10 Mayıs 2025 Cumartesi


13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:46   GÖKHAN GÜNAYDıN: "İBB SORUŞTURMALARıNDA NEDEN 2019 ÖNCESINE ILIŞKIN DOSYALAR ISTENMIYOR"   13:40   ÖZGÜR ÖZEL, İTO`YU ZIYARET ETTI   13:22   MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI VAN`DA... CHP VAN İL BAŞKANı BEDIRHANOĞLU: VAN HALKı HAKSıZLıĞA, HUKUKSUZLUĞA TEPKI VERECEK   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   11:46   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E: 2002 YıLıNDAN BU YANA HER BIR BRANŞA YıLLAR BAZıNDA KAÇ ÖĞRETMEN ATANMıŞTıR?   11:22   YAĞLıDERE BELEDIYESI`NIN ARACı 40`A YAKıN SOKAK HAYVANıNı GECE YARıSı ORMANA BıRAKıRKEN GÖRÜNTÜLENDI   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   01:55   DÜNYA LIDERLERINDEN PAPA 14`ÜNCÜ LEO`YA TEBRIK MESAJLARı   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   01:04   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM`DEN IKTIDARA ÇAĞRı: YAPMADıĞıNıZ BIR GÜZELLIĞI RIZE DE YAPıN, ÇAY FIYATLARıNı 32 + 4 DESTEKLEME ILE 36 TL OLARAK AÇıKLAYıN   23:50   TBMM GENEL KURULU... MURAT EMIR: İKLIM KANUN TEKLIFININ KOMISYONA GERI ÇEKILMEDIĞINI ÖĞRENMIŞ BULUNUYORUZ   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"  
 
     
   

20. Hopa Kültür Sanat ve Deniz Festivali`nde konuşan Gökan Zeybek: "Vakıflara, cemaatlere peşkeş çekilmiş tüm kamu malların tek tek geri alıyoruz"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek "Biz Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, 2019-2024 yılları arasında AK Partili belediye başkanlarının iki liraya yaptığı işi bir liraya, bir tane işi de iki tane yapmayı başardık. Bu nedenle daha verimli çalışacağız, sürdürülebilir anlayış içerisinde gideceğiz" dedi.

 

Tarih : 18 Ağustos 2024 Pazar 13:04   Okunma : 433

UĞUR İSTANBULLU

(ARTVİN)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, "Biz Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, 2019-2024 yılları arasında AK Partili belediye başkanlarının iki liraya yaptığı işi bir liraya, bir tane işi de iki tane yapmayı başardık. Bu nedenle daha verimli çalışacağız, sürdürülebilir anlayış içerisinde gideceğiz" dedi.

Hopa Belediyesi 20. Kültür, Sanat ve Deniz Festivali kapsamında, "Nasıl bir yerel yönetim" paneli düzenlendi. Panele, Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, İstanbul Planlanma Ajansı Başkanı Dr. Buğra Gökçe katıldı. Panelin moderatörlüğünü ise Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan yaptı.

“TÜGVA gibi TÜRGEV gibi vakıflara cemaatlere derneklere peşkeş çekilmiş tüm kamu malların tek tek geri alıyoruz”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, panelde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Biz Cumhuriyet Halk Partili belediyeler, 2019-2024 yılları arasında AK Partili belediye başkanlarının iki liraya yaptığı işi bir liraya, bir tane işi de iki tane yapmayı başardık. Bu nedenle daha verimli çalışacağız, sürdürülebilir anlayış içerisinde gideceğiz ve aynı zamanda gelir artırıcı önlemleri bulurken kamunun kaynaklarının peşkeş çekildiği TÜGVA gibi TÜRGEV gibi vakıflara cemaatlere derneklere peşkeş çekilmiş tüm kamu mallarını tek tek geri alıyoruz ve bunları halkın yararına sunuyoruz. Çay bahçeleri, otopark gibi işgaller her yerde karşımıza çıkan bedelsiz olarak birtakım yandaşlara peşkeş çekilen yerleri, tıpkı Üsküdar Salacak gibi hatırlayınız devletin valisi ve İstanbul`un belediye başkanı bir işgali kaldırmak için karşı karşıya geliyor. Halka açılması gereken bir sahil bandında yıllarca çökmüş olan bir mafya bozuntusunun arkasında duran bir devlet ve onu oradan kaldırıp halka açmak için çalışan bir başka belediye başkanı. Son üç hafta yapılan bütün anketlerde değerli arkadaşlar hiçbirinde yüzde 35`i altında değiliz ve son üç haftada yaptığımız hiçbir ankette AK Parti ile aramızdaki oy farkı beş puanın altına düşmedi.”

“Eğer zihin eşitliğe yönelik çalışıyorsa bu kelimeler sizi rahatsız ediyor”

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş şöyle konuştu:

"Gemi mühendisiyim biraz erkek egemen bir meslek dalında böyle ilkleri başarmış bir kadın oldum. Dolayısıyla hem meslekte hem kamuda kimlikten öte, isteyerek ve severek bu işin yapılabileceğini düşünenlerdenim. Beni en çok sevindiren kısım, birkaç kadından kendi kız çocuğuyla ile ilgili üniversiteyi okumak için yurt dışına gidecekti ama vazgeçti. Evet, ülkenin umudu yeniden doğurmak ve kadınların bir yere geleceğini göstermek ve bunu tek hak eden ben değilim dünya kadar başarılı kadınlar var ama sadece önlerinin açılması gerekiyor. Mesleğe ilk başladığım zaman bu kota ve ayrımcılık kelimelerinden hiç hoşlanmıyordum. Çünkü şöyle bir şey hissediyorum yani erkeğin erk kabul edildiği ve işte kota konduğu sizin de buralara gelme hakkınız var dediği söylemleri kendimize yakıştıramıyordum. Eğer zihin eşitliğe yönelik çalışıyorsa bu kelimeler sizi rahatsız ediyor. Ben o zaman erkliğini kabul ediyorum ki kota koymanı da kabul edeceğim gibi bir noktaya geliyor. Ama ülkenin gerçeklerine baktığında bizlerin desteklenmesi gerekiyor hala. O eşitlik zihniyeti zihinlere yerleştikten sonra bu dilimizden de çıkacak. Ama bir noktaya kadar bu desteğe ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum.”

“TOKİ evi olmayanlar için konut yapacaktı”

İstanbul Planlanma Ajansı Başkanı Dr. Buğra Gökçe şunları ifade etti:

"TOKİ`nin yaptığı konutların yüzde 60 kadarını sosyal konut olarak yapmıştı. Geçmişte 2002 ve 2022 arasında yani yirmi yılda TOKİ`nin yaptığı konutların yaptığı konutların yüzde 90`ı lüks konut. TOKİ nereye konut yaptı hazine arazisini imara açtık, askeri alanları imara açtık ve konut yaptık ama bunları kimin için yapacaktık evi olmayanlar için TOKİ`nin kuruluş kanunu budur. TOKİ`nin içine ne gömüldü emlak gayrimenkul ortaklığı yani Emlak Kredi Bankası gömüldü. Emlak Kredi Bankası kimsesizlerin bankasıydı. Ev yapmak isteyen evi olmayan yani kimsesizlere eve yapan onlara kredi veren bankaydı. Ama o bankayı TOKİ`nin içine gömdünüz krediyi kime vermeniz lazımdı evi olmayanlara. Ama şimdi kimi destekliyorsunuz lüks konut yapacak beşinci, onuncu konutunu alan vatandaşa yani en zenginleri destekliyorsunuz. Dolayısıyla sistem zengini daha zengin fakiri ise daha fakir yaptı. Şimdi bizim belediyelerimiz olarak ayırt edecek noktalarımız nedir. Onlar `rant` derken biz `halk` diyeceğiz ve onlar `dolar` derken biz `doların yeşili değil parkın yeşili` diyeceğiz. Ve onlar kendi üstünlerinin hukuku derken bizler biz yine hukukun üstünlüğü diyeceğiz ve kendimizi böyle var edeceğiz, öteki türlü onlardan bizim farkımız olmaz. Belediyelerimizin de seçmenimizin de bunu talep ediyor olması lazım ki benimde talebim olursa hukuk biraz esnesin demekten kendimizde vazgeçeceğiz. Kendimize de bakacağız seçtiklerimize de bakacağız ve partimize de böyle bakacağız.”

 

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA