22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Devrimci Sağlık-İş`in Bakanlık önündeki oturma eylemi 10`uncu gününde...


Devrimci Sağlık-İş Sendikası üyesi işçilerin, 0,01 puanla baraj altında bırakılarak toplu sözleşme haklarının engellendiği gerekçesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde başlattığı oturma eylemi 10`uncu gününde devam ediyor.

 

Tarih : 5 Eylül 2024 Perşembe 14:58   Okunma : 557

(ANKARA) - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, sendikaların haklarının engellendiği gerekçesiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde oturma eylemi yapan Devrimci Sağlık-İş üyesi işçileri ziyaret etti. Çerkezoğlu, “TÜİK, nasıl rakam ve istatistik oyunlarıyla enflasyonu düşük gösterip ekmeğimizle oynuyorsa, aynı şekilde Çalışma Bakanlığı da istatistik oyunlarıyla sağlık işçilerinin emeğine, ekmeğine sahip çıkmasını, toplu sözleşme masaları kurmasını engelliyor. Böylesi bir girişim ne için yapılırsa yapılsın asla ama asla kabul edilemez” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Bakanlık önündeki işçileri ziyaret ederek basın açıklaması yaptı. Bakanlık önünde bir araya gelen işçiler, “Sözleşme hakkımız istiyoruz” sloganları attı.

Çerkezoğlu, “44 gündür, bu ülkenin çalışma hayatını düzenleyen, bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten işçilerin hakkını, hukukunu korumakla sorumlu olan Çalışma Bakanlığı`nın kapısında bir adalet mücadelesi veriyoruz” dedi.

“Bütün emekçilerin geçim derdiyle yüz yüze olduğu bir süreci yaşıyoruz”

Yoksulluk, hayat pahalılığı, yüksek enflasyon karşısında milyonların yoksullaştığı ve bütün emekçilerin geçim derdiyle yüz yüze olduğu bir sürecin yaşandığını söyleyen Çerkezoğlu, "Yaşanan bu ağır ekonomik tablo karşısında, bu kriz karşısında ekmeğimizi korumamızın tek bir yolu var, o da sendikalı olmak. Toplu sözleşmeler yoluyla ücretimizi bu yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında korumak” diye konuştu.

Çerkezoğlu, şunları kaydetti: 

“Bu antidemokratik yasalarla sendikalı olmak, örgütlenmek zaten çok zor. Bu zorlukları aştığımızda işveren baskısını, bütün baskıları aşarak sendikalı olduğumuzda, gerekli çoğunluğu sağladığımızda bile önümüze binbir türlü engel çıkarılıyor. İşte o örneklerden bir tanesi sağlık ve sosyal hizmetler iş kolunda yaşadığımız bu süreç. Devrimci Sağlık-İş bütün zorluklara, baskılara rağmen, DİSK`in çatısı altında yan yana geldi. Binlerce arkadaşımız DİSK`i tercih etti. Bir istatistik ve rakam oyunuyla sendikamız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan Temmuz ayı istatistiklerinde 0,99 ile baraj altında bırakılmak isteniyor.

“Uluslararası Çalışma Örgütü krizi takip ediyor”

Anayasa Mahkemesi`ne de hak ihlali için başvurumuzu yaptık. Hukuksal olarak bütün yolları gerektiği gibi adım adım hayata geçiriyoruz. Burada yapılması gereken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı`nın ortaya çıkmış bu hatayı, yanlışı düzeltmek için adım atmasıdır. Bununla ilgili bütün görüşmeleri yapıyoruz. Bununla ilgili biraz önce Uluslararası Çalışma Örgütü`nün Türkiye Direktörü ile birlikteydik. Örgüt, ilk günden itibaren bu krizi takip ediyor.

TÜİK nasıl rakam ve istatistik oyunlarıyla enflasyonu düşük gösterip ekmeğimizle oynuyorsa, aynı şekilde Çalışma Bakanlığı da istatistik oyunlarıyla sağlık işçilerinin emeğine, ekmeğine sahip çıkmasını, toplu sözleşme masaları kurmasını engelliyor. Böylesi bir girişim ne için yapılırsa yapılsın asla ama asla kabul edilemez. Bu artık DİSK`in, Türkiye işçi sınıfının mücadelesidir. Hak, hukuk ve adalet mücadelesini sonuna kadar götüreceğiz. Bedeli ne olursa olsun, yapılan bu hukuksuzluk konusunda herkes hesap verecek. Bu hukuksuzluğu ortadan kaldırana kadar da mücadeleye devam edeceğiz. Bütün illerden bölgelerden arkadaşlarımız dönüşümlü bir şekilde oturma eylemine devam edecek.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA