7 Ağustos 2025 Perşembe


15:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN IKTIDARA MURAT ÇALıK TEPKISI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL’E SALDıRAN SELÇUK TENGIOĞLU’NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMıNA KARAR VERILDI   15:14   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NUN IKINCI TOPLANTıSıNDA JAMMER ÖNLEMI   15:13   GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN GÖKTAŞ’A SORU ÖNERGESI TEPKISI   14:33   TARSUS’UN YOLLARı YENILENIYOR: 9 MAHALLEDE ASFALT YAMA ÇALıŞMASı   09:22   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE ÖRNEK ADıM: ISO 50001 SERTIFIKASıYLA MERSIN’DE BIR İLK!   09:15   MERSIN YAZ AKŞAMLARıNA RITIM KATıYOR: BÜYÜKŞEHIR’IN KONSERLERI TATILCILERI COŞTURDU   01:28   CHP’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN MAKAM ARACı IDDIALARıNA YANıT: İDDIA EDILDIĞI GIBI BIR MAKAM ARACı BULUNMAMAKTADıR   23:59   MERSIN’DE TÜRK-JAPON DOSTLUĞU YENIDEN TAÇLANDı: 135 YıLLıK VEFA VE 40 YıLLıK KARDEŞLIK AYNı SOFRADA BULUŞTU   22:25   ÖZGÜR ÖZEL: BIR ÇETE İBB DAVASı BORSASı OLUŞTURDU. HSK’YA YARıN TARIH, GÜN, SAAT VERECEĞIZ   21:05   İMAMOĞLU’NDAN TUZLA MITINGINE MESAJ: DIPLOMAM HıZLA IPTAL EDILSIN, DIYE ÜNIVERSITEYE BASKı YAPAN SAVCıLıK, IDDIANAMEYI HALA HAZıRLAYAMADı   20:22   CHP’LI BANKOĞLU’NDAN GENÇLIK DELEGESI ENES HOCAOĞULLARı’NıN TUTUKLANMASıNA TEPKI: DÜŞMAN HUKUKU UYGULANıYOR   20:18   MERSIN’DE 11 YAŞıNDAKI ARAS’TAN TÜRKIYE’YE İLHAM OLAN ÇEVRE HAREKETI   16:12   TOROSLAR KARDEŞ GÖÇERLER YÖRÜK ETKINLIĞINE HAZıR   16:08   CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "BIZIM OLDUĞUMUZ BIR KOMISYONDA BIR ANAYASA ÇALıŞMASı ASLA OLMAYACAK, YAPıLAMAZ"   16:06   DEM PARTILI CENGIZ ÇIÇEK, SAHTE BELGE VE DIPLOMA ŞEBEKESININ FAALIYETLERINE ILIŞKIN TBMM’YE ARAŞTıRMA ÖNERGESI SUNDU   16:04   GAMZE TAŞCıER’DEN ÖLDÜRÜLEN TBMM PERSONELINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   16:02   İBB BAŞKANVEKILI ASLAN: EKREM İMAMOĞLU’NUN YOL ARKADAŞLARı OLARAK ASLA USANMAYACAĞıZ, BıKMAYACAĞıZ BU MILLETE HIZMET ETMEKTEN   15:52   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN SAHADA YOĞUN MESAI   15:43   MÜSİAD MERSIN ŞUBESI BAŞKANı KAYAN “KARDEŞLIK BAĞLARıMıZı YATıRıMA DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”  
 
     
   

Mansur Yavaş: ``CHP`nin adayı kim olacak` tartışmalarını doğru bulmuyorum..."


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "Her akşam ‘CHP`nin adayı kim olacak` tartışmalarının yaşanmasını doğru bulmuyorum. Bu konu benim açımdan şu anda kapandı. Konuşulacağı gün gelene kadar sadece Ankara halkına hizmet etmeye odaklı olacağız" mesajını paylaştı. 

 

Tarih : 2 Ekim 2024 Çarşamba 11:27   Okunma : 1450

ABB Başkanı Mansur Yavaş`ın eski danışmanı Volkan Gültekin, Mansur Yavaş ile bu konudaki konuşmasını aktardı. Gültekin, Yavaş`ın cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmaları hakkında, ``Ekonomi başta olmak üzere sağlık, eğitim, mülteci sorunu, aile politikaları, sosyal adaletsizlikler gibi birçok alanda ülkemizde büyük sorunlar yaşanıyorken her akşam ‘CHP`nin adayı kim olacak` tartışmalarının yaşanmasını doğru bulmuyorum. Bu konu benim açımdan şu anda kapandı. Konuşulacağı gün gelene kadar sadece Ankara halkına hizmet etmeye odaklı olacağız`` dedi. 

ABB Başkanı Mansur Yavaş`ın eski danışmanı Volkan Gültekin, bugün Halk TV`de “Yeni Bir sabah” programına katılarak gazeteci İsmail Küçükkaya`nın sorularını yanıtladı. Yayına çıkmadan önce dün Yavaş`ı arayarak görüşlerini aldığını ifade eden Gültekin, Yavaş`ın kendisine söylediklerini şöyle aktardı:

“‘Ekonomi başta olmak üzere sağlık, eğitim, mülteci sorunu, aile politikaları, sosyal adaletsizlikler gibi birçok alanda ülkemizde büyük sorunlar yaşanıyorken her akşam ‘CHP`nin adayı kim olacak` tartışmalarının yaşanmasını doğru bulmuyorum. Bu konu benim açımdan şu anda kapandı. Konuşulacağı gün gelene kadar sadece Ankara halkına hizmet etmeye odaklı olacağız.` Devamında da ‘Kurultaydaki çıkışım da özünde bu fitne ateşinin sönmesi için yapılan bir çağrıydı` dedi. Net bir insan demiştim, nerede olduğunun önemi yoktur onun için. Duygularını doğrudan ifade eder. Aslında bu siyaset tarzı da tuttu biraz halk nezdinde. İlk başta alışmakta zorlanıyordu bazı kesimler. Orada da mikrofonda söyledi. Burada da tweet attı. Tweet attığı kişi 30 yıllık arkadaşıydı. Mikrofonda konuştuğu kişi CHP`li belediye başkanlarının, Genel Başkan`ın olduğu bir ortamdı. Ama o netlikten vazgeçmiyor, öyle bir tarzı var.

"Yaptığım paylaşımı eleştirenler elbet bu siyaset tarzına da alışacak”

Devam ediyorum, ‘Eğer benim çevremden de istemeyerek de olsa yanlış hareket eden olursa derhal müdahale ediyorum. Farklı bir siyaset anlayışım var, her şeyi halkın gözünün önünde ve şeffaf bir biçimde yaşamayı seviyorum. Benim yakınım da yapsa başka biri de yapsa bu değişmeyecek. Bu konuda yaptığım paylaşımı eleştirenler elbet bu siyaset tarzına da alışacak.`

"Hukuk dışı bir karar alındığı takdirde, İmamoğlu`nun hukuki mücadelesinde en büyük destekçisi de ben olacağım”

Sayın Ekrem İmamoğlu ile ilgili de not var burada. Diyor ki ‘Ekrem İmamoğlu hakkındaki dava siyasi bir davadır. Dava açılması bile doğru değildi. Hukuk dışı bir karar alındığı takdirde, Sayın Ekrem İmamoğlu`nun hukuki mücadelesinde en büyük destekçisi de ben olacağım. Bu durum asla kabul edilemez.` Zaten hatırlarsınız, ilk dava açıldığı zaman da evet, Sayın Meral Akşener gitmişti ama il dışından, Ankara`dan yanına ilk giden Belediye Başkanı da Mansur Yavaş olmuştu. Yine böyle bir tavrı sergileyeceğini çıkarıyoruz.

"Siyasi hesaplarla gündemin manipüle edilmesine kim yaparsa yapsın izin vermeyeceğiz”

Ve son olarak da bir toparlama yaptı, dedi ki ‘Gerek Genel Merkezimizde gerekse Ekrem Başkanımızla uyum içerisinde çalışıyoruz. Bizim rekabetimiz sadece hizmet etme yarışında olabilir. Geri kalan konularda dikkat edeceğiz ve fitne ateşine odun atılmasına müsaade etmeyeceğiz. Siyasi hesaplarla gündemin manipüle edilmesine kim yaparsa yapsın izin vermeyeceğiz.`”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA