2 Şubat 2026 Pazartesi


22:29   BALYANLıLAR SANDıKTA BULUŞTU: MERSIN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDE YENI DÖNEM   17:44   FATIH ÜREK, ALKıŞLAR EŞLIĞINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:42   MIGROS DEPO IŞÇILERI EYLEMINDE GÖZALTıNA ALıNAN BAŞARAN AKSU SAVCıLıKTAN SERBEST BıRAKıLDı: "İNSANLARıN ÇOLUK ÇOCUĞU VAR. BU AILELERE 30-35 BIN LIRA PARAYı, ’SIZ GEÇINEBILIRSINIZ’ DIYE DAYATAN AKıL KÖTÜ BIR AKıLDıR   15:40   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI ÇORUM’DA… ÖZGÜR ÖZEL: “RAKIBINI HAPSE ATTıRAN SIYASETIN ADı, TÜKENMIŞ ERDOĞAN’ıN SIYASETIDIR”   14:36   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI ÇORUM’DA… MITINGE KATıLANLAR: "EMEKLIYI ÖLDÜRDÜLER... HIÇ GEÇINEMIYORUZ, EKMEĞI ZOR BULUYORUZ"   19:26   TÜRKIYE’NIN UTANÇ TABLOSU: 2025’TE EN AZ 94 ÇOCUK İŞ CINAYETLERINDE HAYATıNı KAYBETTI   19:22   SAĞANAK GITTI, BÜYÜKŞEHIR SAHADA KALDı: MERSIN’DE SELIN İZLERI GECE BOYU SILINDI   19:20   AYM BAŞKANı ÖZKAYA STRAZBURG’DA: “AİHM, İNSAN HAKLARı STANDARTLARıNıN TEMINATıDıR”   19:15   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “KÜRTLERIN TEMSILINI SUÇ SAYAN ANLAYıŞ TÜRKIYE’YI ÇıKMAZA SÜRÜKLÜYOR”   19:14   ABD’DE ‘ICE BASKıNı’ PROTESTOLARı TÜM ÜLKEYE YAYıLDı: MINNEAPOLIS SOKAKLARı KAYNıYOR   19:11   MERSIN’DE ÇOCUKLAR İÇIN GÜÇLÜ MASA: BÜYÜKŞEHIR’DEN VERI TEMELLI, SOMUT ADıMLAR   19:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTE SOSYAL DESTEK HAMLESI: HALK KART VE ÖĞRENCI YARDıMLARı HESAPLARA YATTı   19:10   AKDENIZ BELEDIYESI SAHADA: YAĞıŞLARA KARŞı KıRSALDA SEFERBERLIK   19:04   MEZITLI DERESI TAŞTı, KRIZ MERKEZI SAHADA: MERSIN’DE SEFERBERLIK   18:54    TOROSLAR’DA YAĞıŞ ALARMı: BELEDIYE EKIPLERI 7/24 SAHADA   18:30   MEZITLI’DE SEL ALARMı: BAŞKAN TUNCER SAHAYA İNDI, TÜM EKIPLER TEYAKKUZDA   18:19   TAT GıDA’DAN HAZıR YEMEKTE YENI DÖNEM: ZEYTINYAĞLı YAPRAK SARMA ILE STANDARTLAR YÜKSELIYOR   17:55   2025 “YURT DıŞı TATIL YıLı” OLDU: PRONTOTOUR RAPORU SEYAHAT TRENDLERINI ORTAYA KOYDU   17:40   YUMURTALıK’TA SEL ALARMı: BELEDIYE EKIPLERI SAHADA, HAYAT KıSA SÜREDE NORMALE DÖNDÜ   17:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOCUKLARA GÜÇLÜ KALKAN: AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYESI  
 
     
   

Erhan Adem`den Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gizligider`e tepki


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider`in "Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?" açıklamasına tepki gösterdi. Adem, "Ülkemizin tarımsal üretim potansiyelini göz ardı ederek, ucuz ithalata mahkum olmamız kabul edilemez. Tarımsal üretimimizi korumak, planlamak ve teşvik etmek sizin en önemli görevlerinizden biridir. Üreticilerimizi desteklemek, onların karşılaştığı sorunlara kalıcı çözümler bulmak yerine ucuz ithalat yolunu göstermeniz vahim bir durumdur" dedi.

 

Tarih : 13 Eylül 2024 Cuma 13:47   Okunma : 717

Erhan Adem, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı`nın "Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?" açıklamasına tepki gesterdi. Adem`in yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Ülkemizin tarım politikalarından sorumlu bir yetkili olan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı`nın açıklamaları, insanın kahkahalar atmasına mı yoksa gözyaşlarını tutamamasına mı neden olacağına şaşırıyor insan. Öncelikle ülkemizin tarım politikalarından sorumlu bir yetkili olarak yapılan açıklamaları hayretle karşıladığımı belirtmeliyim. `Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?` ifadeniz gerçekten düşündürücüdür.

Ülkemizin tarımsal üretim potansiyelini göz ardı ederek, ucuz ithalata mahkum olmamız kabul edilemez. Tarımsal üretimimizi korumak, planlamak ve teşvik etmek sizin en önemli görevlerinizden biridir. Üreticilerimizi desteklemek, onların karşılaştığı sorunlara kalıcı çözümler bulmak yerine ucuz ithalat yolunu göstermeniz vahim bir durumdur. Çiftçilerimizin alın terinin karşılığını alması, ürünlerinin değerlendirilmesi için gereken tedbirleri almanız gerekirken, ithalata yönlendirmeniz kabul edilemez. Bu zihniyet, ülkemizi dışa bağımlı hale getirmekte, üreticilerimizin mağduriyetine yol açmaktadır. Tarım sektörünün sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, üretim planlamasını sağlamak, çiftçilerimizi desteklemek sizin asli görevlerinizdendir. Ancak yaptığınız açıklamalar tam tersini işaret etmektedir.

Bir yandan ülkedeki üretimin plansızlığından dert yanıp durumun vahametinden dem vuran Bakan Yardımcısı, diğer yandan tarım ürünleri ithalatına yeşil ışık yakarak `Dışarıda daha ucuzsa ne yapacağız?` diye soruyor. Bu açıklama, tarım politikalarımızın ne denli çelişkili ve başarısız olduğunun açık bir kanıtı niteliğinde. Bu tutarsız ve sorumsuz yaklaşımın bir an önce son bulması, ülkemizin tarım potansiyelini harekete geçirecek politikaların hayata geçirilmesi şart. Bu açıklamalar karşısında gerçekten de güler misin ağlar mısın şaşırıyor insan. Ancak bu tutarsız ve sorumsuz yaklaşımın bir an önce son bulması, ülkemizin tarım potansiyelini harekete geçirecek politikaların hayata geçirilmesi umuduyla."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA