10 Şubat 2026 Salı


09:27   MERSIN ROMAN ÖDÜLLERI’NDE EDEBIYAT RÜZGÂRı: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI OLDU   09:17   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN YEŞIL DÖNÜŞÜM HAMLESI   17:54   “BU TABLOYLA ÖVÜNÜLMEZ, UTANıLıR!” EMEKLILERDEN İKTIDARA DEPREM, KONUT VE GEÇIM İSYANı   16:44   MHP’NIN 57’NCI KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... DEVLET BAHÇELI: YEGANE SIYASI IRADE MHP VE CUMHUR İTTIFAKı’DıR   16:42   TBMM’DE ÖĞRENCILERE ISTISMAR DAVASı... ASU KAYA: "BIR ÇOCUK ‘RAHATSıZ EDILIYORUM’ DEDIĞINDE KARŞıSıNA SADECE ADALET ÇıKMALıDıR"   16:34   YENIŞEHIR’IN ‘MIKROIKLIM’ DEVRIMI AYVALıK’TA GÖRÜCÜYE ÇıKTı!   16:28   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KENT DOKUSUNU KORUYAN MÜDAHALE    14:52   MAĞDUR AILELER TBMM’DE… SEVDA ERDAN KıLıÇ: "BU INSANLAR ACıLARıNı TEŞHIR ETMEK IÇIN DEĞIL, ADALETIN YOKLUĞUNU IFŞA ETMEK IÇIN BU MÜCADELEYI VERIYORLAR"   14:50   EMEP’LI MILLETVEKILERINDEN, BAKAN TUNÇ’A: "EPSTEIN BELGELERINDE ISIMLERI GEÇENLER HAKKıNDA BAKANLıĞıNıZCA BAŞLATıLMıŞ BIR INCELEME VAR Mı?"   14:50   DERVIŞOĞLU’NDAN MESUT ÖZARSLAN’A TEPKI: "SIZE VE PARTINIZE DUYULAN SEVGIYE ISTINADEN OY ALıYORSUNUZ O OYU BAŞKA PARTIYE CIRO EDEMEZSINIZ"   14:48   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN, "UMUT DAVASı"NıN GÖRÜLDÜĞÜ ANKARA ADLIYESI ÖNÜNDE KONUŞTU: "UĞUR MUMCU CINAYETININ PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ"   17:34   ÜMIT ÖZDAĞ: "ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK ISTEYENLER ÖNCE ŞEHIT KÜÇÜK’ÜN ANNE VE BABASıNA, ’BIZ SENIN EVLADıNı KATLEDEN TERÖRISTLERIN ELEBAŞıNı SERBEST BıRAKACAĞıZ’ DESINLER"   17:32   HAYATıNı KAYDEDEN POLIS MEMURU KESKIN IÇIN TÜVTÜRK ÖNÜNDE AÇıKLAMA: "’ÖLÜRSE ŞEHIT, VURURSA SUÇLU’ DÜZENI SON BULMALıDıR"   17:31   CHP’NIN YENI PARTI PROGRAMı BALıKESIR’DE TANıTıLDı: HAZıR OLUN, BIR DEVRIN SONUNA GELIYORUZ   15:48   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE: "MIHALGAZI BELEDIYE BAŞKANı ZEYNEP GÜNEŞ AKGÜN’ÜN YANıNDAYıZ"   15:44   GÖLBAŞı, KALECIK VE BEYPAZARı BELEDIYE BAŞKANLARı, CHP’DEN ISTIFA EDECEKLERI IDDIALARıNı YALANLADı   13:40   TUNCER BAKıRHAN, BAHÇELI’YI ARAYıP ÖZÜR DILEDIĞI IDDIALARıNı REDDETTI   12:38   CHP’LI KEÇIÖREN BELEDIYE BAŞKANı MESUT ÖZARSLAN’ıN, AK PARTI’YE GEÇMESI BEKLENIYOR   11:36   İYİ PARTI, MEHMET EMIN KORKMAZ’ı TEDBIRLI OLARAK KESIN IHRAÇ TALEBIYLE DISIPLIN KURULUNA SEVK ETTI   09:11   MHP’LI UYSAL: BU HAREKET SıRADAN BIR PARTI DEĞIL, BIR DAVADıR  
 
     
   

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: ’Çaldılar’ kampanyası ters tepti


Seçim güvenliği konusunda bütün önlemleri aldıklarını söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı, AKP’nin ‘çaldılar’ kampanyasının da karşılık bulmadığı görüşünde.

 

Tarih : 15 Mayıs 2019 Çarşamba 16:15   Okunma : 781

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, T24 internet gazetesinden Şirin Payzın'a konuştu. Kaftancıoğlu, iktidar kanadının başlattığı 'çaldılar' kampanyasının 'ters teptiğini', kampanyanın kendi işlerine yaradığını söyledi.

Şirin Payzın'ın aktardıkları şöyle;

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu son derece rahat ve kendinden emin görünüyor. Yaşanılanlar onu daha da kamçılamış sanki. Dijital medya, televizyon ve gazetelerden davet ettiği gazetecilere ‘seçim stratejisini’ anlatmaya başlamadan önce, anlatacaklarından daha önemli bir cümle kurdu; “Dün gece sabaha karşı 3’de kafamdaki strateji yerli yerine tam olarak oturdu , bütün ayrıntılar karşılığını buldu, netleşti.”

Canan Kaftancıoğlu’nun anlattıklarını dinlerken bir siyasetçiden daha çok bir hekim titizliği ile çalıştığını gözlemledim. İlk seçimden sonraki süreçte 50 saatin üstünde hiç uyumadan çalıştığı olmuş. O tempo şu anda da devam ediyor. Mesela AKP’nin hangi ruh haliyle kampanyasını hazırladığını gözlemlemiş, CHP seçmeninin moral durumuna bakarak stratejiyi şekillendirmiş, AKP ve MHP seçmeninin hangi konularda özellikle hassas olduğunu iyi analiz etmiş, “AKP seçmenindeki hassasiyeti de hesaba katarak  büyük mitingler yapmayacağız” diyor mesela. Neler yapacaklarını açıklarken de eldeki verilerden, ölçümlerden, istatistiklerden, alan çalışmalarından çıkardıkları sonuçlara atıf yapıyor. Duygusal bir kampanya değil, gerçeklerden yola çıkan bir kampanyayı bir bilim kadını titizliği ile ince ince işlemiş, anlattıklarından bunu anlıyoruz.

“En hızla umuda dönüşen duygu öfkedir. Öfkeyi umuda dönüştürdük”

Mesela 'sandığa küsen, sandığa gitmeyecek CHP’liler' gibi bir endişesi yok. 24 Haziran Başkanlık ve parlamento seçiminden nasıl ders çıkardıklarını anlattı:

“24 Haziran sürecini iyi yönetemedik ve seçmenimiz bize çok kızdı. Bir travma geçirdi neredeyse. Sonrasında halkın arasına karıştığımızda öfke duyanların sayısının yüksek olduğunu gördük. CHP’ye oy verenler öfkeliydi. Ben hekim kimliğimle şunu iyi biliyorum, insanda en hızlı umuda dönüşen duygu öfkedir. Buna yönelik çalışma yaptık ve başarılı olduk. Şimdi CHP’ye gönül ve oy verenlerde umut görüyorum. Öfkeyi umuda dönüştürdük. 31 Mart’ta kazanabiliriz duygusunu oluşturduk.”

Ekrem İmamoğlu’nun kampanyası sessiz, derinden, hedef kitlelere bir değil birkaç kez ulaşacak, büyük mitinglere değil mahalle toplantılarına odaklanan bir kampanya olacak. İstanbul Gönüllüleri’ne çok güveniyorlar. Sandıklarda barolardan destek alacaklar ve avukatlar görev yapacak. Kaftancıoğlu, “31 Mart’ta her okula bir avukat yerleştirmiştik, 23 Haziran’da her sandığa bir avukat yerleştireceğiz” diyor. İstanbul’daki 31.186 sandıkta görev yapacaklar CHP’li ve tecrübeli olacak. “Bir sorun olduğunda anında müdahale edebilecek birikime, tecrübeye sahip bir ekip kurduk” diyor Kaftancıoğlu.

 “Kaybetmeyi de öğrenecekler”

31 Mart seçimi bütün komplo teorilerini, olasılıkları dikkate almak gerektiğini ve akla gelmeyecek ayrıntılarla uğraşmanın şart olduğunu ortaya çıkarmış. Kaftancıoğlu, “Hiç akla gelmeyecek bir ayrıntı olan sandıklardaki sayım döküm cetvellerinin bile nasıl kötüye kullanılabileceğini bize gösterdiler. Demokratik bir seçimde olmayacak, olmaması gereken  numaralarla karşılaştık. Ama hepsinin önlemini aldık. Kaybetmeyi içlerine sindiremediler ama kaybetmeyi de öğrenecekler” diyor.

Başka şehirlerden getirtilip oy kullandırtılacağı söylenen polisler konusunda net; “Öyle bir şey olmasına imkan yok. Olması durumunda hemen tespit ederiz. İmamoğlu’nu destekleyen bütün seçmenlerimiz sandığa gidip oy kullansınlar, biz önlemlerimizden eminiz.”

Sonuç : Canan Kaftancıoğlu ‘çaldılar’ kampanyasının AKP seçmeninde karşılık bulmadığı görüşünde hatta “Ters tepti bizim işimize yaradı” diyor. Son mesajı da önemli: “Bağış kampanyamıza destek olanlar asla merak etmesinler. İsimlerini açıklamak istemeyenleri açıklamıyoruz. Seçimden sonra şeffaf olacağız ve topladığımız paranın kuruşu kuruşuna hesabını halkımıza vereceğiz.”






Paylaş :
Etiketler :  CHP, İSTANBUL, İL, BAŞKANI, CANAN, KAFTANCIOĞLU, YSK, İMAMOĞLU

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA