10 Şubat 2026 Salı


10:30   PINOKYO’NUN BÜYÜLÜ YOLCULUĞU MERSIN’DE SAHNEYE TAŞıNıYOR: “KUKLACı” YENIDEN PERDEDE!   09:27   MERSIN ROMAN ÖDÜLLERI’NDE EDEBIYAT RÜZGÂRı: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI OLDU   09:17   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN YEŞIL DÖNÜŞÜM HAMLESI   22:36   BAŞKAN SEÇER’DEN MECLIS’TE NET MESAJ: “6 ŞUBAT’ıN YARALARıNı EL BIRLIĞIYLE SARACAĞıZ   17:54   “BU TABLOYLA ÖVÜNÜLMEZ, UTANıLıR!” EMEKLILERDEN İKTIDARA DEPREM, KONUT VE GEÇIM İSYANı   16:44   MHP’NIN 57’NCI KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... DEVLET BAHÇELI: YEGANE SIYASI IRADE MHP VE CUMHUR İTTIFAKı’DıR   16:42   TBMM’DE ÖĞRENCILERE ISTISMAR DAVASı... ASU KAYA: "BIR ÇOCUK ‘RAHATSıZ EDILIYORUM’ DEDIĞINDE KARŞıSıNA SADECE ADALET ÇıKMALıDıR"   16:34   YENIŞEHIR’IN ‘MIKROIKLIM’ DEVRIMI AYVALıK’TA GÖRÜCÜYE ÇıKTı!   16:28   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KENT DOKUSUNU KORUYAN MÜDAHALE    14:52   MAĞDUR AILELER TBMM’DE… SEVDA ERDAN KıLıÇ: "BU INSANLAR ACıLARıNı TEŞHIR ETMEK IÇIN DEĞIL, ADALETIN YOKLUĞUNU IFŞA ETMEK IÇIN BU MÜCADELEYI VERIYORLAR"   14:50   EMEP’LI MILLETVEKILERINDEN, BAKAN TUNÇ’A: "EPSTEIN BELGELERINDE ISIMLERI GEÇENLER HAKKıNDA BAKANLıĞıNıZCA BAŞLATıLMıŞ BIR INCELEME VAR Mı?"   14:50   DERVIŞOĞLU’NDAN MESUT ÖZARSLAN’A TEPKI: "SIZE VE PARTINIZE DUYULAN SEVGIYE ISTINADEN OY ALıYORSUNUZ O OYU BAŞKA PARTIYE CIRO EDEMEZSINIZ"   14:48   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN, "UMUT DAVASı"NıN GÖRÜLDÜĞÜ ANKARA ADLIYESI ÖNÜNDE KONUŞTU: "UĞUR MUMCU CINAYETININ PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ"   17:34   ÜMIT ÖZDAĞ: "ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK ISTEYENLER ÖNCE ŞEHIT KÜÇÜK’ÜN ANNE VE BABASıNA, ’BIZ SENIN EVLADıNı KATLEDEN TERÖRISTLERIN ELEBAŞıNı SERBEST BıRAKACAĞıZ’ DESINLER"   17:32   HAYATıNı KAYDEDEN POLIS MEMURU KESKIN IÇIN TÜVTÜRK ÖNÜNDE AÇıKLAMA: "’ÖLÜRSE ŞEHIT, VURURSA SUÇLU’ DÜZENI SON BULMALıDıR"   17:31   CHP’NIN YENI PARTI PROGRAMı BALıKESIR’DE TANıTıLDı: HAZıR OLUN, BIR DEVRIN SONUNA GELIYORUZ   15:48   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE: "MIHALGAZI BELEDIYE BAŞKANı ZEYNEP GÜNEŞ AKGÜN’ÜN YANıNDAYıZ"   15:44   GÖLBAŞı, KALECIK VE BEYPAZARı BELEDIYE BAŞKANLARı, CHP’DEN ISTIFA EDECEKLERI IDDIALARıNı YALANLADı   13:40   TUNCER BAKıRHAN, BAHÇELI’YI ARAYıP ÖZÜR DILEDIĞI IDDIALARıNı REDDETTI   12:38   CHP’LI KEÇIÖREN BELEDIYE BAŞKANı MESUT ÖZARSLAN’ıN, AK PARTI’YE GEÇMESI BEKLENIYOR  
 
     
   

3 Fidan Mezitli’de anıldı


Mezitli Belediyesi tarafından Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin 47. Yıldönümü nedeniyle bir anma etkinliği düzenlendi.

 

Tarih : 7 Mayıs 2019 Salı 14:34   Okunma : 703

Mezitli Belediyesi tarafından Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişlerinin 47. Yıldönümü nedeniyle bir anma etkinliği düzenlendi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra 68 kuşağı önderlerinden Dev-Genç Genel Başkanı Atila Sarp’ın da katıldığı, Üç Fidan Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte 68 Ruhu ve Türkiye’ye yansımaları anlatıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunduğu etkinlikte, CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel’in Deniz Gezmiş’in babasına yazdığı son mektubu okuması sırasında duygusal anlar yaşandı.

Nazım Hikmet’ten şiirler okuyan Emekli Öğretmen Ali Diyaroğlu’nu büyük beğeni kazandı.

Denizlerin idam edildiği 6 Mayıs’ın Türkiye’de devrim mücadelesinde yaşamını yitiren herkesin anıldığı bir özel gün haline geldiğine dikkat çeken Dev-Genç Genel Başkanı Atila Sarp, 68 ruhunu yaşatmak için ortak akılla hareket etmek gerektiğine dikkat çekti. Sarp, “Korku imparatorluklarının hiç birisinden kokmayacağız. Kendi örneklerimizi kendimiz yaratacağız. Birey olarak bir ortak yaşantı yapacağız. Kendi örneğinizi taşıyan o örneğe uygun insanlarla bir araya geleceğiz. Arkadaşlarımız onlardan oluşacak. Aramıza sıfırı koymayacağız. Bu geçmiş dönemlerde pratiklerimizle başarabildiğimizi çok açık gösterdik” dedi.

Başkan Tarhan’ı yakından tanıdığını ve Mezitli’ye sık sık geldiğini ifade eden Sarp, “Ben ziraat mühendisiyim ve üretime inanıyorum. Mezitli’de Kadın Üretici Pazarları var. Gittim tek tek orada ki kadınlarla alışveriş yapan vatandaşlarla konuştum. Orda bir samimiyet, üretim ve seferberlik gördüm. Mezitli’de bu örnekler olduktan sonra umutlarım arttı. Üretim çok önemli. Denizlerin yolundan gitmek için, kitap yazan, fikir üreten, şoförlük yapan, elinden ne iş geliyorsa onu üretmesi gerekiyor. Mezitli’de bunu gördüm. Üretim olunca da yüzde 40’larda olan oy oranı yüzde 57’lere çıkmış. Demek ki oyumuzu artırabiliyormuşuz. O zaman neden kaybettik diğer yerleri diye sorgulamamız gerekiyor.  Zamanında hepsi bizde olan büyük kentleri alınca seviniyoruz. Biz temelinde fikri ve bedeni üretimi öne çıkarıp, bu üretimde olan insanları çevremize doldurursak hiçbir şey beklemeye gerek yok. Yukarısı buna uymak zorunda kalır. Bu bizim demokratik kazanımımızdır. Bu güzel çalışmanın sonuç almasını herkese gururla anlatıyorum. Bugün Mezitli2de ki başarı örnektir. Çünkü herkes belediyelerin kazanılabileceğini, yüzde 40’lardan 57’lere çıkabileceğini gördü” diye konuşarak, Başkan Tarhan’a teşekkür etti.

Konuşmasında Nazım Hikmet’in yazdığı şiiri de seslendiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “47 yıl önce daha 25 ve 23 yaşlarında 3 gencin neler yaptığını anlamak için kendi yaşınıza çocuklarınıza bakın ve daha o yaşlarda neler başarabildiklerini görün. Onlar ne yaptıklarını biliyorlar ve doğruluğuna koşulsuz inanıyorlardır. Samsun’dan Ankara’ya yürürken, gerçekten Mustafa Kemal’e sahip çıkan onlardı. Dolu dolu yaşamları olan insanlardı. Kentte kırsalda devrim mücadelesi yaparken şiir yazıyorlardı. Müzik dinliyorlardı. 3 fidana selam olsun” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  MEZİTLİ BELEDİESİ, NEŞET TARHAN, ATİLA SARP, 3 FİDAN MEZİTLİDE ANILDI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA