2 Ağustos 2025 Cumartesi


19:49   ÖZGÜR ÖZEL: "KOMISYONDA BıRAKıN CUMHURIYET’IN KOLONLARıNı KESTIRMEK, ’CUMHURIYET KOLONUNUN ÜZERINE KÜÇÜCÜK BIR ÇIVI ÇAKACAĞıM’ DIYENE MÜSAADE ETMEYIZ"   19:23   BIR VIDEO ILE BAŞLADı: MEZITLI BELEDIYESI ARAS’LA EL ELE   16:41   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÖNEMLI AÇıKLAMALAR   15:35   TOROSLAR BELEDIYESI ÇEVRE TEMIZLIĞI SEFERBERLIĞINI SÜRDÜRÜYOR   13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU   09:03   BÜYÜKŞEHIR’IN “GELECEK HAYALIM” PROJESI KADıNLARıN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK    23:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, KAŞLı HAYVAN BAKıMEVI VE DOĞAL YAŞAM MERKEZI’NE DAIR IDDIALAR HAKKıNDA AÇıKLAMA YAPTı   20:44   BÜYÜKŞEHIR HALK KART’ıN TEMMUZ AYı TUTARLARıNı YATıRDı   19:37   BAŞKAN YıLDıZ, “BÖLGEDEKI ULAŞıMı DAHA DA GÜÇLENDIRIYORUZ”   19:06   CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞı’NA DURSUN KOÇ ATANDı   16:02   CHP’NIN KOMISYONA VERECEĞI 10 ÜYE BELLI OLDU   15:57   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “CHP, İMRALı’YA HEYET YOLLAMAZ”   15:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KAŞLı BAKıMEVI GÖRÜNTÜLERIYLE ILGILI AÇıKLAMA   15:51   CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL’DEN, ORMAN YANGıNLARıYLA ILGILI SORU ÖNERGESI   15:48   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “ADAYı DEĞIŞTIRECEK OLURSAK TEKIL BIR KARAR VERMEM. EN DOĞRU ADAYı BELIRLERIZ”   09:50   MERSIN BAROSU: “ADALETIN GECIKTIRILMESINE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ    09:42   BÜYÜKŞEHIR MERSIN’IN MAVISI İÇIN 7/24 NÖBETTE   09:34   İHALE VAR, FIRMA VAR, YOL YOK! AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR   09:28   BAŞKAN SEÇER’DEN TERCIH DÖNEMINDE GENÇLERE MERSIN ÇAĞRıSı   22:54   CHP’NIN MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI ŞILE’DE... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE BIR DEVLETSIZLIK KRIZI YAŞıYORUZ  
 
     
   

Esenyurt`ta polisin engellemeleri, gerginlik sürüyor


Esenyurt`ta seçilmiş belediye meclis üyelerinin belediye binasına alınmamasıyla başlayan gerginlik sürüyor. Sabah yapılan basın açıklamasının ardından belediye önüne geçen CHP`lilere polis müdahale etti. Barikatlara rağmen belediye önüne geçen CHP`liler, "Siz belediye meclis üyelerinin belediye binasına girmesini hangi hakla ve hangi kararla engelliyorsunuz?" diye tepki gösterdi. Ablukanın sürdüğü CHP Esenyurt İlçi binasına doğru hareket eden CHP`li gruba zaman zaman polisin müdahalesi sert oldu. CHP İstanbul İl başkanı Özgür Çelik`in göğsüne de darbe gelirken protestolar devam ediyor.

 

Tarih : 4 Kasım 2024 Pazartesi 13:41   Okunma : 441

Haber: Çağatan AKYOL-Kamera: Hakan KAYA

31 Mart`ta yüzde 49 oyla seçilmiş belediye başkanı Ahmet Özer`in tutuklanıp yerine kayyum atanmasının ardından tepkiler devam ediyor. CHP Grup Başkanvekili Gökan Günaydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik`in katıldığı basın açıklamasının ardından Esenyurt Belediyesi meclis üyeleriyle birlikte belediyenin önüne hareket eden CHP`liler engellenmeye çalışıldı. "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla ilerleyen CHP`liler, kayyum politikasını protesto ettiler, halkın iradesine sahip çıkacaklarını vurguladılar.

Polis "Esenyurt Meydanı`na geçelim. Sizin de güvenliğinizi sağlayalım" derken, CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Dostum biz güvenliğimizi halkımızla beraber sağlıyoruz sizden talebimiz hukuku sağlamanız. Burada anlıyorum hukuka uygun değil ama 15 günlük bir karar alınmış bu karara hukuken saygı duyalım. Siz belediye meclis üyelerinin belediye binasına girmesini hangi hakla ve hangi kararla engelliyorsunuz?" diye tepki gösterdi. Günaydın, tepkisini şöyle dile getirdi:

"Türkiye`nin hukukunu koruyunuz"

"Bunu engellemek demek ben hukuka uymayacağım demek. Burada herkes görevini yapmaya çalışıyor. Bu görev kanunsuz emirle yürümemeli. Biz burada arkadaşlarımızı engelliyoruz bir olay çıkmasın diye. Sen benim Belediye Meclis üyemi belediyeye sokmam dersen benden nasıl anlayış bekleyebilirsin. Biz güvenliğimizi sağlayamayan insanlar değiliz. Birileri bin tane korumayla dolaşır benim yanımda bir tane koruma yok
bizim güvenliğimizi değil Türkiye`nin hukukunu koruyunuz, benim burada belediyeme el koyulacak ben hiçbir şey yapmayacağım bu mantıklı geliyor mu size? Tamam atanmış bir kaymakam. Burada sizinle siyaset yapacak halim yok ama geçmişte de atanan kayyumlar gittiler bu da gidecek. Biz yine de hukuken bir şey söylemiyoruz ama seçilmiş belediye meclis üyem hangi hakla girmez. Size bu talimatı İstanbul Valisi veriyorsa kanuna aykırı talimat veriyor. İktidarlar geliyor geçiyor. Biz hukuka uygun davranalım sizde başka bir şey talep etmiyoruz."

"Halkın iradesini biz temsil ediyoruz"

Polis, CHP`lilerin Esenyurt Cumhuriyet Meydanı`na geçmesini isterken, Günaydın, sözlerine şöyle devam etti:

"Esenyurt Cumhuriyet Meydanı`nından da haber geliyor ilçe binamıza girişler çıkışlar yasaklanmış. Ne istiyorsunuz İstanbul`dan mı gidelim. Şunu sizden rica ediyoruz buradaki gencecik insanlarla sizin arkanızdaki gencecik insanların hiçbir farkı yok. Bunlar karşı karşıya gelmesin. Belediye Meclis üyelerimizin içeriye girmesine kimse engel olmasın. İster kaymakamdan randevu almaya giderim ister imar müdürünün yanına giderim ben CHP`nin Grup Başkanvekiliyim. Dünkü Beyoğlu Kaymakamı bugünkü Esenyurt kayyumu, benden randevu alıp bana gelecek. Niye ben kayyumdan randevu alıp görüşeyim. Onun bir derdi varsa gelsin benimle konuşsun. Biz seçildik. Onlar atanmış. Memurdan farkı yok. Halkın iradesini biz temsil ediyoruz. Onlar bugün gelirler yarın giderler. Biz kanuna uyacağız gerisine de diyeceğiz ki devletin polisi kolluk görevini siyasetten bağımsız olarak yerine getiriyor. Bizi tutmayın. Polis CHP`yi tutmasın ama başka bir partiyi de tutmasın."

CHP`liler buradan abluka altında olduğu bildirilen CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı`na doğru yürürken, zaman zaman polisin sert müdahalesi ile karşılaştı. Müdahale sırasında CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik`in göğsüne de darbe geldi. Engellemelere, polisin müdahalelerine rağmen ilçe başkanlığına ulaşan CHP`liler durum değerlendirmesi yaptı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA