22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Gamze Taşcıer: "Vergi aflarıyla Hazineyi boşaltan iktidar eczacıları hedef gösteriyor"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, eczanelere yapılan denetimlerde kesilen cezaları eleştirdi. Taşcıer, "Eczacılar yüksek enflasyonun, fahiş fiyatların ve devasa bütçe açığının sorumlusu değildir. Vergi aflarıyla Hazineyi boşaltan iktidar eczacıları hedef gösteriyor. Takdir edilmesi gereken eczacıların baskın yaparcasına gerçekleştirilen denetimlerle cezalandırılması ahlaki ve vicdani değildir" dedi.

 

Tarih : 14 Ağustos 2024 Çarşamba 11:01   Okunma : 454

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, eczanelere yapılan denetimlerde kesilen cezaları eleştirdi. Taşcıer, "Eczacılar yüksek enflasyonun, fahiş fiyatların ve devasa bütçe açığının sorumlusu değildir. Vergi aflarıyla Hazineyi boşaltan iktidar eczacıları hedef gösteriyor. Takdir edilmesi gereken eczacıların baskın yaparcasına gerçekleştirilen denetimlerle cezalandırılması ahlaki ve vicdani değildir" dedi.

CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`ndan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, vergi denetmenlerince serbest eczanelere yönelik yapılan denetimler sonucu kesilen yüksek cezalarla ilgili açıklama yaptı. İktidarın eczacıları hedef gösterdiğini ifade eden Taşcıer, şunları söyledi:

"185 yıldır halk sağlığı için büyük fedakarlıklarla çalışan, pandemiyle mücadelede ‘Eczacı varsa hayat var` anlayışıyla ön cephede yer alan, sağlıklı yaşam hakkını savunan ve şifa dağıtan birinci basamak sağlık hizmeti sunucusu Eczacılar yüksek enflasyonun, fahiş fiyatların ve devasa bütçe açığının sorumlusu değildir. Vergi aflarıyla Hazineyi boşaltan iktidar eczacıları hedef gösteriyor. Takdir edilmesi gereken eczacıların baskın yaparcasına gerçekleştirilen denetimlerle cezalandırılması ahlaki ve vicdani değildir.

Eczacılar halk sağlığı için ön cephede çalışan, pandemi ile mücadelede gösterdiği büyük fedakarlıkla vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşabildiği en yakın ve güvenilir birinci basamak sağlık hizmeti sunucularıdır. Ne var ki, kamucu sağlık sistemine topyekun savaş açan AKP iktidarı, uyguladığı politikalarla sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin her geçen gün katlandığı ülkemizde eczacıları ve eczane çalışanlarını hedef göstermeye devam ediyor. `Şafak Baskınları`nı andırır yöntemlerle eczanelere yapılan vergi denetimleri ve kesilen fahiş cezalar bunun son örneğidir.

"Bugün her iki eczaneden biri kapanma noktasındadır"

Toplumun tüm kesimlerini etkileyen enflasyon eczacıları da silindir gibi ezmektedir. Bugün her iki eczaneden biri kapanma noktasındadır. İlaç yokluğu had safhaya ulaşmış, halk sağlığı büyük tehlike altındadır. Peki hükümet ne yapıyor? Her ay yapılan SGK ödemeleri nedeniyle vergisini kaynağında veren ve borcu olmayan nadir meslek grupları arasında yer alan eczacılara adeta savaş açıyor. Her yıl rutin biçimde gerçekleştirilen vergi denetimlerinin bu yıl baskın yaparcasına gerçekleştirilmesi ve eczacıların vergi kaçakçısı gibi gösterilmesini kabul etmiyoruz. Meslek onurunu inciten, ahlak ve vicdanla bağdaşmayan bu uygulamaya derhal son verilmesini talep ediyoruz.

"İktidar kendi sorumluluğunu gizleme çabasında"

İktidar başarısız olduğu enflasyonla mücadelede çeşitli sektörleri ve meslek gruplarını hedef göstererek kendi sorumluluğunu gizleme çabasında. Gıda enflasyonunu zincir marketlere fatura eden iktidar şimdi de vergi kayıplarının sorumlusu olarak eczaneleri gösterme çabasındadır. Oysa enflasyonun tarihi zirveye ulaştığı 2023 yılında yandaş şirketlerin 660 milyar lira vergi borcunu bir kalemde silen, 2024 bütçesinde ise ‘vergi indirimi, muafiyet, istisna` adı altında 2 trilyon 210 milyar TL`lik vergiden vazgeçen de bizzat AKP iktidarıdır. Ne var ki, şahsım devleti dün yaptığı haksız vergi kıyaklarını bugün eczanelerden tahsil etmeye çalışıyor."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA