21 Haziran 2025 Cumartesi


11:52   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:48    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:05   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:05   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…   08:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:06   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   16:43   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:17   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   10:11   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:07   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:02   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:05   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:37   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:03   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:56   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:51   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   11:03   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   10:26   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:20   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI  
 
     
   

Asu Kaya: Bu vahşetin tüm sorumluları en ağır cezalarla cezalandırılana kadar davanın takipçisi olacağız


Narin Güran cinayeti davasında ilk duruşma bugün görülecek. Duruşmayı takip etmek için Diyarbakır`a giden CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yaptı. Kaya, "Bu vahşetin tüm sorumluları sonuna kadar en ağır cezalarla cezalandırılana kadar, en önemlisi de kamu vicdanı rahatlatılana kadar, Türkiye kamuoyunun vicdanı rahatlatılana kadar bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz, Diyarbakır`da olmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Tarih : 7 Kasım 2024 Perşembe 09:53   Okunma : 510

HABER: AHMET ÜN / KAMERA: İSMET MİKAİLOĞULLARI

Diyarbakır`ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi`nde 21 Ağustos günü kaybolmasının ardından, 19 gün sonra 8 Eylül`de Eğertutmaz Deresi`nde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı`nca başlatılan soruşturma kapsamında açılan davanın ilk duruşması bugün yapılacak. Duruşma öncesinde Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yapan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, şunları kaydetti:

Narin`in aile fertlerinden hiçbirisinin şikayetçi olmadığını tespit ettik”

"CHP olarak Diyarbakır Adliyesi`ndeyiz. CHP Kadın Kolları olarak Narin`in kaybolduğu ilk günden itibaren yetkin avukatlarımızla süreci Diyarbakır`da takip ediyoruz. Soruşturma dosyasını hukukçu MYK üyelerimizle incelediğimizde, süreci başından bu yana etkin bir soruşturma süreci yürütülmediğini maalesef tespit etmiş bulunmaktayız. Bunun sonucu olarak da iddianamede kamuoyunun bildiğiden hariç hiçbir bilgi olmadığını da üzülerek gördük. Savcıların hazırladığı iddianameyi incelediğimizde, şikayetçi olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve sadece Diyarbakır Baro Başkanlığı haricinde Narin`in aile fertlerinden hiçbirinin şikayetçi olmadığını tespit ettik.

Buradan anlıyoruz ki, Narin`in haklarını cesurca arayacak hiçbir aile ferdi maalesef yok. Zaten bu anda bu dosya nedeniyle aile fertlerinden üç kişinin tutuklu olması da bize bunu net bir şekilde gösteriyor. Narin`in annesi yok, babası yok, kardeşi yok, ailesi yok. Ama nedenini halen bilmediğimiz bir cinayete Narin kurban gitmiş durumda. Narin`imiz sahipsiz değil. CHP, en yakınları tarafından şiddete maruz kalan, katledilen, istismara uğrayan tüm çocukların haklarını kormak için bugün burada olduğu gibi her zaman onların haklarının teminatı olacaktır.

"Bu halkın vicdanı susmayacak"

Biliyorsunuz bütün bir köy sustu. Ama biliniz ki CHP susmayacak. Bu halkın vicdanı susmayacak. Halkın vicdanı susmadığı için bugün Narin cinayeti Türkiye kamuoyu tarafından dikkatle, hassasiyetle takip ediliyor. Birazdan duruşma başlayacak. Biz Narin için `adalet` diyeceğiz, demeye devam edeceğiz. Bu vahşetin tüm sorumlularının sonuna kadar, en ağır cezalarla cezalandırılana kadar, en önemlisi de kamu vicdanı rahatlatılana kadar, Türkiye kamuoyunun vicdanı rahatlatılana kadar bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz, Diyarbakır`da olmaya devam edeceğiz.

"Buradan çıkacak kararlar, Narinlerimizi koruyacak"

Buradan çıkacak kararların, Narinlerimizi koruyacak, çocuğa şiddet vakalarını önleyecek emsal bir karar olması için çabalayacağız. Biz, çocuklarımızın isimlerinin mahkeme salonlarında anılmasını istemiyoruz artık. Tüm çocuklarımızın sağlıklı büyüyebildikleri, güvenle sokaklarda oynayabildikleri bir Türkiye hayalimiz var olana kadar mücadelemiz devam edecek. Adalete güvenmek istiyoruz. Çocuklar için, kadınlar için, kendini zayıf hissedenler için, toplumun tüm kesimleri için adaleti biz burada görmek, güvenmek, halen var olduğu görmek istiyoruz."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA