22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Pazarda tezgahtarlık yapan çocuk, Erkan Baş`a dert yandı: “Benim yaşımdaki çocuklar mahallede top oynuyor”


Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş`ın ziyaret ettiği bir pazarda tezgahtarlık yapan 6`ncı sınıf öğrencisi çocuk, “Benim yaşımdaki çocuklar mahallede top oynuyorlar. Benim 4-5 günüm pazarda geçiyor” dedi. Baş ise “İnşallah hepiniz okuyacaksınız. O arada biz de memleketi düzelteceğiz, mutlu yaşayacağız” karşılığını verdi.

 

Tarih : 14 Temmuz 2024 Pazar 19:26   Okunma : 404

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ONUR DURSUN

(İSTANBUL) - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş`ın ziyaret ettiği bir pazarda tezgahtarlık yapan 6`ncı sınıf öğrencisi çocuk, “Benim yaşımdaki çocuklar mahallede top oynuyorlar. Benim 4-5 günüm pazarda geçiyor” dedi. Baş ise “İnşallah hepiniz okuyacaksınız. O arada biz de memleketi düzelteceğiz, mutlu yaşayacağız” karşılığını verdi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, İstanbul`un Bahçelievler ilçesindeki bir pazar yerini ziyaret etti. Baş, yurttaşlarla ve pazarcı esnafıyla sohbet ederek sorunları dinledi, politikalarını anlattı.

Gelecek dönem 6`ncı sınıfa başlayacağını söyleyen İslam isimli çocuk, babasının yanında çalıştığı tezgahtan Baş`a dert yandı. “Ekonomi çok bozuk” diyen İslam, “Benim yaşımdaki çocuklar mahallede top oynuyorlar. Benim 4-5 günüm pazarda geçiyor. Ben burada eve ekmek parası götürüyorum. Asgari ücret 17 bin 2 lira. 2 lirasını cebine atıyorsun... Pazar kolay iş değil abi. Kilosu 10 lira tutuyor. Parası olmayana iki liraya satıyorum, mesela bedava da veriyoruz” dedi. Bunun üzerine Baş, “Sen milletin ihtiyacını görüyorsun. Kısıtlı imkanların olmasına rağmen onlara yardım ediyorsun, destek oluyorsun ama öbür tarafta Türkiye`de adamlar milyonlarca lira kazanıyor, 3 kuruş parasını işçinin, emekçinin vermiyor. Hem senin için hem herkes için adaleti sağlamamız lazım” karşılığını verdi. “Benim zaten kazandığım bana gelmiyor ki. Anneme, kardeşlerime geliyor. 4 kardeşiz. En küçük kardeşim de anaokuluna başlayacak” diyen İslam`a Baş da “İnşallah hepiniz okuyacaksınız. O arada biz de memleketi düzelteceğiz, mutlu yaşayacağız” dedi.

“Selo Başkan`ın arkadaşı bizim arkadaşımızdır”

Baş ile fotoğraf çektiren bir pazarcı esnafı, cezaevinde bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ı kastederek “DEM`liyiz ama sizi seviyoruz. Selo Başkan`ın arkadaşı bizim arkadaşımızdır” ifadelerini kullandı.

“Onlar sadece zengini seviyor”

Bir yurttaş da “Dolabımda hiçbir şey yok. Kendine 50 bin lira zam yapıyor. Ben sadece 5 bin lira alıyorum. Bu nasıl rahat uyuyabiliyor? Bu nasıl bir vicdandır” diye isyan etti. Baş da “Kabul et, yok. Onlar vicdansız. Onlar sadece zengini seviyor. Onlar bizi düşünmez. Biz birbirimizi düşüneceğiz. Onlardan bize bir hayır gelmez” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA