7 Haziran 2025 Cumartesi


09:35   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI KADROSUNU GENIŞLETIYOR   07:47   GÜROL AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   23:27   BAŞKAN ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı: “BAYRAMLAR KARDEŞLIĞIMIZI PEKIŞTIRDIĞIMIZ ZAMANLARDıR”   23:25   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:22   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:23   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:12   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   13:56   HAMIT KARıŞ: “BAYRAMDA PAYLAŞTıKÇA ÇOĞALAN DEĞERLERIN FARKıNDA OLALıM”   13:50   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    13:14   BAŞKAN SEÇER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ALTıN KOVAN PROJESI DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   01:01   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   22:59   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”   22:55   CHP’NIN GAZIOSMANPAŞA MITINGI... ÖZEL: ERDOĞAN’ıN GÖREVLENDIRDIĞI KIŞILER DARBEYI ASKER ÜNIFORMASıYLA DEĞIL SAVCı CÜBBESIYLE YAPMAKTADıR   21:40   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE DİSK/GENEL-İŞ ARASıNDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI İMZALANDı   19:10   BAŞKAN SEÇER SÖZÜNÜ VERMIŞTI; GÜLNAR, ILıSU SUYUNA KAVUŞTU   16:15   BÜYÜKŞEHIR’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR   16:05   BAŞKAN BOLTAÇ DÜNYA BISIKLET GÜNÜNDE PEDAL ÇEVIRDI   15:59   TOROSLAR’DA YOLLAR YENILENIYOR   15:36    BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı  
 
     
   

Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz:“Turizmdeki Kısırdöngü Kırılmalıdır”


Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, her yıl 15-22 Nisan’da kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla yazılı mesaj yayımlayarak çevre sorunlarına ve kentimizde yıllardır yapılması planlanan, ancak bir türlü hayata geçemeyen projelere dikkat çekti.

 

Tarih : 14 Nisan 2019 Pazar 11:51   Okunma : 562

Mersin Barosu Başkanımız Av. Bilgin Yeşilboğaz, her yıl 15-22 Nisan’da kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla yazılı mesaj yayımlayarak çevre sorunlarına ve kentimizde yıllardır yapılması planlanan, ancak bir türlü hayata geçemeyen projelere dikkat çekti. Mersin’de yılan hikâyesine dönen projelerin hayat bulması gerektiğinin altını çizen Yeşilboğaz, “Kentimizde yıllardır planlanan projelerin bir türlü hayat bulmaması nedeniyle, turizm sektöründe içinden çıkılamayan bir kısırdöngü vardır. Mersin turizmine yeni bir ufuk açılmalı ve turizmdeki kısırdöngü kırılmalıdır” dedi.

“CİDDİ BOYUTTAKİ ÇEVRE SORUNLARIMIZ HAFİFE ALINIYOR”

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak, turizm ve kültürel değerleri tanıtmak ve turizmi geliştirmek amacıyla kutlanan Turizm Haftası’nın, kentimizde maalesef geleceğimizi riske atan çevre felaketlerinin gölgesinde kutlandığını belirten Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Türkiye’nin enerji politikaları sosyal, ekonomik ve çevresel açıdan sürdürülebilir değildir. Nükleere dayalı çözümler pek çok tehlikeyi barındırmaktadır. Kentimizde çevre sorunları çok ciddi boyutlarda, ancak çok hafife alınıyor. Oysaki kentimizde turizmin gelişmesine engel olan çevre sorunlarımız acil çözüm bekliyor. Mersin halkının Akkuyu Nükleer Santral, balık çiftlikleri, hes projeleri ve taş ocağı isyanına kulak tıkayanlar, gelecekte kentimizin, insanlarımızın ve doğamızın başına gelecek olan felaketlerden sorumludur” diye konuştu.

“YILAN HİKÂYESİNE DÖNEN PROJELER HAYAT BULMALI”

Mersin’in Antalya’dan sonra en büyük kitle turizm merkezi olarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı kayıtlarına geçtiğini hatırlatan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Kentimizin bu potansiyeli fırsata çevrilmelidir. Kentimizin turizm kapasitesi artırılmalıdır ve Mersin’i dünyaya tanıtacak gerekli girişimlerde bulunulmalıdır. Kentimizde yıllardır planlanan projelerin bir türlü hayat bulmaması nedeniyle, turizm sektöründe içinden çıkılamayan bir kısırdöngü vardır. Yönetimler, kentimizde turizmi canlandırmak için vadettikleri ama bir türlü hayata geçiremedikleri projeleri, daha fazla askıya almamalıdır. Mersin turizmine yeni bir ufuk açılmalı ve turizmdeki kısırdöngü kırılmalıdır. Yılan hikâyesine dönen ve hayata geçirilemeyen Çukurova Bölgesel Hava Limanı Projesi ve Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi Projesi, Mersin turizmini canlandıracak en önemli projelerdir.  Bu projeler hayat bulmalı” ifadesini kullandı.

“KÖKLÜ TARİHİMİZİ GÜNÜMÜZE TAŞIYAN ZENGİNLİKLERİMİZ DÜNYAYA TANITILMALI”

Mersin’in tarihi değerler ve inanç turizmi açısından zengin bir kent olduğunu hatırlatan Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Turistlerin yoğun ilgisini çeken  arkeolojik miras, kültürel, tarihi ve  doğal güzellikleri ile bütünleşen,  her  dine hitap eden kutsal mekânlar,   Mersin’ de  turizm potansiyelinin oluşmasında en önemli etkendir.  Tarsus'ta bulunan, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan ve her yıl çok sayıda Hristiyan tarafından ziyaret edilen St. Paul Kilisesi, Kuyusu ve tarihi çevresi, kentin önemli inanç turizmi merkezlerinden birisidir. Mersin’in köklü tarihini günümüze taşıyan tarihi değerlerimiz, doğal güzelliklerimiz ve inanç turizmi zenginliğimiz değerlendirilmeli ve dünyaya tanıtımı yapılmalıdır. Mersin ilinin önemli turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen, turizm kenti olamaması, yönetimlerin yeterince rol üstlenmemesinden kaynaklanmaktadır” şeklinde konuştu.

Bu vesile ile Turizm Haftası’nı kutluyor, Mersin’in turizmde önde ve öncü bir kent olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, MERSİN BAROSU, TBB

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA