8 Mayıs 2025 Perşembe


21:41   CHP`NIN BEYAZıT MITINGINE YURTTAŞLARDAN DESTEK: BU ADALETSIZLIĞIN BIR AN ÖNCE SONA ERMESINI ISTIYORUZ   21:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ: DEVLET HER 1 LIRALıK FAIZ GELIRINE KARŞıLıK YAKLAŞıK 16 LIRA FAIZ ÖDEMESI YAPMAKTA   20:50   İBB CHP MECLIS GRUBU, SARAÇHANE`DEN BEYAZıT`A YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDI   20:03   ÖHD VE TUHADFED`DEN HASTA TUTUKLULARA ILIŞKIN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE UYGULANAN AYRıMCı VE KEYFI UYGULAMALARA DERHAL SON VERILMELIDIR   19:34   SELÇUK ÖZDAĞ, SIYASI YASAKLARA ILIŞKIN HAZıRLADıĞı KANUN TEKLIFINI MECLIS`E SUNDU   19:23   ÖZGÜR ÇELIK: `BEYAZıT MEYDANı`NDA BOMBA IHBARı YAPıLDı` ŞEKLINDEKI IFADELER GERÇEĞI YANSıTMAMAKTADıR   19:10   SINAN ATEŞ SUIKASTıNDA IKINCI SORUŞTURMA… TAKIPSIZLIK KARARıNA ITIRAZ DA REDDEDILDI, AYM`YE BIREYSEL BAŞVURU YAPıLACAK   18:59   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU`NDA BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN KONUŞTU: BIR KURUM DA `SORUMLU BENIM KARDEŞIM` DESIN CESURCA, OLAY BELEDIYE SıNıRLARı IÇERISINDE OLSAYDı AYNı GÜN ISTIFA ETMIŞTIM   18:54   MURAT EMIR: SAYıN CUMHURBAŞKANı CUMHURBAŞKANLıĞı YOLUNDA TELEF OLACAK   18:34   ÖZGÜR ÖZEL: "SOKAKTA YÜRÜYEMEYENLERDEN DEĞILIZ"   17:49   ABB`DEN OSMAN GÖKÇEK`E YANıT: ``BIZ, HıRSıZA HıRSıZ OLDUĞUNU UNUTTURMAYACAĞıZ. ÇÜNKÜ UNUTULURSA, KENDINI ERDEM ABIDESI SANıR``   17:45   BTP SÖZCÜSÜ ÖNDER: “MUHALIF DÜŞÜNEN KIM VARSA HAPISLERE ATıLıYOR. HAKLARıNDA YÜZLERCE ŞIKAYET DOSYASı VERILMIŞ BELEDIYE BAŞKANLARıYLA ILGILI HIÇBIR IŞLEM YAPıLMıYOR"   17:23   AYM`NIN, HAYVANLARı KORUMA YASASı`NıN IPTAL ISTEMINI REDDETMESI... MURAT EMIR: "HALKıN IKTIDARıNı KURDUĞUMUZDA ILK ADıMLARıMıZDAN BIRI BU KATLIAM YASASıNı IPTAL ETMEK OLACAK"   17:20   TBMM KİT KOMISYONU... CHP`LI AKBULUT: "ULUSAL SÜT KONSEYI`NIN YEM FIYATLARıNı KONTROL EDEMEDIĞIMIZ SÜRECE HIÇBIR ANLAMı YOK"   17:14   TİP: "ANAYASA MAHKEMESI, YAŞAMı DEĞIL, IKTIDARı VE ŞIDDET POLITIKALARıNı SEÇTI"   17:01   ESILA`NıN BABASıNDAN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A: "‘AILE YıLı` DEDINIZ, BIZ DE BIR AILEYIZ. AILELERI DAĞıTMAYıN"   16:54   ÖZGÜR ÖZEL: “BURADAN SONRA TÜRKIYE`NIN ÖNÜNDE YENI BIR IKTIDAR, YENI BIR DÖNEM VARDıR”   16:26   EKREM İMAMOĞLU`NDAN BEYAZıT MEYDANı`NDAKI “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGINE ÇAĞRı: "DIPLOMANı AL DA GEL"   16:23   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: “VIZYON PROJELERININ HIÇBIRI MUHALEFETIN GÜNDEMDE DEĞIL; KÜRESEL ÖLÇEKTE YAŞANAN GELIŞMELERE DE GÖZLERINI KAPATMıŞLAR"   16:10   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ARSLANKÖY’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  
 
     
   

CİHANGİR İSLAM: "SİZİN BU ZENGİNLİĞİNİZ 40 MİLYAR DOLAR CARİ AÇIĞA, 10 MİLYON İŞSİZLİĞE MAL OLDU... ZULÜM GÖRENLER MÜSTESNA. ALLAH BU YÜZDEN BELANIZI VERSİN"


CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, TBMM Genel Kurulu`nda; “Sizin bu zenginliğiniz sizi hala lüksünüzden vazgeçiremeyen 40 milyar dolar cari açığa mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz sizlerin 100 bin dolar üzerinde ama halkın en az yüzde 50`sinden fazlasında 3 bin doların altında yaşadığı, sizin açıkladığınız sözüm ona 8 bin dolar yıllık gelire mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz sizin rakamlarınıza göre 4 milyon ama aslında 8 milyon, 10 milyon işsizliğe mal oldu... Allah kötü sözün açıkça söylenmesini istemez ama zulüm görenler müstesna. Allah bu yüzden belanızı versin” dedi.

 

Tarih : 13 Aralık 2022 Salı 15:16   Okunma : 224

CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, TBMM Genel Kurulu`nda; “Sizin bu zenginliğiniz sizi hala lüksünüzden vazgeçiremeyen 40 milyar dolar cari açığa mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz sizlerin 100 bin dolar üzerinde ama halkın en az yüzde 50`sinden fazlasında 3 bin doların altında yaşadığı, sizin açıkladığınız sözüm ona 8 bin dolar yıllık gelire mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz sizin rakamlarınıza göre 4 milyon ama aslında 8 milyon, 10 milyon işsizliğe mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz 60 bin kapasite fazlası ile içeride yatırdığınız 336 bin mahkuma mal oldu... Allah kötü sözün açıkça söylenmesini istemez ama zulüm görenler müstesna. Allah bu yüzden belanızı versin” dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda, bugün Cumhurbaşkanlığı ile bağlı kuruluşların 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ile 2023 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 1994 yerel seçimleri öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı`na aday olurken kendisine hediye olan alyans yüzüğü gösterdiğini hatırlatarak, “Diyor ki ‘Bu aşkı, bu heyecanı holdinglerin milyarları aşabilir mi?`. Evet, kendi kampanyasını bu bağışlarla yürüten bir başkan adayı. Aslında öyle değildi. Çok ciddi yardımlar da görmüştü ama öyle diyor. Bu bir algıydı. Başarılı da bir algıydı. Ama bunda Fahrettin Bey`in bir günahı yoktu. O daha henüz ergenlik döneminde filandı… Bu alyanstan sonra köprünün altından çok sular geçti. Ne yaptınız, bugün o cümleyi siz kuramazsınız. O cümleyi kurabilme altyapı ve ameline sahip değilsiniz” diye konuştu.

İslam, halkın emeği ve birikimine “el konulduğunu” vurgulayarak, “Bugün yaptığınız şey, holdingleşmek ya da büyük baba holdinglere arka çıkmak. Kendi holdinglerinizi kurmak. Bugün artık isimleriniz en zenginler arasında, hatta dünyanın en zenginleri arasında geçebiliyor. Fakat bu halk zenginleşmedi. Bu halkın yoksullaşması ve hatta sefilleşmesi ile sizin zenginleşmeniz eş anlamlı hale geldi. İşte denklemin iki tarafındaki işaretler bunlar” dedi. İslam, şunları söyledi:

“Bu zenginleşme, sizin harcayıp, bizim ödeyeceğimiz 450 milyar dolar borca mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz sizi hale lüksünüzden vazgeçiremeyen 40 milyar dolar cari açığa mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz sizlerin 100 bin dolar üzerinde ama halkın en az yüzde 50`sinden fazlasında 3 bin doların altında yaşadığı, sizin açıkladığınız sözüm ona 8 bin dolar yıllık gelire mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz sizin rakamlarınıza göre 4 milyon ama aslında 8 milyon, 10 milyon işsizliğe mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz iş başına geldiğinizden beri inşa ettiğiniz 252 cezaevine mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz 60 bin kapasite fazlası ile içeride yatırdığınız 336 bin mahkuma mal oldu. Sizin bu zenginliğiniz 2 milyon kişinin hayatını ilgilendiren, 250 bin KHK`lının hayatına mal oldu. Allah kötü sözün açıkça söylenmesini istemez ama zulüm görenler müstesna. Allah bu yüzünden belanızı versin.”    

 

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA