9 Şubat 2026 Pazartesi


17:54   “BU TABLOYLA ÖVÜNÜLMEZ, UTANıLıR!” EMEKLILERDEN İKTIDARA DEPREM, KONUT VE GEÇIM İSYANı   16:44   MHP’NIN 57’NCI KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... DEVLET BAHÇELI: YEGANE SIYASI IRADE MHP VE CUMHUR İTTIFAKı’DıR   16:42   TBMM’DE ÖĞRENCILERE ISTISMAR DAVASı... ASU KAYA: "BIR ÇOCUK ‘RAHATSıZ EDILIYORUM’ DEDIĞINDE KARŞıSıNA SADECE ADALET ÇıKMALıDıR"   16:34   YENIŞEHIR’IN ‘MIKROIKLIM’ DEVRIMI AYVALıK’TA GÖRÜCÜYE ÇıKTı!   16:28   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KENT DOKUSUNU KORUYAN MÜDAHALE    14:52   MAĞDUR AILELER TBMM’DE… SEVDA ERDAN KıLıÇ: "BU INSANLAR ACıLARıNı TEŞHIR ETMEK IÇIN DEĞIL, ADALETIN YOKLUĞUNU IFŞA ETMEK IÇIN BU MÜCADELEYI VERIYORLAR"   14:50   EMEP’LI MILLETVEKILERINDEN, BAKAN TUNÇ’A: "EPSTEIN BELGELERINDE ISIMLERI GEÇENLER HAKKıNDA BAKANLıĞıNıZCA BAŞLATıLMıŞ BIR INCELEME VAR Mı?"   14:50   DERVIŞOĞLU’NDAN MESUT ÖZARSLAN’A TEPKI: "SIZE VE PARTINIZE DUYULAN SEVGIYE ISTINADEN OY ALıYORSUNUZ O OYU BAŞKA PARTIYE CIRO EDEMEZSINIZ"   14:48   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN, "UMUT DAVASı"NıN GÖRÜLDÜĞÜ ANKARA ADLIYESI ÖNÜNDE KONUŞTU: "UĞUR MUMCU CINAYETININ PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ"   17:34   ÜMIT ÖZDAĞ: "ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK ISTEYENLER ÖNCE ŞEHIT KÜÇÜK’ÜN ANNE VE BABASıNA, ’BIZ SENIN EVLADıNı KATLEDEN TERÖRISTLERIN ELEBAŞıNı SERBEST BıRAKACAĞıZ’ DESINLER"   17:32   HAYATıNı KAYDEDEN POLIS MEMURU KESKIN IÇIN TÜVTÜRK ÖNÜNDE AÇıKLAMA: "’ÖLÜRSE ŞEHIT, VURURSA SUÇLU’ DÜZENI SON BULMALıDıR"   17:31   CHP’NIN YENI PARTI PROGRAMı BALıKESIR’DE TANıTıLDı: HAZıR OLUN, BIR DEVRIN SONUNA GELIYORUZ   15:48   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE: "MIHALGAZI BELEDIYE BAŞKANı ZEYNEP GÜNEŞ AKGÜN’ÜN YANıNDAYıZ"   15:44   GÖLBAŞı, KALECIK VE BEYPAZARı BELEDIYE BAŞKANLARı, CHP’DEN ISTIFA EDECEKLERI IDDIALARıNı YALANLADı   13:40   TUNCER BAKıRHAN, BAHÇELI’YI ARAYıP ÖZÜR DILEDIĞI IDDIALARıNı REDDETTI   12:38   CHP’LI KEÇIÖREN BELEDIYE BAŞKANı MESUT ÖZARSLAN’ıN, AK PARTI’YE GEÇMESI BEKLENIYOR   11:36   İYİ PARTI, MEHMET EMIN KORKMAZ’ı TEDBIRLI OLARAK KESIN IHRAÇ TALEBIYLE DISIPLIN KURULUNA SEVK ETTI   09:11   MHP’LI UYSAL: BU HAREKET SıRADAN BIR PARTI DEĞIL, BIR DAVADıR   19:38    SEL SAHASıNDAN BAKANLıKLARA: DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN İÇIN YOĞUN MESAI   13:45    ÖZDAĞ’DAN HATAY ÇıKıŞı: “ANAHTAR VAR, YUVA YOK… HATAY ÇAMUR DERYASıNA TERK EDILDI”  
 
     
   

Eti Krom Maden işçileri, taleplerinin karşılanmaması nedeniyle iş bırakma eylemine devam kararı aldı


Elazığ`ın Alacakaya ilçesinde, iş bırakma eylemi yapan 300 Eti Krom Maden işçisi, işverenle yaptıkları görüşmeden sonuç alamayınca eyleme devam kararı aldı.

 

Tarih : 10 Temmuz 2024 Çarşamba 21:18   Okunma : 498

(ELAZIĞ) - Elazığ`ın Alacakaya ilçesinde, iş bırakma eylemi yapan 300 Eti Krom Maden işçisi, işverenle yaptıkları görüşmeden sonuç alamayınca eyleme devam kararı aldı.

Kendilerine verilen sözlerin tutulmadığı ve maaşlarında iyileştirme yapılmadığı gerekçesiyle iş bırakan Eti Krom Maden işçileri, bugün Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım ile görüştü. işveren tarafından taleplerinin karşılanmadığını, rencide edici bir üslupla karşılaştıklarını beliten işçiler, mücadeleye devam kararı aldı.

Ali Rıza Yıldırım, işçilerle bir araya geldiği toplantıda, işçi temsilcisi olarak konuşan Erdem Güldemir`e tepki göstererek, "Ben bu adamı istemiyorum. Örgütlü bunlar. Provake yapıyor. Belediye asgari ücret veriyor. Sen asgari ücretle çalışmıyorsun. Üzerinde alıyorsun. Elazığ Belediyesi alıyorsa Elazığ Belediyesi`ne git orada çalış. Bizim kurallarımız böyle, bizim kurallarımızla çalışıyorduk. Bugün neden eylem yapılıyor? Sebebi ne? Politikalar. Kardeşim bana karşı bir cevap verme. Ya ben bugün kapatacağım ya da çalışmaya devam edeceksiniz. Ben sizin şartlarınızla çalışmıyorum" dedi.

İşçilerin eylemi nedeniyle zarara uğradığını söyleyen Yıldırım, işçilere destek açıklamasında bulunan Alacakaya Belediye Başkanına da tepki göstererek "Sen düne kadar Eti Krom şartlarıyla çalışıyordun. Bu gün niye çalışmıyorsun? İnsan kaynakları departmanı, buradaki arkadaşların hepsinin haklarını, ihbarlarını öde, gelmediği günlerle ilgili cezayı öde. Zaten iş yapılmıyor. Eylem var. Belediye Başkanı oranın patronu. Gelsin buranın ekonomisini kaldırsın Belediye Başkanı" diye konuştu. 

Yıldırımın sözleri üzerine bir işçi "Belediye başkanı zaten gelmemiş olsaydı 3 gün önce başlayacaktı. Yani arabuluculuk yaptı. Belediye Başkanı Cuma günü gelmemiş olsaydı bu iş o gün duracaktı`` dedi.

Yıldırım, "Sen beğenmiyorsan gidebilirsin. Ben bu şartlarda çalışmıyorum dersin, kaç yıllık haklarını öder, anlaşır gidersin. İstifasını vermek isteyen bugün verir, haklarını veririz. Eylem istemiyorum, örgütlenme istemiyorum. Belediye Başkanı gelip benim KEF bölgemde politika yapamaz. Eylem yapmak isteyenler çıksın, çalışmak isteyenler kalsın" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine işçiler salonu boşalttı. 

"Biz haklarımızı alana kadar greve devam edeceğiz``

İşveren ile uzlaşmanın sağlanamadığı toplantının ardından açıklama yapan işçi temsilcisi Erdem Güldemir şunları söyledi:

"Haklı taleplerimiz için başlattığımız iş bırakma eylemi neticesinde işveren olarak Ali Rıza Yıldırım Bey bizlerle görüştü. Ancak hiçbir talebimiz kabul edilmedi. Kabul edilmediği gibi rencide edici bir üslupla konuştu. Biz burada siyaset yapmıyoruz, illegal bir örgütlenme içinde değiliz. Çalışıyoruz, emek veriyoruz. Bizlerin çalışma koşulları herhangi bir işçinin koşullarından daha zor. Asgari ücretin biraz üstünde maaş almamız bizim hak ettiğimiz bir durum değil. Kaldı ki biz haksızlık peşinde değiliz. Olması gerekeni talep ediyoruz. Ne iş yerimiz zarar görsün, ne de biz. Bizlerin hak arayışı birkaç günlük eylemden ibaret değil. Biz 6 ay önceden idari birimlere bu eylemi bildirdik. 1 Temmuz`a kadar bekledik. Şimdi de hakkımızı almak için mücadele ediyoruz. İşçi temsilcileri olarak gerekli bildirimi yaptık, sözlü olarak da söyledik. Haklarımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA