5 Mayıs 2025 Pazartesi


12:08   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN ŞÜPHELININ PANSIYON GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı, GÖZALTı SÜRESI BIR GÜN UZATıLDı   11:41   CHP`NIN 38`INCI OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı… İMAMOĞLU`NDAN TÜM SORULARA TEK YANıT: “HALKıN ADALET DUYGUSUNA AÇıK BIR IHANET”   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   11:26   ÖZGÜR ÖZEL, MARC COOLS ILE GÖRÜŞTÜ   11:03   EKREM İMAMOĞLU: “BUGÜNE KADAR KIMINLE GÖRÜŞTÜYSEM İSTANBUL`UN MENFAATI IÇIN GÖRÜŞTÜM, HAKKıMDA HIÇBIR ŞEY BULAMADıNıZ”   14:50   DEM PARTI DIYARBAKıR İL EŞ BAŞKANı ŞAHIN: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER TÜRKMEN GELENEĞININ SON TEMSILCISI”   14:19   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SELIN SAYEK BÖKE: "SALDıRGANıN KIM OLDUĞU, KIMLERLE IRTIBAT HALINDE OLDUĞU DERHAL ORTAYA ÇıKARıLMALıDıR"   14:18   TÜRK-İŞ GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ALEMDAR`DAN "IŞÇI MEMURUN AMIRI OLAMAZ" GÖRÜŞÜ BILDIREN YÖK`E TEPKI: “EMEĞE VE ALıN TERINE YÖNELIK BU KÜÇÜMSEYICI ANLAYıŞıN HUKUKI GEÇERLILIĞI YOKTUR”   14:18   ROMANYA`DA HALK, CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERI IÇIN OY KULLANMAYA BAŞLADı; SEÇIMLER AŞıRı SAĞıN GÖLGESINDE GERÇEKLEŞTIRILIYOR   14:16   CHP`NIN KONYA MITINGI… KONYALı VATANDAŞ: “KONYA`DA BU KADAR KALABALıĞıN OLMASı ARTıK MEVCUT IKTIDARıN ÇOK GEÇERLI OLDUĞUNU GÖSTERMIYOR"   14:14   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ÖZGÜR ÇELIK: "BU ALÇAKLıĞı YAPANıN DA YAPTıRANıN DA IKI ELIMIZ YAKASıNDA"   14:10   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı: ŞAHSıN, 2004`TE IKI ÇOCUĞUNU ÖLDÜRDÜĞÜ VE 2020`DE ŞARTLı TAHLIYE ILE SERBEST BıRAKıLDıĞı BELIRLENDI   14:08   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR KESIM INSAN EĞER BU IKTIDARA KARŞı BIRINE YÖNELIK SUÇ IŞLEME EĞILIMINDE BULUNUYORSA CEZASıZ KALACAĞıNA DAIR BIR INTIBA EDINIYOR"   14:01   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... BURHANETTIN BULUT: "BU ORGANIZE LINÇ KÜLTÜRÜNÜN SORUMLUSU SADECE YUMRUĞU ATAN DEĞIL; YıLLARDıR BU IKLIMI BESLEYENLERDIR"   13:58   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: "HIÇBIR SALDıRı HALKıN IRADESINI TEMSIL EDEN GENEL BAŞKANıMıZ ÖZGÜR ÖZEL`I VE CHP`YI SINDIREMEYECEK"   13:57   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... MUHARREM İNCE: "BU SALDıRıNıN SORUMLULARı BIR AN ÖNCE TESPIT EDILEREK YARGı ÖNÜNDE HESAP VERMELIDIR"   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "TESADÜF DIYENIN AKLıNA ŞAŞARıM"   13:53   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... GÖKÇE GÖKÇEN: "BÖYLE ALÇAKÇA SALDıRıLARLA KORKUTABILECEĞINI ZANNEDENLER BÜYÜK HÜSRANA UĞRAYACAKLAR"   13:50   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... GÜLIZAR BIÇER KARACA: "BU TÜR PROVOKASYONLARıN, ÜLKEMIZIN DEMOKRASI VE HUKUK MÜCADELESINE GÖLGE DÜŞÜRMESINE ASLA IZIN VERMEYECEĞIZ"   13:47   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: “ŞAHSıN 2004 YıLıNDA ÇOCUKLARıNı ÖLDÜRMEKTEN DOLAYı SABıKASı VAR”  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN 2022 YILINDA YOĞUN MESAİ 


Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılı boyunca ilgili birimleriyle yurttaşa hizmet etmek amacıyla yoğun mesai harcadı. 

 

Tarih : 8 Ocak 2023 Pazar 15:02   Okunma : 438

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılı boyunca ilgili birimleriyle yurttaşa hizmet etmek amacıyla yoğun mesai harcadı. 

Büyükşehir Belediyesi geçen yıl da sosyal belediyecilik projelerine devam etti. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi yurttaşlara destek olundu, çeşitli alanlarda hizmetler sunuldu. 

HER GÜN BİN 483 HANEYE YEMEK ULAŞTIRILDI 

Büyükşehir 2022 yılında her gün bin 483 haneye 3 bin 158 kişilik yemek ulaştırdı. ‘Halk Kart` ile yurttaşın mutfağına katkı sunan Büyükşehir, 2022 yılında her ay yaklaşık 12 bin kişiye 150 ve 270 liralık bakiyelerle destekte bulundu. 2023 yılı için bu meblağ 300 ve 500 lira olarak artırıldı. Büyükşehir`in öne çıkan projeleri arasında ‘Mahalle Mutfakları` ile ‘1 Ekmek 1 Çorba` projeleri de yer alıyor. ‘Mahalle Mutfakları`, Mersin merkez, Tarsus ve Erdemli ilçelerinde toplam 37 farklı noktada hizmet veriyor. ‘1 Ekmek 1 Çorba` projesi kapsamında 13 ilçede, haftanın altı günü belirlenen 61 farklı noktada yurttaşlara çorba ikram ediliyor. 2021-2022 kış sezonunda Büyükşehir, toplam 601 bin 45 kişilik çorba ikram etti. 

‘ÖĞRENİM YARDIMI`NDAN 9 BİN 93 ÖĞRENCİ FAYDALANDI 

Büyükşehir Belediyesi`nin ‘Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezileri`nde öğrenciler lise ve üniversite sınavlarına ücretsiz hazırlanıyor. Üniversiteyi kazanan Mersinli öğrencilerin okul ihtiyaçlarına da katkı sağlayan ‘Öğrenim Yardımı` projesinden, 2021-2022 eğitim öğretim yılında 9 bin 93 öğrenci yararlanırken, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında ise toplam 12 bin 23 öğrenci faydalanıyor.

İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNE 18 BİN ÇANTA DAĞITILDI 

Büyükşehir ‘İlk Çantam` projesi kapsamında, il genelinde dezavantajlı mahallelerde bulunan okullarda eğitim gören ilkokul 1. sınıf öğrencilerine, içerisinde kırtasiye malzemelerinin bulunduğu çanta dağıtımı yapıyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında 18 bin çanta dağıtıldı.

Öğrencilere psikolojik danışmanlık ve mesleki rehberlik hizmeti veren ‘MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi`nden 2022 yılında bin 30 öğrenci faydalandı. Yenişehir, Halkkent ve Tırmıl Sanayi Sitesi içerisinde bulunan merkezlerden, toplam bin 3 kursiyer faydalandı. Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu olan Uluslararası Göç Örgütü (IOM) iş birliğiyle, Akdeniz ilçesinde hizmete koyulan ‘Sosyal Uyum Merkezi` de faaliyetlerini sürdürüyor. 2022 yılında Sosyal Uyum Merkezi`nde Büyükşehir; hukuk danışmanlığı, sosyal hizmet, iş ve meslek, sağlık, eğitim, sosyal aktiviteler ve toplum destek, tercüme desteği alanlarında toplam 6 bin 352 kişiye hizmet verdi.

Üniversite öğrencileri tarafından sevilen bir diğer hizmet de ‘Çamaşır Kafe` hizmeti oldu. Projeyle öğrencilere çamaşır yıkama-kurutma, ütü hizmeti sağlanırken, mini kütüphane, çay ikramı ve kış aylarında sabahları çorba hizmeti veriliyor. 2022`de merkezdeki Çamaşır Kafe`de toplam 548 öğrenci 3 bin 963 kez, Tarsus Çamaşır Kafe`den ise toplam 289 öğrenci 2 bin 815 kez yıkama-kurutma hizmeti aldı.

YAKLAŞIK 1 MİLYON SÜT DAĞITILDI 

Büyükşehir`in ‘Süt Senin Gurur Mersin`in` projesi ile çocukların sağlıklı beslenmelerine katkı sunuluyor. Büyükşehir, 2021-2022 eğitim öğretim yılında 1 milyon 41 bin 903 adet süt dağıttı. Proje 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında tekrar başlarken, bu süreçte 115 ilkokulda 283 bin 186 adet süt dağıtıldı.

ÖĞRENCİLERE BARINMA DESTEĞİ VERİLDİ 

Büyükşehir, üniversite öğrencilerinin barınma sorununa çözüm getirmek için ‘Gülnar Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu ve Konukevi` ile 120 kişi kapasiteli ‘Büyükşehir Belediyesi Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurdu`nu hizmete açtı. Gülnar`daki konukevinden 68 kız, 52 erkek öğrenci yararlanıyor.

‘Kuruyemiş Dağıtımı` kapsamında ise Büyükşehir, temel besin maddelerine ulaşmakta zorlanan öğrencilerin yoğun olduğu bölge okullarında, toplam 4 bin öğrenciye haftada iki kez 40 gramlık kuruyemiş paketi dağıtımı yapıyor. Toplam 21 bin 807 paket kuruyemiş dağıtımı yapılırken, dağıtımlar halen devam ediyor. 

4 BİN 348 AİLENİN KIYAFET İHTİYACI KARŞILANDI 

Büyükşehir, ‘Kıyafet Evi` projesiyle de yılda dört kez, kişi başı üç parça olmak üzere kıyafet yardımında bulunuyor. Projeden 0-12 yaş arası çocuklar faydalanıyor. 2022 yılında toplam 4 bin 348 ihtiyaç sahibi ailenin kıyafet ihtiyacı karşılandı. Kıyafet Evi`nin ikinci şubesi ise Tarsus`ta 30 Eylül 2022 tarihi itibariyle hizmete başladı ve şu ana kadar toplam 602 aileye hizmet sundu. Merkez ve merkez dışı ilçelerde, ağırlıklı olarak kırsal kesimde yaşayan ve kuaför hizmeti alamayan yurttaşlara ‘Mobil Kuaför` hizmeti de sunuluyor. 2022 yılında Mobil Kuaför Aracı`ndan toplam 3 bin 859 kişi faydalandı.

ANNE VE ÇOCUKLARA DESTEK OLUNDU 

Büyükşehir tarafından 2020 yılında hayata geçirilen ‘El Bebek Gül Bebek` projesiyle, 2022 yılında toplam 14 bin 969 paket dağıtıldı. Yeni bebek sahibi olmuş ailelere içerisinde bebek bezi, bebek maması, şampuan, ıslak mendil, pişik kremi ve sabun yer aldığı paketler dağıtıldı. Mersin`deki anne adaylarını sevindiren bir diğer proje ise ‘Hamile Bakım Sütü` projesi oldu. Hamile kadınlara gebelikleri boyunca bebek ve annenin kalsiyum ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, 45 günlük periyotlar halinde birer litrelik paketlerden oluşan 12 litre süt paketi teslim ediliyor. 2022 yılında 281 bin 49 adet süt paketi, anne adaylarına ulaştırıldı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE UN VE EKMEK DAĞITILDI 

Ekonomik koşulların ekmek fiyatlarına da yansıdığı zorlu dönemde Büyükşehir, dezavantajlı bölgelerde un dağıtımı yaptı. 2022 yılında 10 kiloluk paketlerde 35 bin haneye 350 bin kilogram un teslim edildi. Çölyak hastalarını da unutmayan Büyükşehir, çölyak hastası olduğunu bildiren her bireye, her ay 3 kilogram un ve 84 adet roll ekmek yardımında bulunuyor. 13 ilçenin tamamında ihtiyaç sahibi yurttaşlara 2022 yılında toplam 51 bin adet ekmek dağıtımı yapıldı. Yine 13 ilçenin tamamında dezavantajlı mahallelerde yaşayan ihtiyaç sahiplerine toplam 70 bin kilogram patates ve soğan, ayrıca 10 bin kilogram limon dağıtıldı. Her yıl Ramazan ayında kentteki ihtiyaç sahibi yurttaşlara içerisinde sıvı yağ, makarna, şeker, pirinç, bulgur, tuz, un, zeytin gibi temel gıda maddelerinin yer aldığı ‘Ramazan Gıda Kolisi` ulaştırılıyor. 2022 yılında toplam 100 bin adet Ramazan gıda kolisi dağıtıldı. Ramazan ayında çölyak hastaları için de içerisinde glutensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolileri dağıtılıyor. 2022 yılında 500 adet glutensiz gıda kolisi teslim edildi.

YAKININI KAYBEDEN YURTTAŞLARA DESTEK 

‘Pişirim Fırını` aracılığıyla yakınlarını kaybeden ailelere ve taziye evlerine yiyecek katkısında bulunan Büyükşehir, Ramazan ayı boyunca da haftanın 7 günü kavurma, pilav ve tatlı bulunan iftar paketleri ile yurttaşların sofrasına konuk oluyor. 2022 yılında 287 bin 300 kişilik iftar yemeği dağıtımı yapıldı. Vatandaşların sağlık konusunda önemli bir ihtiyacını karşılayan Büyükşehir`in ‘Refakatçi Evi (Dosthane)` hizmeti ile Mersin merkez ilçelerinin kırsal mahalleleri ile merkez dışı ilçelerde ikamet eden ve Mersin`deki üniversite veya kamu hastanelerinde tedavi gören hasta ve hasta yakınları, geçici olarak konuk ediliyor. Refakatçi Evi hizmetinden yararlanan yurttaşlara psiko-sosyal destek, hastane ve Refakatçi Evi arasında servis hizmeti, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği hizmeti de sunuluyor. 2022 yılında Refakatçi Evi, 392 hasta ve 399 hasta yakını olmak üzere, toplam 791 kişiye hizmet verdi. Yaş almış yurttaşların çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri yaptıkları ‘Emekli Evi`nden ise merkezde bin 928 yurttaş, Tarsus Emekli Evi`nden 753, Halkkent Emekli Evi`nden ise 65 emekli yurttaş faydalandı. 

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, 2022 yılı boyunca verilen hizmetlere ilişkin şunları söyledi:

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖRNEK TEŞKİL EDİYORUZ”

“Sosyal hizmetler, ülkenin ihtiyacının olduğu her noktada olması gereken bir daire. Mersin Büyükşehir Belediyesi de sosyal hizmetleri önemseyen, sosyal belediyeciliğe örnek teşkil eden bir belediye. Biz bu bağlamda 2022 yılında daha fazla çalışarak, vatandaşlarımızın zorluklar yaşadığı bu dönemde onlara daha fazla destek olduk. Yaptığımız hizmetlerin ve projelerin sayısını artırarak, vatandaşlarımıza destek olmaya devam ettik. Sosyal Hizmetler Dairesi olarak, her yaş grubuna hitap eden proje ve çalışmalarla, halkımızla bir aradaydık. Projelerimizin belli başlıları Halk Kart, Aşhane, Mahalle Mutfakları, Emekli Evi, Ramazan`da yapmış olduğumuz gıda kolisi destekleri, kurs merkezlerimiz, MERCEK Meslek Edindirme Merkezleri gibi ve şu anda da sayısını artırmaya çalıştığımız ve içerisinde Taziye Evi`nden Çocuk Gelişim Merkezi`ne, Okuma Salonları`ndan LGS ve YKS Hazırlık Merkezlerine kadar birçok birimi barındıran yaşam kompleksleri yaparak, mevcut yapmış olduğumuz hizmetleri daha kaliteli bir şekilde vatandaşlarımıza sunmak istiyoruz.”

Yıldırım açıklamasını, “Biz bu hizmetleri yaparken bu hizmetleri en kaliteli ve doygun bir şekilde yapmak istiyoruz. Sosyal Hizmetler Dairesi olarak anne karnından, yaş almış olduğu çağlara kadar her döneminde vatandaşlarımızın yanındayız. Vatandaşlarımızın eğitimden gıdaya, psikolojik destekten meslek edindirmeye kadar her döneminde, her konuda yanındayız” sözleriyle sonlandırdı. 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA