16 Ağustos 2025 Cumartesi


10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:48    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:44   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:43   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:15   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:30   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:56   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI   14:19   İBB SORUŞTURMASı TUTUKLUSU IŞ ADAMı KAPKI’DEN, AVUKAT BIRINCI’YE SUÇ DUYURUSU   13:54   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "İBB BORSASı" İDDIASı: "AK TOROSLAR ÇETESI ÇÖKÜYOR"  
 
     
   

CHP Gençlik Kolları, instagram`ın erişime kapatılmasıyla ilgili BTK Başkanı hakkında suç duyurusunda bulundu


CHP`li gençler bugün yasaklara karşı Türkiye genelinde açıklamalar yaptı. CHP İstanbul İl Gençlik Kolları da Instagram`ın erişime kapatılmasına karşı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve belirlenecek diğer şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi`ne geldi.

 

Tarih : 8 Ağustos 2024 Perşembe 15:40   Okunma : 1212

Haber: GAYE ŞEYMA CAN/ Kamera: MEHMET ÇALPAR

(İSTANBUL) - CHP İstanbul İl Gençlik Kolları, Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi`nde Instagram`ın erişime kapatılmasına karşı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve belirlenecek diğer şüpheliler hakkında, "görevi kötüye kullanma" ve "haberleşmenin engellenmesi" suçlarından suç duyurusunda bulundu. 

CHP`li gençler, suç duyurusu öncesinde adliye önünde basın açıklaması düzenledi. İl Örgütü adına konuşan CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kara şu ifadeleri kullandı:

"Bilgi Teknolojileri Kurumu`nun bürokratları tarafından alınan fakat hiçbir mahkeme kararına ve haklı gerekçeye dayanmayan karar ile instagram adlı sosyal medya platformuna erişimin engellenmesi de bu keyfi uygulamalardan birisidir. AKP iktidarı daha önce Wikipedia, Ekşi Sözlük ve Youtube örneklerinde de olduğu gibi kontrol edemediği, tahakkümü altına alamadığı bir alanı daha piyon olarak kullandığı bürokratları aracılığıyla kanuna aykırı şekilde engellemiştir. Bilgi Teknolojileri Kurumu`nda görev alan bürokratlar bu kararla Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`nı keyfi şekilde yok saymıştır. Bu uygulama bir suçtur. Yeni Anayasa yapmak isteyenler kendi hazırladıkları anayasaya dahi uymayarak suç işlemiş BTK bürokratlarını da bu suça direkt olarak ortak etmiştir. 

Bizler CHP Gençlik Örgütleri olarak Anayasamıza açık şekilde karşı olan halkımızın haber alma ve iletişim haklarını kısıtlayan milyonlarca insanımızın sosyalleşmesini ve dünyaya açılmasını engelleyen milyonlarca liralık hacme sahip ticari faaliyetleri durduran bu suçu asla kabul etmiyoruz. Bugün burada olma nedenimiz de bu suça karşı bir kez daha itiraz ederek halkımızın sesi olmak ve hukuki süreçleri başlatmak adına suç duyurusunda bulunmaktır. Bu uygulamaya karşı cübbesine düğme dikmeyi reddetmiş tüm savcıları göreve davet ediyoruz."

CHP`li gençlerin suç duyurusu dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"Instagram sosyal medya platformunun erişime engellenmesiyle kanun tarafından verilen yetkinin aşıldığı konusunda kuşku yoktur. Yapılan keyfi işlemle şikayetçi olarak benim ve Instagram`ı kullanan milyonlarca insanın Anayasamızda güvence altına alınan haberleşme, haber alma, ifade ve basın özgürlükleri ihlal edilmiştir. Engelleme kararı tümüyle kanuna aykırı olarak tesis edilmiş ve hukuka aykırı işlem halen devam etmektedir. Kanuna ve görevinin gereklerine bile bile aykırı davranma iradesini ortaya koyan ve milyonlarca internet kullanıcısının ve Anayasal güvence altına alınan haklarının kısıtlanmasına neden olan BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu`nun `görevi kötüye kullanmak` suçunu işlediği sabit bulunmaktadır" 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA