27 Ağustos 2025 Çarşamba


16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:30   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, okul servislerini denetliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı`na bağlı ekipler, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına girilmesiyle birlikte, okul servislerini denetlemeye başladı. Ekipler denetim kapsamında; araç kullanım ve güzergah belgeleri, çalışma ruhsatı, öğrenci yolcu sayısı, emniyet kemeri, yangın söndürme cihazı, ilk yardım çantası, araç temizliği, klima kontrolü, kamera gibi araç içi kontrollerini yaptı.

 

Tarih : 22 Ekim 2024 Salı 09:31   Okunma : 3786

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı`na bağlı ekipler, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına girilmesiyle birlikte, okul servislerini denetlemeye başladı. Ekipler denetim kapsamında; araç kullanım ve güzergah belgeleri, çalışma ruhsatı, öğrenci yolcu sayısı, emniyet kemeri, yangın söndürme cihazı, ilk yardım çantası, araç temizliği, klima kontrolü, kamera gibi araç içi kontrollerini yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı`na bağlı ekipler, kent genelinde toplu taşıma araçlarına düzenli olarak gerçekleştirdiği denetimlerini sürdürüyor. Zabıta ekipleri, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına girilmesiyle birlikte, okul servislerini de denetlemeye başladı. Ekipler, Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi`nde yer alan Muhittin Develi İlkokulu önündeki okul servis araçlarını denetledi.

Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, okul servisleri denetimi kapsamında; araç kullanım ve güzergah belgeleri, çalışma ruhsatı, öğrenci yolcu sayısı, emniyet kemeri, yangın söndürme cihazı, ilk yardım çantası, araç temizliği, klima kontrolü, kamera gibi araç içi kontrolleri gerçekleştiriyor. Zabıta ekipleri, kent genelinde planlanan denetimler dışında Alo 185 Teksin üzerinden gelen şikayet ve taleplere göre de denetim yapıyor. Öğrencilerin güvenli bir şekilde yolculuk yapabilmesi için kent genelinde rutin denetimler sürecek.

“Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde yolculuk yapması bizler için çok önemli”

Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü`nde zabıta memuru Bayram Köksal, öğrencilerin evlerinden okullarına, okullarından evlerine konforlu ve güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak için haftanın belirli günlerinde il genelinde servis araçlarını denetlediklerini söyledi. Köksal, “Servis araçları yönetmeliğinin ilgili maddelerince eksik olan hususlarda, ceza işlemleri uygulamaktayız. En çok dikkat ettiğimiz konular; yangın tüpü, güzergah izin belgesi, çalışma ruhsatının olup olmadığı, uygun olup olmadığı, aracın bakımı ve araçta görüntü kaydı sağlayan cihazlar, ilk yardım çantası, yangın tüpü gibi unsurları denetlemekteyiz. Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde yolculuk yapması, bizler için çok önemli. Vatandaşlarımız, velilerimiz ve öğrencilerimiz bizlere Alo 185 `Teksin` hattından da ulaşabilirler. Müracaatları bize çok kısa bir zaman içerisinde gelmekte ve biz de en kısa zamanda intikal edip gereğini yapmaktayız” dedi.

2024-2025 eğitim ve öğretim yılının güvenli şekilde geçmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Köksal, okullar açıldığından bu yana 16 okulun servislerini denetlediklerini söyledi. Köksal, “Bizler planlı bir şekilde denetimlerimizi uygulamayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Veliler ve şoförler de denetimlerden memnun

2 çocuğunun da okula servisle geldiğini söyleyen velilerden Selin Özel, “2 yıldır servis kullanıyoruz. Denetimlerden çok memnunuz. Sonuçta çocuklarımızı emanet ediyoruz. Servisler güvenilir olduğu için, herkese tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.

Servis şoförlerinden Hüseyin Çöçen, zabıta ekiplerinin rutin denetimlerinin kendileri için de iyi olduğunu, çünkü kayıtsız çalışanların tespit edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Araçlarımızın koltuk sayısı, yangın tüplerimiz, sağlık çantalarımız denetlendi. Gerekli talimatlara göre bizlere önerilerde bulundular. Müdürlüğümüzün yaptığı denetimlerden çok memnunuz” dedi.

Servis şoförlerinden Halil Yazıcı ise “Güzergah izin belgemiz, ehliyetimiz, psikotekniğimiz tamam. Koltuk sayımız da fazla değil. Öğrencilerimizin hepsi, oturur şekilde okula gidip geliyorlar. Bu denetimler yapılsın. Güzel şeyler bunlar. Biz de memnun oluyoruz” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA