2 Ocak 2026 Cuma


16:41   MERSIN’DE YENI YıL COŞKUSU: BÜYÜKŞEHIR MEYDANı FESTIVALE DÖNDÜRDÜ   16:30   İMAMOĞLU: “127 KREŞTEN 150’YE, TÜRKIYE’NIN HER ÇOCUĞU EŞIT BAŞLAYACAK”   16:19   TOROSLAR’DA 3 OCAK RUHU: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜNE BÜYÜK DAVET   15:23   “TOROSLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KARLA MÜCADELEDE KESINTISIZ MESAI”   19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:51   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:25   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:35   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:01   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:52   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:35   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:25   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:06   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:01   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:15   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:10   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:02   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:45   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT  
 
     
   

Erhan Adem`den Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider`e tepki


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider`in "Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?" açıklamasına tepki gösterdi. Adem, "Ülkemizin tarımsal üretim potansiyelini göz ardı ederek, ucuz ithalata mahkum olmamız kabul edilemez. Tarımsal üretimimizi korumak, planlamak ve teşvik etmek sizin en önemli görevlerinizden biridir. Üreticilerimizi desteklemek, onların karşılaştığı sorunlara kalıcı çözümler bulmak yerine ucuz ithalat yolunu göstermeniz vahim bir durumdur" dedi.

 

Tarih : 13 Eylül 2024 Cuma 13:47   Okunma : 698

Erhan Adem, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı`nın "Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?" açıklamasına tepki gesterdi. Adem`in yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Ülkemizin tarım politikalarından sorumlu bir yetkili olan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı`nın açıklamaları, insanın kahkahalar atmasına mı yoksa gözyaşlarını tutamamasına mı neden olacağına şaşırıyor insan. Öncelikle ülkemizin tarım politikalarından sorumlu bir yetkili olarak yapılan açıklamaları hayretle karşıladığımı belirtmeliyim. `Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?` ifadeniz gerçekten düşündürücüdür.

Ülkemizin tarımsal üretim potansiyelini göz ardı ederek, ucuz ithalata mahkum olmamız kabul edilemez. Tarımsal üretimimizi korumak, planlamak ve teşvik etmek sizin en önemli görevlerinizden biridir. Üreticilerimizi desteklemek, onların karşılaştığı sorunlara kalıcı çözümler bulmak yerine ucuz ithalat yolunu göstermeniz vahim bir durumdur. Çiftçilerimizin alın terinin karşılığını alması, ürünlerinin değerlendirilmesi için gereken tedbirleri almanız gerekirken, ithalata yönlendirmeniz kabul edilemez. Bu zihniyet, ülkemizi dışa bağımlı hale getirmekte, üreticilerimizin mağduriyetine yol açmaktadır. Tarım sektörünün sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, üretim planlamasını sağlamak, çiftçilerimizi desteklemek sizin asli görevlerinizdendir. Ancak yaptığınız açıklamalar tam tersini işaret etmektedir.

Bir yandan ülkedeki üretimin plansızlığından dert yanıp durumun vahametinden dem vuran Bakan Yardımcısı, diğer yandan tarım ürünleri ithalatına yeşil ışık yakarak `Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?` diye soruyor. Bu açıklama, tarım politikalarımızın ne denli çelişkili ve başarısız olduğunun açık bir kanıtı niteliğinde. Bu tutarsız ve sorumsuz yaklaşımın bir an önce son bulması, ülkemizin tarım potansiyelini harekete geçirecek politikaların hayata geçirilmesi şart. Bu açıklamalar karşısında gerçekten de güler misin ağlar mısın şaşırıyor insan. Ancak bu tutarsız ve sorumsuz yaklaşımın bir an önce son bulması, ülkemizin tarım potansiyelini harekete geçirecek politikaların hayata geçirilmesi umuduyla."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA