1 Mayıs 2025 Perşembe


22:08   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:41    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   18:02   ALI BABACAN: “İNSANLARıN AKLıYLA ALAY ETMEYIN, DOĞRULARı SÖYLEYIN”   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:55   “YENIDOĞAN ÇETESI" DAVASıNDA TUTUKLU 10 SANıĞA TAHLIYE   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:21   İBB SORUŞTURMASıNDA GÖZALTıNA ALıNAN OTEL MÜDÜRLERI SERBEST BıRAKıLDı   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:54   TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "ŞAFAK OPERASYONLARıYLA ADALETI KATLETMEYE DEVAM EDERKEN, BIR TARAFTAN DA PAKETLER AÇıYORLAR"   16:13   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA AILESINI KAYBEDEN ANNE DUYGU CAN: "BIRI YANıMA YAKLAŞTı. ‘VALI BEY ÜZÜLÜYOR. BURADA AĞLAMA` DEDI BANA. BEN ÖMRÜMÜ ADADıĞıM EVLATLARıMı KAYBEDERKEN, ACıM BILE RAHATSıZLıK SAYıLDı"  
 
     
   

AHBİB BAŞKANI VEYSEL MEMİŞ: TÜRK BULGURUNU TÜM DÜNYAYA TANITACAĞIZ


Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, Türk mutfağında ayrı bir yeri olan bulgurun dünyanın dört bir yanında tüketimini yaygınlaştırmak ve ihracatını artırmak amacıyla tanıtım hamlesi başlattıklarını açıkladı. Bulgur ihracatına getirilen kota uygulamasının kaldırılmasına yönelik çabalarının geçen eylül ayında sonuç verdiğini kaydeden AHBİB Başkanı Veysel Memiş, “Dünyada bilinirliği az olan Anadolu’nun mirası bulgur ürünümüzü tanıtmak, 6 kıtada tüketimini artırmak istiyoruz.” dedi.

 

Tarih : 14 Aralık 2022 Çarşamba 16:51   Okunma : 1542

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, Türk mutfağında ayrı bir yeri olan bulgurun dünyanın dört bir yanında tüketimini yaygınlaştırmak ve ihracatını artırmak amacıyla tanıtım hamlesi başlattıklarını açıkladı. Bulgur ihracatına getirilen kota uygulamasının kaldırılmasına yönelik çabalarının geçen eylül ayında sonuç verdiğini kaydeden AHBİB Başkanı Veysel Memiş, “Dünyada bilinirliği az olan Anadolu’nun mirası bulgur ürünümüzü tanıtmak, 6 kıtada tüketimini artırmak istiyoruz.” dedi.

“Kısıtlı değil, sınırsız ihracat için çalışıyoruz”

Türk hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörünün sorunlarına ortak akılla çözüm üretmek amacıyla istişare toplantılarına büyük önem veren AHBİB Başkanı Veysel Memiş, Mersin’de faaliyet gösteren üye ihracatçılarla bir araya geldi. Mersin Divan Otel’deki buluşmada AHBİB’in yürüttüğü hizmetler ve faaliyetlere ilişkin bilgiler veren Başkan Veysel Memiş, şeffaf, ulaşılabilir ve iletişim içinde tüm paydaşlarla birlikte hareket etme prensibi doğrultusundadüzenledikleri istişare toplantılarının bölge ihracatçılarının motivasyonuna önemli katkılar sağladığını vurguladı.

Sektörün öncelikli sorunları arasında öne çıkan ihracat kısıtlamalarının çözümü için seferber olduklarını belirten Başkan Veysel Memiş, “Kısıtlı değil, sınırsız ihracat için çalışıyoruz. Zeytinyağı, organik bakliyat ve bazı bitkisel yağların ihracatına yönelik kısıtlamaların kaldırılması, bulgurdaki kotanın sona ermesi, nohut ihracatının kotalı da olsa önünün açılması, kırmızı mercimek ve bezelyede döviz kullanım oranlarının güncellenmesi konularında istediğimiz sonuçları elde ettik.” diye konuştu.

“Birliğimizi ve sektörümüzü tanıtıyoruz, şimdi de ürün özelinde tanıtımlara başlıyoruz”

AHBİB'in kurumsal kimliğini güçlendirmek adına hizmet ve faaliyetlere ilişkin tanıtım filmi hazırlattıklarını ve katıldıkları yurt dışı fuarlarda bu videoyu sunduklarını aktaran Başkan Veysel Memiş, önümüzdeki süreçte ürün bazlı tanıtım filmlerine ağırlık vereceklerini açıkladı. Başkan Veysel Memiş, “Birliğimizin işleyişini, bünyemizdeki sektörleri ve ürünleri gözler önüne seren tanıtım filmini yurt içi ve yurt dışı fuarlarda izletiyoruz. Şimdi de dünyada bilinirliği az olan Anadolu’nun mirası bulgur ürünümüzü 6 kıtada tanıtmak ve tüketimini artırmak istiyoruz. Bu amaçla bulgur özelinde bir tanıtım filmi hazırlatacağız. Buğdayın bulgur haline getirilmesinin öyküsü ve bulgurdan yapılan tüm yemekleri anlatacağız. Tanıtım filmimizi, hedef pazar olarak belirleyeceğimiz ülkelerde yayınlatacağız.” dedi.

Yeni yılda hedef pazarlar İngiltere ve Suudi Arabistan

AHBİB’i ülke genelinde karar verici ve inisiyatif alabilen Birlik haline getirmeye yönelik çok yönlü çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Veysel Memiş, şunları söyledi: “Geçen eylül ayında dünyanın en büyük gıda ve içecek inovasyon fuarlarından SIAL Paris’te Anadolu’nun lezzetlerini uluslararası vitrine taşıdık. 119 ülkeden profesyonelleri buluşturan SIAL Paris Fuarı’nda açtığımız AHBİBinfo standında 5 gün boyunca tanıtım filmimiz gösterimde kalırken, üyelerimizin tanıtım ve iletişim bilgilerinin yer aldığı ürün gruplarına göre hazırlanan broşürlerimiz ziyaretçilere dağıtıldı. Bakliyatın ana vatanı olan Anadolu’nun lezzetiyle ünlü çeşitleri,iki gün devam eden tadım etkinliğinde fuar ziyaretçilerinden büyük ilgi gördü. Şimdi de nitelikli bir yurt dışı fuara milli katılım organizasyonu gerçekleştirmek için girişim başlattık. Ayrıca gelecek nisan veya mayıs ayında İngiltere’ye ticaret heyeti düzenlemeyi planlıyoruz. Önümüzdeki aylarda Suudi Arabistan’dan da bir alım heyetini Mersin’e getirmeye yönelik çalışma yürütüyoruz.”

“Kasım ayında yüzde 35 artışla 214,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik”

Öte yandan AHBİB’in kasım ayı ihracat performansını da değerlendiren Başkan Veysel Memiş, söz konusu ayda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 artışla 214,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. AHBİB olarak kasım ayında 227 bin 81 ton ürüne uluslararası pazarlarda değer kazandırdıklarını belirten Başkan Veysel Memiş, “En çok ihraç ettiğimiz ürün gruplarında yüzde 82 artış ve 67 milyon dolar değer ile bakliyat birinciliği elde etti. Bakliyatı, yüzde 78 artış ve 51,3 milyon dolar değer ile pastacılık ürünleri, 27,5 milyon dolar değer ile yağlı tohumlar ve meyveler takip etti. Kasım ayında en yüksek ihracat değerlerine ulaştığımız ülkelere baktığımızda, yüzde 117 artış ve 46,6 milyon dolar değer ile Irak birinci, yüzde 9 artış ve 16,7 milyon dolar değer ile Suriye ikinci, yüzde 64 artış ve 11,2 milyon dolar değer ile İtalya üçüncü sırada yer aldı.” diye konuştu.  

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA