22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer: "Esenyurt`u kültür şehri haline getirme iddiamızı sürdürüyoruz"


Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Paris`te İstanbul Evi`nin açılışına katıldı. Özer, “Bir barış ve kardeşlik şehri Esenyurt`u, Yılmaz Güney`in, Ahmet Kaya`nın anılası eserleri, Yaşar Kemal`in okunası kitapları, Nazım Hikmet`in anılası şiirleri ile birlikte bir kültür şehri haline getirme iddiamızı sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

 

Tarih : 7 Ağustos 2024 Çarşamba 21:16   Okunma : 498

(PARİS) - Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Paris`te İstanbul Evi`nin açılışına katıldı. Özer, “Bir barış ve kardeşlik şehri Esenyurt`u, Yılmaz Güney`in, Ahmet Kaya`nın anılası eserleri, Yaşar Kemal`in okunası kitapları, Nazım Hikmet`in anılası şiirleri ile birlikte bir kültür şehri haline getirme iddiamızı sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Paris`te İstanbul Evi`nin açılışına katılan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, ANKA Haber Ajansı`na konuştu. Özer, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Ekrem Başkanımızın daveti üzerine geldik. İstanbul Evi`nin açılışı var. Burada 2027 Oyunları`nın bir ön hazırlığı ve daha sonra da 2036 giden bir yolu açmış olacağız hep birlikte. Onun için bugün İstanbul`umuz için çok önemli olan, Türkiye için önemli olan bir program nedeniyle hep birlikte buradayız.

Sabah uçaktan indik. Buradaki bulunan arkadaşlarımızla birlikte bir kahvaltı yaptık. Sonra Ahmet Kaya`nın mezarını ziyaret ettim. Ardından da Yılmaz Güney`in ziyaret ettim. Ahmet Kaya, Türkiye müzik tarihinde önemli bir yeri olan ve ülkemizde de milyonlarca hayranı olan bir insan ama maalesef burada Paris`te sürgünde öldü. Aynı akıbeti Yılmaz Güney de yaşadı. Ben Fatoş Güney`le de yakinen görüşüyorum. Hatta kendisinin de önerisi üzerine inşallah Esenyurt`ta bir Yılmaz Güney Müzesi açmayı düşünüyoruz. 21 yıldır yasaklı olan Nazım Hikmet Kültür Evi`ni gelir gelmez açtık ve ilk defa Nazım Hikmet Kültür Merkezi`nde faaliyetler yürütüyoruz. Esenyurt için kültürün, sanatın başkenti yapacağımızın iddiasıyla yola çıktık. Çünkü Esenyurt`un buna çok ihtiyacı var.

Esenyurt`u kültür sanatın başkenti yapmayı hedeflediklerini belirten Özer, şunları söyledi:

"Bir barış ve kardeşlik şehri Esenyurt`u, Yılmaz Güney`in, Ahmet Kaya`nın anılası eserleri, Yaşar Kemal`in okunası kitapları, Nazım Hikmet`in anılası şiirleri ile birlikte bir kültür şehri haline getirme iddiamızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Bunun da arkasında olacağız. Buradan da Esenyurtlulara Paris`ten bu anlamda selamlarımızı, sevgilerimizi, saygılarımızı gönderiyorum. Ekrem Başkanımızı da olimpiyatları İstanbul`a kazandırdığı için tebrik ediyorum.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA