19 Ocak 2026 Pazartesi


10:55   MERSIN’DE ZABıTA’DAN SAĞLıK OPERASYONU: 300 KILO SUCUK VE ÇIĞKÖFTEYE EL KONULDU!   22:01   TARSUS, YEREL YÖNETIMLERIN ZIRVE BULUŞMASıNA EV SAHIPLIĞI YAPTı   18:57   “MERSIN’IN CARETTALARı TARIHI ZAFERLE PARLADı: BAŞKAN SEÇER TRIBÜNDE, MSK PARKEDE ŞOV YAPTı”   18:50   “TALAT DINÇER’DEN ÇARPıCı ÇıKıŞ: MADEN KEŞIFLERI GERÇEKTEN YENI MI, YOKSA YASAYLA Mı GÜNDEME GELDI?”   15:56   ULUSLARARASı ALıCıLAR MERSIN’DE BULUŞTU: 10 MILYON ÜRÜN SATıŞı GERÇEKLEŞTI   13:50   “ADA’DAN ÇARPıCı UYARı: TUTUKLU AILELERINE SAHTE OPERASYON MESAJLARıYLA DOLANDıRıCıLıK TUZAĞı”   10:42   SURIYE ORDUSU RAKKA’DA KRITIK PETROL VE GAZ SAHALARıNı ELE GEÇIRDI: FıRAT BARAJı KONTROL ALTıNDA!   10:35   “TARıM ALARM VERIYOR: GIRDI FIYATLARı ÇIFTÇIYI İCRAYA, TÜKETICIYI RAF KRIZINE SÜRÜKLÜYOR”   10:20   “CUMHURBAŞKANLıĞı BÜTÇESI AŞıLDı: 2026’DA %35 ARTıŞLA REKOR ÖDENEK!”   10:01   “SÜPER AMATÖR’DE NEFES KESEN DERBI: AKDENIZ VE YENIŞEHIR 2-2’DE BULUŞTU”   20:54   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:29   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   10:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”  
 
     
   

Nermin Yıldırım Kara: "Okullardaki hijyen eksikliği hem sağlık riskine yol açıyor hem de eğitimi aksatıyor"


CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, "Pek çok okula yalnızca bir temizlik personeli atanıyor ve bu personelin haftada sadece 3 gün çalışacağı belirtiliyor. Bu şartlarda eğitim gören çocuklarımızın sağlığı ciddi bir tehdit altında. Hijyen eksikliği hem sağlık riskine yol açıyor hem de eğitimi aksatıyor" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 19 Eylül 2024 Perşembe 12:12   Okunma : 2349

(ANKARA) - CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, "Pek çok okula yalnızca bir temizlik personeli atanıyor ve bu personelin haftada sadece 3 gün çalışacağı belirtiliyor. Bu şartlarda eğitim gören çocuklarımızın sağlığı ciddi bir tehdit altında. Hijyen eksikliği hem sağlık riskine yol açıyor hem de eğitimi aksatıyor" ifadelerini kullandı.

Nermin Yıldırım Kara, okullardaki hijyen krizine ve İUP (İş Gücü Uyum Programı) kapsamında okullarda çalışacak hizmetli personelin durumuna ilişkin yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Kara, okullardaki temizlik personeli eksikliği ve hijyen sorunları nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR`u eleştirdi. Kara, şunları kaydetti:

"Okullarımızda hijyen şartları giderek kötüleşiyor. Yardımcı personel yetersizliği, eğitim sistemimizi ciddi bir krizin eşiğine getirdi. Pek çok okula yalnızca bir temizlik personeli atanıyor ve bu personelin haftada sadece 3 gün çalışacağı belirtiliyor; ilerleyen dönemde ise bu sürenin 2 güne indirileceği ifade ediliyor. Bu kadar mantık dışı bir planlamayla okullar nasıl temizlenecek? Bu şartlarda eğitim gören çocuklarımızın sağlığı ciddi bir tehdit altında. Hijyen eksikliği hem sağlık riskine yol açıyor hem de eğitimi aksatıyor.

"Derin yapısal aksaklıkları ve yönetim zafiyetini daha fazla gizleyemezsiniz"

Deprem bölgesindeki okulların durumu daha da vahim. İkili eğitim sisteminde sabah akşam dolup taşan bu okullarda temizlik personeli yok denecek kadar az. Milli Eğitim Bakanlığı ‘okulları sorunsuz açtık` diyerek gerçeği gizliyor. Bu kadar az personelle eğitim-öğretim yılı boyunca hijyen nasıl sağlanacak? Öğretmenlerimiz öğrencileri hasta olmasın diye okullarda temizlik yapmaya mecbur kaldı. Bu sistem, öğretmenlerin fedakârlıklarıyla ayakta duruyor, ancak bu derin yapısal aksaklıkları ve yönetim zafiyetini daha fazla gizleyemezsiniz."

"Tek çözüm, kadrolu personel istihdam etmektir"

Okullarda yaşanan hijyen ve personel eksikliği sorunlarının çözüme kavuşturulması için Bakanlığa çağrıda bulunan Kara, "Eğer bu fikir Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e ait ise buradan ilan ediyoruz: yine yanlış yapmışsınız. İUP personeline ödenen 6 bin, 7 bin TL, neredeyse asgari ücretin üçte biri kadar. Bu ücretle kim çalışmak ister? Bu yüzden ne çalışacak personel bulunuyor ne de okullar temizleyebiliyor. Tek çözüm, kadrolu personel istihdam etmektir. Çocuklarımızın sağlığı ciddi bir tehlike altında. Bakanlığı, derhal harekete geçmeye ve yeterli personel istihdamı için gerekli adımları atmaya davet ediyorum" dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA