29 Ekim 2025 Çarşamba


23:28   102 METRELIK BAYRAKLA CUMHURIYET’E YÜRÜYEN MERSIN   14:26   MERSINLI ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   14:25   CHP’LI KıŞ: “BIR ASıR ÖNCE YAKıLAN O MEŞALE, BUGÜN DE YOLUMUZU AYDıNLATıYOR”   14:23   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   14:21   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN COŞKULU CUMHURIYET KONSERI   14:19   AKDENIZ BELEDIYESI BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   10:13   MERSIN’DE MEME KANSERINE KARŞı BILINÇLI ADıM: EMEKLI EVLERINDE HAYAT KURTARAN EĞITIM   16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:29   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    22:10   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:19   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:22   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:10   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:14   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU  
 
     
   

196 aydın ve akademisyenden Fernas işçilerine destek: "Siyasetin samimiyetinin sınanacağı yer, tam da bugün Fernas işçilerinin yasal ve anayasal talepleridir"


196 aydın ve akademisyen, Fernas işçilerinin yasal ve anayasal haklarının tanınması için ortak açıklama yaptı. Açıklamada, "Fernas işçileri, net ve sade talepleri için çalışma hayatlarının normalleşmesini talep ediyorlar. Yeni anayasaya kalmadan mevcut olandaki haklarını kullanmak istiyorlar. Siyasetin samimiyetinin sınanacağı yer, tam da bugün Fernas işçilerinin yasal ve anayasal talepleridir" denildi.

 

Tarih : 16 Ekim 2024 Çarşamba 10:09   Okunma : 349

(ANKARA) - 196 aydın ve akademisyen, Fernas işçilerinin yasal ve anayasal haklarının tanınması için ortak açıklama yaptı. Açıklamada, "Fernas işçileri, net ve sade talepleri için çalışma hayatlarının normalleşmesini talep ediyorlar. Yeni anayasaya kalmadan mevcut olandaki haklarını kullanmak istiyorlar. Siyasetin samimiyetinin sınanacağı yer, tam da bugün Fernas işçilerinin yasal ve anayasal talepleridir" denildi.

Manisa`nın Soma ilçesinde AK Partili Milletvekili Ferhat Nasıroğlu`na ait Fernas Madencilik`te çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası`na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan işçilere, eylem ve açlık grevi yaptıkları Kurtuluş Parkı`nda dün polis müdahale etti. 37 işçi gözaltına alındı.

Aralarında Tanıl Bora, Korkut Boratav, Aziz Çelik ve Raşit Tükel gibi isimlerin yer aldığı 196 aydın ve akademisyen, “Fernas madencilerinin tarafındayız” başlıklı ortak açıklama yaptı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizin dört bir yanında sanayi ve madencilik yayılırken bu yayılmaya kuralsızlık ve insana yakışmayan çalışma koşulları eşlik etmektedir. Madencilerin bunun bedelini canlarıyla nasıl ödediğini daha on yıl önce Soma`da gördük. Şimdi de aynı havzanın bir başka madeninden madenciler, aynı kadere mahkum olmamak için mücadele ediyor. Aynı anda ülke gündemine yeni anayasa tartışmaları giderek daha fazla otururken, aşağıda imzası bulunan bizler diyoruz ki, uygulanmayan yasaları, anayasayı tartışmaya, daha sağlam bir hukuk düzeni istemeye Fernas madencilerinin taleplerinden başlayalım: Güvenli çalışma koşulları, havza ortalamasında maaş, sendikal haklarının güvence altına alınması.

Fernas madencilerinin talepleri tamamen yasal ve anayasal haklarının tanınmasıyla ilgilidir. Fernas işçileri, bu net ve sade talepler için çalışma hayatlarının `normalleşme`sini talep ediyorlar. Yeni anayasaya kalmadan mevcut olandaki haklarını kullanmak istiyorlar. Siyasetin samimiyetinin sınanacağı yer, tam da bugün Fernas işçilerinin yasal ve anayasal talepleridir.

İnanıyoruz ki bu taleplerin karşılanması bugün ülkenin demokratikleşmesini umut eden her kesim açısından önemli bir gösterge olacaktır.

Fernas madencilerinin tarafındayız."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA