27 Ekim 2025 Pazartesi


16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:29   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    22:10   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:19   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:22   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:10   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:14   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:46    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”   20:23   CHP 39. OLAĞAN KURULTAYıNA HAZıR: ÜÇ GÜNLÜK YOL HARITASı AÇıKLANDı   20:15   “CHP’DE DISIPLIN FıRTıNASı: ŞIMŞEK VE BAYDAR’A İHRAÇ”   20:01   MSK, ALIAĞA DEPLASMANıNA HAZıR: HEDEF GALIBIYET SERISI!   15:25   MAZBATASıNı ALAN CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: BU CEBERUT IKTIDARı HEP BIRLIKTE DEĞIŞTIRECEĞIZ   15:23   EKREM İMAMOĞLU: YOLSUZLUK VE TERÖR SUÇLAMALARıYLA IKNA EDEMEDIĞINIZ AZIZ MILLETI CASUSLUK GIBI AKıL ALMAZ IFTIRA ILE MI IKNA EDECEKSINIZ?   15:21   32 GÜNDÜR TUTUKLU BULUNAN “SOĞUK SAVAŞ” SUNUCUSU VE KONUĞU HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI  
 
     
   

DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI HATİMOĞULLARI: ``31 MART`TA DEM PARTİ`NİN SEÇİM STRATEJİSİ KAZANDI``


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken, "31 Mart`ta DEM Parti`nin seçim stratejisi kazanmıştır. DEM Parti Türkiye`nin yönünü belirlemiştir. DEM Parti sadece kayyımların yönünü belirlemedi" dedi. 

 

Tarih : 16 Nisan 2024 Salı 14:28   Okunma : 1365

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken, "31 Mart`ta DEM Parti`nin seçim stratejisi kazanmıştır. DEM Parti Türkiye`nin yönünü belirlemiştir. DEM Parti sadece kayyımların yönünü belirlemedi" dedi. 

Tülay Hatimoğulları, partisinin grup toplantısında 31 Mart seçim sonuçları ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hatimoğulları,  şöyle konuştu:

“Türkiye halkları AKP MHP kuşatmasını bu seçimlerede kırmış iktidarın alanını daraltımıştır. Türkiye halklarının verdiği her bir oy yoksulluk istemiyoruz anlamındaydı. Ayrışma istemiyoruz anlamındaydı. Yaşam tarzlarımıza müdahale etmenizden bıktık ey AKP anlamındaydı.

31 Mart`ta DEM Partisi`nin seçim stratejisi kazanmıştır. DEM Parti Türkiye`nin yönünü belirlemiştir. DEM Parti sadece kayyımların yönünü belirlemedi. Sadece kazandığımız belediyelere yenilerini eklemedik bizler aynı zamanda belediyede iradesine sahip çıkan darbeyle elmizden alınmak istenen Van seçimlerinde seferber olan halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." 

"SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ"

Yeni dönemde DEM Partisi`nin daha ağır görev ve sorumluluklarının olduğuna dikkati çeken Hatimoğulları, “Önümüzdeki dönem demokratik mücadelenin ortaklığını hep birlikte kurmak, demokratik mücadele ittifakını hep birlikte genişletmek gibi bir görev ve sorumluluğumuzun olduğunun farkındayız” diye konuştu.

"AKP BU SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKTIK DİYEBİLİR Mİ"

Hatimoğulları, seçimlerde taşımalı seçmenlere ilişkin bir listeyi paylaşarak, "Kayyım seçmen gönderen AKP ve MHP iktidarının kayyım seçmenle elimizden aldığı belediyeler.. Batman Gercüş 295 taşımalı seçmen var, biz 54 oyla kaybetmişiz burayı. Şırnak Merkez 8 bin 287 kayyım seçmen var, biz 2 bin 507 oyla kaybetmişiz... Kürdistanda az farkla kaybettiğimiz kimi belediyeler yada seçmeni az olan beldelerde ve belediyelerde seçme ve seçilme hakkını yok sayan bir anlayışla AKP buralara seçmen kaydırdı. AKP `bu seçimden zaferle çıktık` diyebilir mi, diyemez" ifadesini kullandı.

"KOBANE DAVASI ERTELENEBİLİR"

Ankara`da yarın görülecek Kobane Davası`na ilişkin de Hatimoğulları, ``Aldığımız duyumlara göre karar verilmeyecek ve ertelenme ihtimali var. Demokratik siyasetin tasviyesini hedeflemiştir Kobane Kumpas davası. Demokratik mücadeleyi engellemek istemiştir Kobane Kumpas davası. Yargıla  nan arkadaşlarımız için kimler gelip ifade vermeye kalkıştıysa o ifadeleri yalan olduğu için yüzlerine gözlerine bulaştırmıştır" diyerek yargılananların tahliye edilmesi çağrısında bulundu. 

"FİLİSTİN VE KÜRT SORUNUNU ÇÖZELİM"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, İsrail`in Gazze`deki saldırılarını değerlendirirken, "Buradan bütün bölge halklarına ve kürt halkına sesleniyoruz: Gelin Filistin sorununu ve Kürt sorununu çözelim. Özellikle Türkiye halkları için bu kadar kazan kaynayan bir bölgede bu kadar çetrefilli bir siyasal süreçten geçilen bir dönemde Kürt sorununu çözmüş olan bir Türkiye`nin halklarının ve toplumunun çok daha güçlü çok daha dayanışmacı mesaj verebileceğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım. Bu kaos ve karmaşa içerisinde diyoruz ki tek çözüm haklarının birlikte kuracağı ittifaktır" görüşünü dile getirdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA