1 Temmuz 2025 Salı


20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:20   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:20   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:55   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:01   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:55   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”   22:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR GÜLNAR’DA 105 BIN DOMATES FIDESI DAĞıTTı   16:57   BÜYÜKŞEHIR, ERDEMLI KıRSALıNDAKI YOLLARı YENILEMEYI SÜRDÜRÜYOR    14:30   DÜNYACA ÜNLÜ SANATÇıLARLA ‘MERSIN’DE MÜZIK’ KONUŞULDU    21:18   MILLETVEKILI ALI BOZAN: KAHTA’NıN SUSAM (ORTANCA) KÖYÜNDE HAFTANıN 5 GÜNÜ SU YOK. ACILEN BU SORUNU ÇÖZÜN!   16:15   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “NE BUTLAN OLACAK NE KAYYUM OLACAK, OLSA DAHI PARTIYI SEÇILMEYEN KIMSEYE TESLIM ETMEYECEĞIZ”   13:55   MERSIN’DE EMEKLILER BÜYÜKŞEHIR’LE ‘YAZA MERHABA’ DEDI   13:06   MHP MYK ÜYESI UYSAL: SAVAŞıN KAZANANı, BARıŞıN KAYBEDENI YOKTUR   12:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İSPANYA’YA TEKNIK ZIYARET   21:16   VAHAP SEÇER, ‘MESİAD VE MEP 2. İSTIŞARE KURULU TOPLANTıSı’NA KATıLDı    21:12   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÜRETICIYE DESTEK: MEYVE VE SEBZE KURUTMA TESISIYLE KATMA DEĞERLI ÜRETIM   21:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN MAKINE DESTEKLERI ILE ÜRETICI KAZANıYOR, KıRSAL KALKıNıYOR   20:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN YÜZME KURSLARı BAŞLADı  
 
     
   

CHP`li Kara: "31 Mart seçimlerinin intikamının alınmasına izin vermeyeceğiz"


CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, belediyelerin SGK borçlarının tahsil edileceğine dair açıklamalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 

Tarih : 1 Ağustos 2024 Perşembe 12:33   Okunma : 1178

(ANKARA) - CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, "AKP, partimizin yükselişini, kendisinin erimesini durduramayacağının farkındadır. Bu yüzden yine kendilerinin yaratmış olduğu borçları kullanmaya karar verdiler. Borçlandırma, AKP`nin kendine özgü yönetim tekniğidir. Yerel yönetimleri borçlandırdıkları gibi yurttaşlarımızı da borçlandırmışlardır. Borçlanma, AKP`nin halk iradesine vurmaya çalıştığı bir zincirdir” dedi.

Yerel yönetimlerdeki borç sorununda bilinçli bir çarpıtma yapıldığını belirten Kara, şunları kaydetti:

"Partimiz, 2019`dan bu yana, yerel yönetimlerde çok önemli başarılar kaydetti. Seçim başarılarımız Ankara ve İstanbul başta olmak üzere, büyükşehirlerimizde başladı; giderek Anadolu kentlerine yayıldı. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi`nin halkçı belediyeciliği, ülkemizin yarısında, yurttaşlarımız tarafından büyük bir destekle uygulanıyor. CHP belediyeleri, salgın zamanında iş başına geldiler. Gelirlerin azaldığı, buna tezat olarak giderlerin arttığı, olağanüstü tedbirlerin uygulandığı bir dönem tecrübe ettiler. Buna rağmen üstlendikleri görevleri yerine getirmekte çok büyük ölçüde başarılı oldular. 2024`teki kazanımlarımız, bu başarıyı teyit ve tekrar ediyor. AKP, partimizin yükselişini, kendisinin erimesini durduramayacağının farkındadır. Bu yüzden yine kendilerinin yaratmış olduğu borçları kullanmaya karar verdiler. Belediyelerimiz, tam da böyle bir karar alınacağının bilincindeydi. Bu yüzden iş başına gelen belediye başkanlarımız, AKP`den devraldıkları borçlar hakkında kamuoyuna açıklamalar yaptılar. Borçlandırma, AKP`nin kendine özgü yönetim tekniğidir. Yerel yönetimleri borçlandırdıkları gibi yurttaşlarımızı da borçlandırmışlardır. Borçlanma, AKP`nin halk iradesine vurmaya çalıştığı bir zincirdir."

"31 Mart seçimlerinin intikamının alınmasına izin vermeyeceğiz"

CHP`nin yeni kazandığı belediyelere bırakılan borç miktarını hatırlatan Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hem il belediyelerinde hem de ilçe belediyelerinde, belediye başkanlarımızın devraldığı borç miktarı devasa boyutlarda. Manisa Belediyesinde seçim sonuçlarından saatler önce yapılan milyonlarca liralık çerez harcamasını unutmamak gerekir. Sadece İstanbul`da Beykoz, Sancaktepe, Şile, Üsküdar, Bayrampaşa Belediyelerinin yüzlerce milyon liraya ulaşan borçlarını açıkladık. SGK`nın kendi internet sitesinde yayımladığı istatistikleri de bunlarla birlikte düşünmemiz gerekiyor. Nisan ayı itibarıyla, SGK`nın bütçesindeki gelirler 3 trilyon 413 milyar lira, giderler ise 3 trilyon 800 milyar lira olarak gerçekleşmiş. Aradaki fark 385 milyar lira. Bakan Vedat Işıkhan`ın ifadesine göre belediyelerin SGK`ya olan 96 milyar TL`lik borcun tahsil edilmesinin bu açığı kapatmaya yetmeyeceği açık. Dolayısıyla tahsilat işleminin ne işe yarayacağı büyük bir merak konusu. Buradaki tek açıklama, AKP`li yönetimlerden kalan borçların, 31 Mart`ın intikamını almak için hatırlatılmasından başka bir şey olamaz. Belediyelerimizi 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu`nda yapılan değişiklikle köşeye sıkıştırmaya, bütçelerini sarsmaya çalışanlar, en sonunda SGK primlerini bahane ettiler. Ne pahasına olursa olsun, 31 Mart seçimlerinin intikamının alınmasına izin vermeyeceğiz."

 






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Nermin Yıldırım Kara

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA