18 Ağustos 2025 Pazartesi


09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:02   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:50   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:40   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:35   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:30   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:23   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı:    16:20   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:03   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:55   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:48    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı  
 
     
   

YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ


Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Mersin Emek ve Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen kortejde işçilerle birlikte yürüdü. İşçilerin bayram coşkusuna ortak olan ve taleplerine destek veren Başkan Abdullah Özyiğit, “1 Mayıs’ta emekçinin emeğinin hakkını alamadığını haykırmak için buradayız.”dedi.

 

Tarih : 2 Mayıs 2024 Perşembe 14:19   Okunma : 445

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Mersin Emek ve Dayanışma Platformunun çağrısıyla Millet Bahçesi önünde bir araya gelen sendikalar, siyasi partiler,odalar ve dernekler kortej halinde Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de Yenişehir Belediyesi emekçileriyle birlikte düzenlenen yürüyüşe katıldı.

GERÇEK GÜNDEMDEN UZAKLAŞMAMAK GEREKİYOR.”

Yürüyüşboyunca işçilere eşlik eden Başkan Özyiğit, gerçek gündemin geçim sıkıntısı ve hayat pahalılığı olduğunu ancak gündemin değiştirilmeye çalışıldığını söyledi. Özyiğit, “Ülkemizde işçinin ve emekçinin hakları görülmüyor, hakları gasp ediliyor, emeklerinin karşılığı verilemiyor. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik tablo maalesef hiç iç açıcı değil. Sadece işçinin değil emeklinin ve üreticinin de zor günler geçirdiği bir dönemdeyiz. Bunlara çözüm bulmak gerekirken ne yazık ki işçilerin Taksim Meydanı’na çıkmasına bile izin verilmiyor. Ülkenin gündemini başka bir noktaya taşıma adına gündemi ekonomiden uzaklaştıran bir davranış söz konusu. Bunu anlamak mümkün değildir. Gerçek gündemden uzaklaşmamak gerekiyor. Yeni Anayasa da böyle bir gündemdir. Vatandaşlarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi talebi vardır, insanca bir yaşam ortamı ve ücret talebi vardır. Bunun dışındaki her şeyi reddetmeliyiz, halka anlatmalıyız. 1 Mayıs’ta vereceğimiz mesaj budur. 1 Mayıs’ta emekçinin emeğinin hakkını alamadığını haykırmak için buradayız. Bunu da herkesin doğru karşılaması gerekiyor.”ifadelerini kullandı.

“HÜKÜMETİN DE BU GERÇEKLERİ GÖRÜP TEDBİR ALMASINI İSTİYORUZ.”

Yenişehir Belediyesi olarak toplu iş sözleşmesinde düzenlemeler yaptıklarını ve işçilerin haklarını koruduklarını kaydeden Başkan Özyiğit şunları dile getirdi: “Halkçı belediyeler olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için tüm imkanlarımızla çalışıyoruz. Yenişehir Belediyesi olarak sözleşme tarihi gelmemesine rağmen yeni düzenlemeler yaptık, ücretlerde iyileştirmeler yaptık. Çünkü işçilerimizin yaşadığı sıkıntıyı gördük. Hükümetin de bu gerçekleri görüp tedbir almasını istiyoruz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.”

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyleYenişehir Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası iş birliğiyle düzenlenen konserde sevilen sanatçı İlkay Akkaya sahne aldı.






Paylaş :
Etiketler :  Yenişehir Belediyesi, Mersin, Abdullah Özyiğit

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA