22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Özgür Karabat: "Her emekliyi taban ücrette buluşturacaklar" 


CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL`ye yükseltilmesine ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

 

Tarih : 17 Temmuz 2024 Çarşamba 15:39   Okunma : 1050

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, "Her emekliyi taban ücrette buluşturacaklar. Emeklilere müjde diye sunulan düzenleme, aslında büyük bir projenin göstergesi. Nasıl ki asgari ücreti çalışma hayatında genel ücret haline getirdiler, en düşük emekli aylığını da tüm emekliler arasında genele yayıyorlar" dedi.

"Her emekliyi taban ücrette buluşturacaklar. Emeklilere müjde diye sunulan düzenleme, aslında büyük bir projenin göstergesi. Nasıl ki asgari ücreti çalışma hayatında genel ücret haline getirdiler, en düşük emekli aylığını da tüm emekliler arasında genele yayıyorlar. AKP`li yetkililer en düşük emekli aylığını 12 bin 500 TL`ye çıkardılar ve bundan 3 milyon 703 bin 788 emeklinin faydalanacağını söylediler. Toplam emekli sayısını 16 milyon 180 bin civarı dediler. Emekliler arasında geriye kalan 12 milyon 476 bin 212 kişi ne yapacak? Öyle saçma ve utanılacak bir durum ki bu açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yerine, AKP`nin grup başkanına yaptırıyorlar. On milyonlarca insanı doğrudan etkileyen emekli maaş kararlarını Vedat Işıkhan tweet atarak kutluyor. AKP`nin 2024`ü ‘Emekli Yılı` ilan etmesi kadar saçma bir durum. Yapılan maaş düzenlemesinden 3,7 milyon emekli doğrudan etkilenecek. Peki, halihazırda 12 bin 500 TL maaş alan kaç kişi vardı? 3,7 milyon kişi eklenince toplam en düşük emekli maaşı alanlarında sayısı kaç oldu? Buradan hep beraber Çalışma Bakanı Işıkhan`a çağrı yapalım. Kaç emekli ne kadar maaş alıyor? Biner liralık maaş dilimleri ile bu verileri kamuoyu ile paylaşsın. Neden verileri saklıyorsunuz ve daha şeffaf olmuyorsunuz? Bizim tahminlerimiz, emeklilerin en az yarısı artık taban maaş alıyor. Daha yüksek prim ödemesine karşın milyonlarca emekli en düşük maaş verilerek aşağılanıyor. Şimdi halkımız `Yüksek prim ödemeye ne gerek var, zaten en düşük emekli maaşını veriyorlar` demeye başlıyor. Sosyal güvenlik sistemine güvensizlik büyüyor ve bu durum kayıt dışı ekonomiyi besliyor."

 






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Özgür Karabat

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA