4 Kasım 2025 Salı


09:20   MESKİ’DEN SAYAĞZı’NA 1000 TONLUK KONFOR: ALTYAPıDAN ASFALTA TAM DÖNÜŞÜM   23:57   TOROSLAR BELEDIYESI KASıM VIZYONUNU AÇıKLADı: GENÇLERE BURS, MAHALLELERE HIZMET, ÜRETICIYE SAHIPLENME   23:51   “SıNDıRGı’DA GECEYI BÖLEN DEPREM: 4,3 ŞIDDETINDE SARSıNTı”   23:48   AVRUPA’DAN HUKUK MESAJı: DEM PARTI, AİHM KARARıNA “TOPLUMSAL BARıŞ İÇIN ADıM ATıN” DEDI   23:32   TUTDERE’DEN TBMM BAŞKANı’NA NET MESAJ: “BELEDIYE BAŞKANLARıNA TUTUKLAMA ÖLÇÜSÜZ”   23:26   DEMIRTAŞ’TAN AİHM KARARıNA DUYGUSAL YANıT: “ÖZGÜR GÜNLERDE GÖRÜŞMEK ÜZERE”   23:21   HER 5 KANSER ÖLÜMÜNDEN 1’I AKCIĞER KANSERI: SESSIZ TEHDIT, GEÇ KALıNAN GERÇEK!   23:14   BORÇTA REKOR, ÇÖZÜMDE SESSIZLIK: DR. ŞEVKIN’DEN İKTIDARA EKONOMI FıRÇASı!   23:01   KUKLACı SAHNEYE DÖNÜYOR: MERSIN DOB’DAN MINIKLERE SANATLA BÜYÜYEN BIR MASAL   22:43   MAVIYLE BÜTÜNLEŞEN VIZYON: MERSIN, DENIZLE GELECEĞINI ŞEKILLENDIRIYOR   13:21   SEMIH PALAMUT: HALKıMıZıN HIZMETINDE, SAHADAYıZ   10:24   TÜİK EKIM VERILERINI AÇıKLADı: ENFLASYON YıLLıK %32,87’YE ULAŞTı    10:20   CHP KURULTAYı DAVASı BAŞLıYOR: İDDIALAR, İTIRAZLAR VE AYM KARARı   10:02   “EYVAH NADIR” İSTANBUL’DA AYAKTA ALKıŞLANDı: MERSIN’DEN MEDDAHLıK GELENEĞINE MODERN DOKUNUŞ   16:49   “KIRLI OYUNLARA KARŞı BIRLEŞIK DIRENIŞ!” – SOL PARTI’DEN TARIHI ÇAĞRı   16:35   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI MERSIN’DE GERÇEK OLUYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN LGS VE YKS’YE TAM DESTEK   16:25   BARAN GÜNEŞ’TEN STRAZBURG’DA SERT MESAJ: “YA HEP BERABER YA HIÇBIRIMIZ!”   16:02   EDIRNE CEZAEVI’NDEN EL YAZıSıYLA MESAJ: “KAR MAKINESINI KURCALAMAYıN, YOLUNUZU KAPATMAYıN.”   15:29   TOROSLAR’DA UMUTUN ADı: OKUMA SALONLARı   15:13   TARSUS’UN KALBI YENIDEN ATıYOR: ATATÜRK CADDESI’NDE TRAFIK AKıŞı NEFES ALDı  
 
     
   

MUĞLA`DA ÖĞRETMENİN ÖĞRENCİSİNİ TACİZ ETTİĞİ İDDASI İLE AÇILAN DAVADA ADLİ TIP`TAN BEKLENEN RAPOR ÖĞRENCİ LEHİNE GELDİ


Muğla`da bir lisede öğretmenin öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla açılan davanın 5. duruşması yapıldı. Mahkemeye sunulan Adli Tıp Kurumu raporda, öğrencinin olayla ilgili beyanlarına itibar edilebileceği belirtildi. Sanığa ek savunmasını yapması, savcıya da mütalaasını vermesi için süre tanıyan mahkeme, duruşmayı 14 Aralık`a erteledi.

 

Tarih : 21 Kasım 2023 Salı 17:24   Okunma : 399

 ESMA TURAN

Muğla`da bir lisede öğretmenin öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla açılan davanın 5. duruşması yapıldı. Mahkemeye sunulan Adli Tıp Kurumu raporda, öğrencinin olayla ilgili beyanlarına itibar edilebileceği belirtildi. Sanığa ek savunmasını yapması, savcıya da mütalaasını vermesi için süre tanıyan mahkeme, duruşmayı 14 Aralık`a erteledi.

Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi`nde okuyan öğrencinin ailesi, geçen mayıs ayında beden eğitimi öğretmeni A.Ş.`nin kızlarına ‘cinsel tacizde` bulunduğu iddiasıyla ilgili makamlara şikayette bulundu. Açılan davanın ilk duruşması Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi`nde geçen yıl 18 Ekim`de görüldü. İlk duruşmada sanık A.Ş, suçlamaları kabul etmedi ve öğrencinin bir dönem antidepresan ilaç kullandığını, bu yüzden halüsinasyonlar görebileceğini iddia etti. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu`ndan ilaçların ne olduğu ve yan etkilerinin ne olacağının tespitine ilişkin rapor istedi. Adli Tıp Kurumu`ndan beklenen rapor geldi. Raporda, öğrencide herhangi bir akıl sağlığı veya zeka geriliği saptanmadığına, kullandığı ilaçların halisünasyon yapmasının beklenmediğine ve öğrencinin olayla ilgili beyanlarına itibar edilebileceği kaydedildi.

SANIĞA SAVUNMASI, SAVCIYA DA MÜTALAASINI VERMESİ İÇİN SÜRE TANINDI

Davanın bugün Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi`nde görülen beşinci duruşmasında mahkeme, sanığa TCK`nın 103. maddesi kapsamında ek savunma vermesi, Adli Tıp Kurumu raporu ile ilgili beyanda bulunması ve savcıya da mütalaasını vermesi için süre tanıyarak duruşmayı 14 Aralık`a erteledi. 

Öte yandan öğrencinin avukatı Alev Öztürk, ilaçların isimlerinin mahkemeye sunulmasının Kişisel Verilerin Korunması Kanunu`na göre suç olduğunu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu ile ilgili savcılık takipsizlik kararı vermişti. Bunun üzerine Öztürk`ün Sulh Ceza Mahkemesi`ne yaptığı itiraz kabul edildi ve mahkeme soruşturmayı genişletmesi için dosyayı yeniden savcılığa gönderdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA