçlü NATO, güçlü ittifak demektir.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA