8 Haziran 2025 Pazar


13:40   BAŞHEKIM TOPÇU’DAN FERDI ZEYREK’IN DURUMUYLA ILGILI AÇıKLAMA: "BAŞKANıMıZıN TÜM YOĞUN BAKıM TEDAVILERI OLMASı GEREKTIĞI GIBI DEVAM EDIYOR"   09:35   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI KADROSUNU GENIŞLETIYOR   07:47   GÜROL AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   23:27   BAŞKAN ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı: “BAYRAMLAR KARDEŞLIĞIMIZI PEKIŞTIRDIĞIMIZ ZAMANLARDıR”   23:25   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:22   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:23   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:12   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   13:56   HAMIT KARıŞ: “BAYRAMDA PAYLAŞTıKÇA ÇOĞALAN DEĞERLERIN FARKıNDA OLALıM”   13:50   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    13:14   BAŞKAN SEÇER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ALTıN KOVAN PROJESI DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   01:01   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   22:59   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”   22:55   CHP’NIN GAZIOSMANPAŞA MITINGI... ÖZEL: ERDOĞAN’ıN GÖREVLENDIRDIĞI KIŞILER DARBEYI ASKER ÜNIFORMASıYLA DEĞIL SAVCı CÜBBESIYLE YAPMAKTADıR   21:40   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE DİSK/GENEL-İŞ ARASıNDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI İMZALANDı   19:10   BAŞKAN SEÇER SÖZÜNÜ VERMIŞTI; GÜLNAR, ILıSU SUYUNA KAVUŞTU   16:15   BÜYÜKŞEHIR’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR   16:05   BAŞKAN BOLTAÇ DÜNYA BISIKLET GÜNÜNDE PEDAL ÇEVIRDI   15:59   TOROSLAR’DA YOLLAR YENILENIYOR  
 
     
   

Depremde 72 kişiye mezar olan İsias Oteli davasında "bilirkişi heyetine" çağrı


 Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 72 kişinin hayatını kaybettiği Grand İsias Otel`i davasının üçüncü bilirkişi heyeti raporu, 9 Eylül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi`ndeki akademisyenler tarafından yazılacak. Enkaza dönen otelde kızı Selin`i kaybeden Ruşen Yücesoylu Karakaya, bilirkişi heyetine çağrıda bulundu. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Karakaya, "Orada bir cinayet işlendi. 72 canı bizden aldılar. Çocuklarımızı bizden aldılar, geleceğimizi bizden çaldılar. Buradan 72 canın aileleri olarak bilirkişi heyetine sesleniyoruz. Gerçekleri yansıtan raporu yazacağınıza inancımız tam. Biz bilime, ilime inanan aileleriz. Adaletin bilimle geleceğini biliyoruz. Bu otelin yapımında parmağı olan herkesin olası kastla yargılanmasını sağlamamız gerekiyor" dedi.

 

Tarih : 19 Ağustos 2024 Pazartesi 12:31   Okunma : 616

HABER: MEHMET OFLAZ

(ANKARA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 72 kişinin hayatını kaybettiği Grand İsias Otel`i davasının üçüncü bilirkişi heyeti raporu, 9 Eylül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi`ndeki akademisyenler tarafından yazılacak. Enkaza dönen otelde kızı Selin`i kaybeden Ruşen Yücesoylu Karakaya, bilirkişi heyetine çağrıda bulundu. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Karakaya, "Orada bir cinayet işlendi. 72 canı bizden aldılar. Çocuklarımızı bizden aldılar, geleceğimizi bizden çaldılar. Buradan 72 canın aileleri olarak bilirkişi heyetine sesleniyoruz. Gerçekleri yansıtan raporu yazacağınıza inancımız tam. Biz bilime, ilime inanan aileleriz. Adaletin bilimle geleceğini biliyoruz. Bu otelin yapımında parmağı olan herkesin olası kastla yargılanmasını sağlamamız gerekiyor" dedi.

Adıyaman`da 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde KKTC`li sporcuların ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişiye mezar olan Adıyaman`daki Grand İsias Otel davasının 3`üncü bilirkişi raporunu 9 Eylül Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi`ndeki akademisyenler yazacak. Kum yığınına dönen otelde kızı Selin`i kaybeden Ruşen Yücesoylu Karakaya, sürece ilişkin ANKA Haber Ajansı`na konuştu.

"Çocuklarımız evlerine tabutla geri döndü"

Karakaya, 22 Ekim tarihinde Adıyaman 3`üncü Ağır Ceza Mahkemesi`nde dördüncü duruşmanın görüleceğini hatırlatarak, "12 Haziran`daki duruşmamızdan bu yana mahkeme heyeti yeni bir bilirkişi raporu istemişti. Bu bilirkişi heyeti, 9 Eylül Üniversitesi ve İTÜ`deki akademisyenlerden oluşan bir ekiptir. Biz aileler, çocuklarımızı Adıyaman`a misafir olarak göndermiştik. Çocuklarımız, Grand İsias Otel`in 16 saniye içerisinde yıkılması sonucu kum yığını altında kalarak can verdiler. O otelde o gece 72 can gitti. O otel 72 cana mezar oldu. Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve turist rehberi dostlarımız, saniyeler içerisinde yıkılan binanın altında kalarak nefes alamadılar. Çocuklarımız evlerine tabutla geri döndü" diye konuştu.

"Grand İsias Otel`in gerçeğini tüm Türkiye`ye, tüm Dünya`ya duyurmamız gerekiyor"

"İlk günden bu yana 72 canın ailesi olarak adalet mücadelesi veriyoruz" diyen Karakaya, şunları söyledi:

"Suçluların, bu otelin yapımında parmağı olan herkesin yargılanmasını ve gereken cezayı almasını istiyoruz. Gereken cezanın ‘olası kast` olduğunu ilk günden beridir söylüyoruz. Bu insanlar katildirler. Olası kastla yargılanıp, hüküm giymeliler. Gelinen aşamada biz aileler olarak mahkemeye sunduğumuz raporlarda tüm gerçekler ortadadır. Doğu Akdeniz Üniversitesi`nden profesör Serhan Şensoy`un bir ifadesi; `16 saniyede çubuk kraker gibi otel yıkıldı.` Bu Grand İsias Otel`in gerçeği ise bilim adamları bu gerçeği ortaya çıkaracaktır. İnanıyoruz ki bilirkişi heyeti tüm gerçekleri detaylarıyla ortaya çıkaran raporu yazacaktır. Orada bir cinayet işlendi. 72 canı bizden aldılar. Çocuklarımızı bizden aldılar, geleceğimizi bizden çaldılar. Buradan 72 canın aileleri olarak bilirkişi heyetine sesleniyoruz. Gerçekleri yansıtan raporu yazacağınıza inancımız tam. Biz bilime, ilime inanan aileleriz. Adaletin bilimle geleceğini biliyoruz. Grand İsias Otel`in gerçeğini tüm Türkiye`ye, tüm dünyaya duyurmamız gerekiyor. Bu otelin yapımında parmağı olan herkesin olası kastla yargılanmasını sağlamamız gerekiyor."

Karakaya, Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu`nun İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi`ndeki kamu görevlilerine soruşturma izni verildiğini hatırlatarak, "Biz aileler olarak bu soruşturmanın bir an önce tamamlanmasını, iddianamenin yazılmasını ve 2 ceza davasının birlikte yürütülmesini istiyoruz. Binalar usulsüzlükle, rant uğruna yapılmamalı. İnsan hayatına değer verilmelidir. Biz aileler olarak mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Ne olmuştu?

Adıyaman`ın Merkez İlçesi`nde bulunan Grand İsias Otel, KKTC`li öğrencilerin ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişiye mezar olmuştu. Dosya kapsamında 5 sanık tutuklu, 6 sanık ise tutuksuz yargılanırken, Gazi Üniversitesi`nden gelen bilirkişi raporuyla Efe Bozkurt ve Halil Bağcı “yurt dışı yasağı” ve “haftada bir gün imza atma” şeklindeki adli kontrol şartlarıyla tahliye olmuştu. Öte yandan Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu, İsias Otel dava dosyasından ayrılan Adıyaman Belediyesi`ndeki 4 kamu görevlisi hakkında soruşturma izni vermişti. Bir sonraki duruşma 22 Ekim`de görülecek.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA