26 Ağustos 2025 Salı


16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:30   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI  
 
     
   

MANSUR YAVAŞ`TAN ERDOĞAN`A YANIT: “MUHALİF BELEDİYELER İLLER BANKASI`NDAN NE KADAR KREDİ ALMIŞ, KAMU BANKALARINDAN BİR KURUŞ KREDİ ALABİLDİLER Mİ? BİZ BAŞVURDUĞUMUZ ZAMAN HİÇ ALAMADIK”


Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın dün Kahramanmaraş`ta söylediği “Hükümet olarak partilere bakmaksızın tüm belediyelerin kamudan aldığı payı eksiksiz gönderiyoruz” sözlerine “O zaten kanun gereği. Sayın Cumhurbaşkanı`nın özel bir tasarrufu olamaz. Ama asıl problem orada değil. Muhalif belediyeler İller Bankası`ndan ne kadar kredi almış, kamu bankalarından bir kuruş kredi alabildiler mi? Biz başvurduğumuz zaman hiç alamadık. Teklif dahi vermediler” diye yanıt verdi.

 

Tarih : 7 Şubat 2024 Çarşamba 13:07   Okunma : 282

Haber: MERVE GÜVEN / Kamera: DURSUN ALKAYA

 

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın dün Kahramanmaraş`ta söylediği “Hükümet olarak partilere bakmaksızın tüm belediyelerin kamudan aldığı payı eksiksiz gönderiyoruz” sözlerine “O zaten kanun gereği. Sayın Cumhurbaşkanı`nın özel bir tasarrufu olamaz. Ama asıl problem orada değil. Muhalif belediyeler İller Bankası`ndan ne kadar kredi almış, kamu bankalarından bir kuruş kredi alabildiler mi? Biz başvurduğumuz zaman hiç alamadık. Teklif dahi vermediler” diye yanıt verdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, bugün İvedik Organize Sanayi Bölgesinde konuştu. Yavaş, buradaki konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Yavaş, Cumhur İttifakı`nın ABB adayı Turgut Altınok`un “Başkent Kart” vaadine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“BİZ 3 YILDIR UYGULUYORUZ. BAŞKAN MECLİS`E GELMEDİĞİ İÇİN BİZİ TAKİP DE ETMEMİŞ ANLAŞILAN. TAKİP EDİLMEK GÜZEL BİR ŞEY”

“Biz 3 yıldır uyguluyoruz. Sayın başkan Meclis`e gelmediği için bizi takip de etmemiş anlaşılan. 3 yıldır sağlıklı bir şekilde uyguluyoruz zaten. Takip edilmek güzel bir şey. Biz de miktarı arttırırız. Ama uygulamak önemli. Türkiye`de ilk defa uygulayan biziz."

Yavaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın dün Kahramanmaraş`ta söylediği “Hükümet olarak partilere bakmaksızın tüm belediyelerin kamudan aldığı payı eksiksiz gönderiyoruz” sözlerine ilişkin soruyu ise şöyle cevapladı:

“MUHALİF BELEDİYELER İLLER BANKASI`NDAN NE KADAR KREDİ ALMIŞ, KAMU BANKALARINDAN BİR KURUŞ KREDİ ALABİLDİLER Mİ? BİZ BAŞVURDUĞUMUZ ZAMAN HİÇ ALAMADIK”

“O zaten kanun gereği. Sayın Cumhurbaşkanı`nın özel bir tasarrufu olamaz. Ama asıl problem orada değil. Muhalif belediyeler İller Bankası`ndan ne kadar kredi almış, kamu bankalarından bir kuruş kredi alabildiler mi? Biz başvurduğumuz zaman hiç alamadık. Teklif dahi vermediler. Ayrıca Cumhurbaşkanı`nın onayladığı Tatlar Arıtma projemiz var. Kredisini bulduk. 8 aydır, 30 milyon insanın sağlığını ilgilendiren hususta dahi Belediye Meclisi`nde bekletiliyor.

“CUMHURBAŞKANI, HÜKÜMETİN KENDİLERİNE EŞİT DAVRANMADIĞINI SÖYLÜYORDU. ŞU ANDA, ONUN ANLATTIKLARININ AYNISINI BİZ YAŞIYORUZ”

EYT`liler ve deprem nedeniyle harcamalardaki artışla ilgili ek kredi almak için başvurduk. Bunlar 8 aydır Meclis çoğunluğuyla bekletiliyor. Bugün internette Cumhurbaşkanı`nın ilk seçildiğindeki sözlerini izledik. Hükümetin kendilerine eşit davranmadığını, ayrımcılık yaptığını söylüyordu. Şu anda, onun anlattıklarının aynısını biz yaşıyoruz. Özellikle metroda yapıldı. Mustafa Tuna döneminde yapılan sözleşmeye aykırı olarak bir düzenleme yapılarak bugüne kadar 124 milyon lira ödememiz gerekirken biz şu ana kadar 5,5 milyar lira para ödemiş olduk. Borcunu bitirdik. Bunlar tabi bizim başka yapacağımız hizmetlerin önünü kesiyor. Ankara halkına daha fazla hizmet yapabilirdik.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA