23 Kasım 2025 Pazar


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Zeliha Aksaz Şahbaz: Kütahya`da bir hizmet hastanesi açılmalı


CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Kütahya`da bir hizmet hastanesi olmadığını belirterek, “Bizim talebimiz şehrimize bir ikinci basamak hastanenin, hizmet hastanesinin kazandırılmasıdır. Vatandaşlarımızın talebi de bu yöndedir. Şehir hastanesi ya da Evliya Çelebi ve Eğitim Araştırma Hastanesi`nin bir tanesinin hizmet hastanesi olarak düzenlenmesini istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 7 Temmuz 2024 Pazar 13:25   Okunma : 1933

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Kütahya`da Şehir Hastanesi ve Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmak üzere iki hastanenin olmasına rağmen bir hizmet hastanesinin olmadığını belirtti. Aksaz Şahbaz, Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, Merkez İlçe Başkanı Zeliha Sarı ve partililer ile birlikte Kütahya Şehir Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, şehir hastanesinin yerel seçim öncesi pek çok sorunla birlikte alelacele açıldığını kaydetti. Aksaz Şahbaz devamında, "En büyük sorun Kütahya`da hizmet hastanesinin olmayışı ve şehir hastanesinin açılmasıyla birlikte Kütahya merkezde yer alan Evliya Çelebi Ek Bina olarak bilinen eski devlet hastanesinin kapatılması oldu. Şehir hastanesi ve Evliya Çelebi, aynı idare altındayken önceki Bakan Fahrettin Koca ile görüşülerek Kütahya`ya bir hastanenin hizmet hastanesi, birinin de eğitim araştırma hastanesi olarak verilmesi gerektiği, Kütahya Şehir Hastanesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin ayrılması gerektiği söylenmişti ve bu da kamuoyu ile paylaşılmıştı" ifadelerini kullandı.

Cuma günü itibarıyla Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kütahya Şehir Hastanesi`nin başhekimliklerinin, idarelerinin ayrıldığı ve Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesi`ne ayrı bir başhekim atandığı yönünde bir bilgiye ulaştıklarını kaydeden Aksaz Şahbaz, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Bunu olumlu olarak değerlendiriyoruz fakat yeterli değildir. Neden yeterli değildir? Çünkü yıllardır Kütahya`da ikinci basamak bir hizmet hastanesi yoktur. Vatandaşlarımız üçüncü basamak bir eğitim araştırma hastanesinde tedavilerini yaptırmak zorunda kalmakta ve daha fazla katkı payı ödeyerek mağdur olmaktadırlar. Bizim talebimiz hastanelerin ayrılmasıyla birlikte şehrimize bir ikinci basamak hastanenin, hizmet hastanesinin kazandırılmasıdır. Vatandaşlarımızın talebi de bu yöndedir. Uzman hekimler tarafından hizmet verilen ve daha fazla katkı payı ödemeyecekleri bir hizmet hastanesinin kazandırılması, diğer hastanenin de eğitim ve araştırma hastanesi olarak akademik hayatına devam etmesidir.

Taleplerimizi sayın Bakan Fahrettin Koca`ya iletmiştik. Buradan tekrar sesleniyoruz: Kütahya`nın bir hizmet hastanesinin olması, ayrılan hastanelerden şehir hastanesi ya da Evliya Çelebi ve Eğitim Araştırma Hastanesi`nin bir tanesinin hizmet hastanesi olarak düzenlenmesi ve merkezde bulunan Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Ek Binası`nın tekrar hizmet sunacak şekilde düzenlenmesidir."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA