15 Şubat 2026 Pazar


01:01   TALAT DINÇER’E ÇIFTE STRATEJIK GÖREV: PARTI YÖNETIMI VE ADAY OFISINDE KRITIK ROL   18:10   2021 TÜM EMEKLILER SENDIKASı MERSIN’DEN İKTIDARA SERT MESAJ: “EMEKLILIK SOSYAL HAKTıR, SADAKA DEĞIL!”   17:18   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN AÇıLıŞA KATıLDıĞı BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI’NDE OLAĞANÜSTÜ GÜVENLIK ÖNLEMLERI...   17:15   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "ÜNIVERSITELERI IDEOLOJILERININ ARKA BAHÇESI OLARAK GÖRENLER, IMTIYAZLARıNı KAYBETMEK ISTEMIYOR"   17:14   CHP’DEN VERGI YASASıNA AYM BAŞVURUSU... GÖKHAN GÜNAYDıN: “ADı HARÇ AMA HARAÇ”   17:12   HALK TV’NIN “BILIRKIŞI DAVASı”… ZORLA GETIRME KARARı BULUNAN BILIRKIŞININ IFADESI DURUŞMADAN ÖNCE ALıNDı, AVUKATLAR REDDI HAKIM TALEBINDE BULUNDU   15:58   ÖZGÜR ÖZEL, ŞEHIT VE GAZI DERNEKLERI TEMSILCILERI ILE BIR ARAYA GELDI   15:57   KREMLIN: UKRAYNA-RUSYA SAVAŞıNA ILIŞKIN YENI MÜZAKERE TURU 17-18 ŞUBAT’TA CENEVRE’DE YAPıLACAK   15:55   DİSK: “İŞÇI SıNıFı, ÖRGÜTSÜZ KALDıĞıNDA SADECE IŞIMIZ, AŞıMıZ, EKMEĞIMIZ DEĞIL DEMOKRASIMIZ DE TEHDITLERE KARŞı SAVUNMASıZ KALMAKTADıR"   15:49   İLIÇ MADEN FACIASıNıN 2’NCI YıLı...ÖZGÜR ÖZEL: BU ÜLKEDE HIÇBIR EMEKÇININ ÖLÜMÜ ’KADER’ DEĞIL   01:50   KANSERLE MÜCADELE EDEN ON BINLERCE AILEYE 12 AY BOYUNCA PROTEIN DESTEĞI   16:43   AYM, BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI REKTÖRÜ’NÜN, PROTESTOCU ÖĞRENCILER IÇIN ALDıRDıĞı TEDBIR NEDENIYLE IHLAL KARARı VERDI   16:42   MERIÇ KAHRAMAN’DAN DÜN CEZAEVINDEN HASTANEYE KALDıRıLAN EŞI TAYFUN KAHRAMAN IÇIN ÇAĞRı: "SADECE ADALET ISTIYORUZ"   16:41   CHP’LI YANıKÖMEROĞLU: "BOĞAZ KÖPRÜLERI, TICARI BIRER VARLıK DEĞIL, ÜLKENIN CAN DAMARLARıDıR"   16:40   CEM AYDıN’DAN “AKıN GÜRLEK” DAVASı SONRASı AÇıKLAMA: “ÜLKEMIZIN GENÇLIĞINI DOĞRUDAN HEDEF ALAN, GÖZDAĞı VERMEYE ÇALıŞıLAN BIR DAVADıR”   10:57   AKMİB’DEN 423 MILYON DOLARLıK OCAK ATAĞı: DEĞER ODAKLı İHRACAT STRATEJISI VE MIAMI ÇıKARMASı   10:40   24 KILOMETRELIK YOL 90 LIRA! CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “MERSIN–TARSUS OTOYOLU’NDA ALıNAN ÜCRET SOYGUNDUR”   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SILIFKE’YE GELECEK YATıRıMı: ÜCRETSIZ ÇOCUK KAMPÜSÜ YOĞUN İLGI GÖRÜYOR   08:52   YUMURTALıK’TA OKUL KANTINLERINE SıKı DENETIM: BAŞKAN ALTıOK’TAN NET MESAJ — “ÇOCUKLARıMıZıN SAĞLıĞı KıRMıZı ÇIZGIMIZ”   02:17   BAŞKAN PALAMUT’TAN KıRSAL KALKıNMA HAMLESINE TAM DESTEK: “KÖYÜMÜZ ATÖLYE, ÜRETIMIN VE DAYANıŞMANıN MERKEZI OLACAK”  
 
     
   

DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI HATİMOĞULLARI: ``31 MART`TA DEM PARTİ`NİN SEÇİM STRATEJİSİ KAZANDI``


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken, "31 Mart`ta DEM Parti`nin seçim stratejisi kazanmıştır. DEM Parti Türkiye`nin yönünü belirlemiştir. DEM Parti sadece kayyımların yönünü belirlemedi" dedi. 

 

Tarih : 16 Nisan 2024 Salı 14:28   Okunma : 1426

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken, "31 Mart`ta DEM Parti`nin seçim stratejisi kazanmıştır. DEM Parti Türkiye`nin yönünü belirlemiştir. DEM Parti sadece kayyımların yönünü belirlemedi" dedi. 

Tülay Hatimoğulları, partisinin grup toplantısında 31 Mart seçim sonuçları ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hatimoğulları,  şöyle konuştu:

“Türkiye halkları AKP MHP kuşatmasını bu seçimlerede kırmış iktidarın alanını daraltımıştır. Türkiye halklarının verdiği her bir oy yoksulluk istemiyoruz anlamındaydı. Ayrışma istemiyoruz anlamındaydı. Yaşam tarzlarımıza müdahale etmenizden bıktık ey AKP anlamındaydı.

31 Mart`ta DEM Partisi`nin seçim stratejisi kazanmıştır. DEM Parti Türkiye`nin yönünü belirlemiştir. DEM Parti sadece kayyımların yönünü belirlemedi. Sadece kazandığımız belediyelere yenilerini eklemedik bizler aynı zamanda belediyede iradesine sahip çıkan darbeyle elmizden alınmak istenen Van seçimlerinde seferber olan halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." 

"SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ"

Yeni dönemde DEM Partisi`nin daha ağır görev ve sorumluluklarının olduğuna dikkati çeken Hatimoğulları, “Önümüzdeki dönem demokratik mücadelenin ortaklığını hep birlikte kurmak, demokratik mücadele ittifakını hep birlikte genişletmek gibi bir görev ve sorumluluğumuzun olduğunun farkındayız” diye konuştu.

"AKP BU SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKTIK DİYEBİLİR Mİ"

Hatimoğulları, seçimlerde taşımalı seçmenlere ilişkin bir listeyi paylaşarak, "Kayyım seçmen gönderen AKP ve MHP iktidarının kayyım seçmenle elimizden aldığı belediyeler.. Batman Gercüş 295 taşımalı seçmen var, biz 54 oyla kaybetmişiz burayı. Şırnak Merkez 8 bin 287 kayyım seçmen var, biz 2 bin 507 oyla kaybetmişiz... Kürdistanda az farkla kaybettiğimiz kimi belediyeler yada seçmeni az olan beldelerde ve belediyelerde seçme ve seçilme hakkını yok sayan bir anlayışla AKP buralara seçmen kaydırdı. AKP `bu seçimden zaferle çıktık` diyebilir mi, diyemez" ifadesini kullandı.

"KOBANE DAVASI ERTELENEBİLİR"

Ankara`da yarın görülecek Kobane Davası`na ilişkin de Hatimoğulları, ``Aldığımız duyumlara göre karar verilmeyecek ve ertelenme ihtimali var. Demokratik siyasetin tasviyesini hedeflemiştir Kobane Kumpas davası. Demokratik mücadeleyi engellemek istemiştir Kobane Kumpas davası. Yargıla  nan arkadaşlarımız için kimler gelip ifade vermeye kalkıştıysa o ifadeleri yalan olduğu için yüzlerine gözlerine bulaştırmıştır" diyerek yargılananların tahliye edilmesi çağrısında bulundu. 

"FİLİSTİN VE KÜRT SORUNUNU ÇÖZELİM"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, İsrail`in Gazze`deki saldırılarını değerlendirirken, "Buradan bütün bölge halklarına ve kürt halkına sesleniyoruz: Gelin Filistin sorununu ve Kürt sorununu çözelim. Özellikle Türkiye halkları için bu kadar kazan kaynayan bir bölgede bu kadar çetrefilli bir siyasal süreçten geçilen bir dönemde Kürt sorununu çözmüş olan bir Türkiye`nin halklarının ve toplumunun çok daha güçlü çok daha dayanışmacı mesaj verebileceğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım. Bu kaos ve karmaşa içerisinde diyoruz ki tek çözüm haklarının birlikte kuracağı ittifaktır" görüşünü dile getirdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA