2 Aralık 2025 Salı


15:15   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... TUNCER BAKıRHAN’DAN ÖZEL’E: CELLAT DEFTERINI AÇACAKSAK, GEÇMIŞI KONUŞACAKSAK HEPINIZ BORÇLU ÇıKARSıNıZ   15:13   ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY KONTROL AMAÇLı YOĞUN BAKıMA ALıNDı   15:11   TÜRKIYE O İETT KAPTANıNı ÇOK SEVDI, VIDEOSU 12 MILYONDAN FAZLA IZLENDI   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "BU KOMISYONA NE KATıLMAMıZLA KÜRT OLMAYAN VATANDAŞLARA BIR KÖTÜLÜK YAPTıK, NE DE KOMISYONUN SON SEYAHATINE KATıLMAMıZLA KÜRT ARKADAŞLARıMıZA KARŞı OLUMSUZ BIR TUTUM IÇINDE OLDUK"   10:47   “YENIŞEHIR’DE KADıNLAR SERAMIKLE GELECEĞINI ŞEKILLENDIRIYOR”   09:35   “AKDENIZ’DE YEŞIL DÖNÜŞÜM: ŞAKIR GÜLMEN PARKı BAŞTAN SONA YENILENDI”   09:24   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SANAT DOLU AKŞAM: ANADOLU’NUN RUHU KONGRE SARAYı’NDA BULUŞTU   05:35   CHP’DE DEĞIŞIM TAMAMLANDı: ÖZEL’IN YENI KADROSU GÖREVE HAZıR   23:42   TRABZONSPOR KONYASPOR’U 3-1’LE GEÇTI!   20:47   CHP’DE TARIHI REKOR: ÖZGÜR ÖZEL DÖRDÜNCÜ KEZ GENEL BAŞKAN   16:08   VAHAP SEÇER: “CHP’NIN İKTIDARı TÜRKIYE’NIN UMUDU OLACAK”   19:03   CHP İLKE VE DEMOKRASI HAREKETI’NDEN KURULTAY AÇıKLAMASı   18:42   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... İLK GÜN PARTI PROGRAMıNıN KABULÜ VE TÜZÜK DEĞIŞIKLIĞIYLE TAMAMLANDı   18:40   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... 17 YıL SONRA YENILENEN PARTI PROGRAMı OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI   18:39   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... TÜZÜK HAZıRLıK KOMISYONU PM’NIN 80 KIŞIYE ÇıKARıLMASı VE GÖLGE KABINENIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI’NE BAĞLANMASıNı ONAYLADı   18:37   CHP’NIN 39’UNCU OLAĞAN KURULTAYı... ÖZGÜR ÖZEL : "BU ÇÖKMÜŞ SISTEME KARŞı UMUDU ÖRGÜTLEMEK IÇIN YOLA ÇıKTıK"   09:18   BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, MERSIN’IN İKLIM DEĞIŞIKLIĞI EYLEM PLANı’Nı HAZıRLıYOR   09:17   BAROLARDAN FATIH ALTAYLı’YA VERILEN HAPIS CEZASıNA TEPKI   09:08   DIYARBAKıR BAROSU: DILAN KARAMAN’ıN ÖLÜMÜ ŞÜPHELI, SÜRECIN TAKIPÇISI OLACAĞıZ   17:07   CHP 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A GIDIYOR... CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI TÜZÜĞE EKLENECEK  
 
     
   

Uzungöl`de yapılması planlanan HES projesine karşı turizmciler ve yöre halkından protesto eylemi...


Trabzon Uzungöl`de gerçekleştirilmesi planlanan HES`e karşı bölge halkı eylem yaptı. Uzungöl Çevre Koruma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Abdullah Özen, “Uzungöl, doğal güzellikleri, biyolojik çeşitliliği ve turizm potansiyeli ile Doğu Karadeniz`in en değerli bölgelerinden biridir. Bu proje, sadece bölge halkını değil, aynı zamanda doğaseverleri, turizm sektörünü de olumsuz yönde etkileyecektir” dedi.

 

Tarih : 2 Kasım 2024 Cumartesi 22:22   Okunma : 479

GENÇAĞA KARAFAZLI

(TRABZON)- Trabzon Uzungöl`de gerçekleştirilmesi planlanan HES`e karşı bölge halkı eylem yaptı. Uzungöl Çevre Koruma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Abdullah Özen, “Uzungöl, doğal güzellikleri, biyolojik çeşitliliği ve turizm potansiyeli ile Doğu Karadeniz`in en değerli bölgelerinden biridir. Bu proje, sadece bölge halkını değil, aynı zamanda doğaseverleri, turizm sektörünü de olumsuz yönde etkileyecektir” dedi.

Trabzon`un turizm beldesi Uzungöl`de, Hidroelektrik Santrali (HES) projesine karşı turizmciler ve yöre halkı araçlarıyla konvoy oluşturarak Taşkıran mahallesinde yolu trafiğe kapatıp protesto eylemi yaptı. Eyleme vatandaşların yanı sıra siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, yaşam savunucuları ile Uzungöl`deki STK temsilcileri katıldı. 

“Danıştayda açtığımız davanın sonuçlarını beklemeden meseleyi oldubittiye getirmek istiyorlar”

HES projesinin hayata geçirileceği alanda tonlanan kalabalığa konuşan Uzungöl Muhtarı Selman Dilek,” Yerel seçimelerin hemen akabinde, yüklenici firma HES projesine ilk kazmayı Taşkıran`da burada vurmuş, fakat bu haberi alan Uzungöllüler`in Taşkıran`a inmesiyle iş makinesi durdurulmuş, alandan çıkarılmış, kadastro direkleri sökülmüş bu şekilde firmanın bu ilk teşebbüsü el birliğiyle durdurulmuştu. Valilik toplantısı lehimize gelişmişken ve açılan davaların meşruluğu  tarafından kabul edilmişken, nasıl oluyor da yüklenici firma tekrardan teyakkuza geçmiştir? Danıştaydaki karar usulden kabul edilip esas görüşülmeye başlanmışken dava sonuçlarını beklemeden meseleyi oldubittiye getirmek istemektedirler. Bölge ahalisini yakında gerçekleşebilecek gelişmelere karşı uyanık olmaya, davet ediyorum” dedi.

“Uzungöl, Doğu Karadeniz`in en değerli bölgelerinden biridir”

HES projesinin sadece doğayı değil turizmi de etkileyeceğini belirten Uzungöl Çevre Koruma Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Abdullah Özen de şunları söyledi: 

“Uzungöl`de yapılması planlanan hidroelektrik santrali (HES) projesine karşı itirazımızı ve endişelerimizi bir kez daha kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Uzungöl, doğal güzellikleri, biyolojik çeşitliliği ve turizm potansiyeli ile Doğu Karadeniz Bölgesi`nin en değerli bölgelerinden biridir. Bu proje, sadece bölge halkını değil, aynı zamanda doğaseverleri, turizm sektörünü de olumsuz yönde etkileyecektir. Uzungöl`e yapılacak her türlü yanlış müdahale, ekosistemi bozmanın yanı sıra bölge ekonomisini de geri dönüşü olmayan bir şekilde etkileyecektir."

Bölgelerinde HES projesinin faaliyete geçmesini istemeyen vatandaşlar da  tepkilerini şu sözlerle dile getirdi:

Hayriye Akyüz, “ Biz HES` çok karşıyız söyleyeceğimiz tekşey o. Yani biz ömrümüz burada geçti, uğraştık didindik. Şimdi  geliyorlar bizim suyumuzu kesecekler. Böyle bir Müslümanlık var mı? Vallahi günahtır ya bize yapılacak olan zulümdür."

Emine Kal Bizim Yeşilimizi deremizi doğamızı hiçbir şekilde katledemeyecekler, bu doğaya hiç kimse katliam yapamaz doğaya katliam yapanlara karşıyız."

Açıklamaların ardından yurttaşlar Çaykara yolunu bir süre trafiğe kapattı. “Direne direne kazanacağız”  sloganlarının ardından  kalabalık horonla eylemlerine son verdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA