5 Şubat 2026 Perşembe


11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”  
 
     
   

Nermin Yıldırım Kara: "Okullardaki hijyen eksikliği hem sağlık riskine yol açıyor hem de eğitimi aksatıyor"


CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, "Pek çok okula yalnızca bir temizlik personeli atanıyor ve bu personelin haftada sadece 3 gün çalışacağı belirtiliyor. Bu şartlarda eğitim gören çocuklarımızın sağlığı ciddi bir tehdit altında. Hijyen eksikliği hem sağlık riskine yol açıyor hem de eğitimi aksatıyor" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 19 Eylül 2024 Perşembe 12:12   Okunma : 2359

(ANKARA) - CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, "Pek çok okula yalnızca bir temizlik personeli atanıyor ve bu personelin haftada sadece 3 gün çalışacağı belirtiliyor. Bu şartlarda eğitim gören çocuklarımızın sağlığı ciddi bir tehdit altında. Hijyen eksikliği hem sağlık riskine yol açıyor hem de eğitimi aksatıyor" ifadelerini kullandı.

Nermin Yıldırım Kara, okullardaki hijyen krizine ve İUP (İş Gücü Uyum Programı) kapsamında okullarda çalışacak hizmetli personelin durumuna ilişkin yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Kara, okullardaki temizlik personeli eksikliği ve hijyen sorunları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR`u eleştirdi. Kara, şunları kaydetti:

"Okullarımızda hijyen şartları giderek kötüleşiyor. Yardımcı personel yetersizliği, eğitim sistemimizi ciddi bir krizin eşiğine getirdi. Pek çok okula yalnızca bir temizlik personeli atanıyor ve bu personelin haftada sadece 3 gün çalışacağı belirtiliyor; ilerleyen dönemde ise bu sürenin 2 güne indirileceği ifade ediliyor. Bu kadar mantık dışı bir planlamayla okullar nasıl temizlenecek? Bu şartlarda eğitim gören çocuklarımızın sağlığı ciddi bir tehdit altında. Hijyen eksikliği hem sağlık riskine yol açıyor hem de eğitimi aksatıyor.

"Derin yapısal aksaklıkları ve yönetim zafiyetini daha fazla gizleyemezsiniz"

Deprem bölgesindeki okulların durumu daha da vahim. İkili eğitim sisteminde sabah akşam dolup taşan bu okullarda temizlik personeli yok denecek kadar az. Milli Eğitim Bakanlığı ‘okulları sorunsuz açtık` diyerek gerçeği gizliyor. Bu kadar az personelle eğitim-öğretim yılı boyunca hijyen nasıl sağlanacak? Öğretmenlerimiz öğrencileri hasta olmasın diye okullarda temizlik yapmaya mecbur kaldı. Bu sistem, öğretmenlerin fedakârlıklarıyla ayakta duruyor, ancak bu derin yapısal aksaklıkları ve yönetim zafiyetini daha fazla gizleyemezsiniz."

"Tek çözüm, kadrolu personel istihdam etmektir"

Okullarda yaşanan hijyen ve personel eksikliği sorunlarının çözüme kavuşturulması için Bakanlığa çağrıda bulunan Kara, "Eğer bu fikir Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e ait ise buradan ilan ediyoruz: yine yanlış yapmışsınız. İUP personeline ödenen 6 bin, 7 bin TL, neredeyse asgari ücretin üçte biri kadar. Bu ücretle kim çalışmak ister? Bu yüzden ne çalışacak personel bulunuyor ne de okullar temizleyebiliyor. Tek çözüm, kadrolu personel istihdam etmektir. Çocuklarımızın sağlığı ciddi bir tehlike altında. Bakanlığı, derhal harekete geçmeye ve yeterli personel istihdamı için gerekli adımları atmaya davet ediyorum" dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA