20 Haziran 2025 Cuma


09:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:05   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…   08:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:06   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   16:43   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:17   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   10:11   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:07   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:02   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:05   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:37   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:03   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:56   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:51   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   11:03   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   10:26   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:20   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:18   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:15   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:14   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR  
 
     
   

Yankı Bağcıoğlu: “Savunma sanayi gelişmiş ülkelerde sistemler açıkça ifşa edilerek geliştirilmez”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Fransa Savunma Bakanlığı`nın Türkiye savunma sanayine yönelik hazırladığı rapora ilişkin “Son dönemde üçüncü bir devlet tarafından milli savunma sanayimize dair hazırlanan rapor, güvenliğimiz açısından ciddi endişelere neden olmuştur. Savunma sanayi, gelişmiş ülkelerde sistemler açıkça ifşa edilerek geliştirilmez. Oysa bizim mevcut uygulamalarımızda, projelerin henüz başlangıç veya ilk test uçuşu aşamasındaki bilgileri dahi açık kaynak olarak paylaşılmaktadır. Bu durum, muhasım veya rakip ülkelerin uzun uğraşlar sonucu elde edebileceği bilgilerin onlara hazır olarak sunulması anlamına gelmektedir” dedi.

 

Tarih : 10 Kasım 2024 Pazar 11:22   Okunma : 214

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Fransa Savunma Bakanlığı`nın Türkiye`nin savunma sanayisine yönelik hazırladığı rapora ilişkin “Son dönemde üçüncü bir devlet tarafından milli savunma sanayimize dair hazırlanan rapor, güvenliğimiz açısından ciddi endişelere neden olmuştur. Savunma sanayi, gelişmiş ülkelerde sistemler açıkça ifşa edilerek geliştirilmez. Oysa bizim mevcut uygulamalarımızda, projelerin henüz başlangıç veya ilk test uçuşu aşamasındaki bilgileri dahi açık kaynak olarak paylaşılmaktadır. Bu durum, muhasım veya rakip ülkelerin uzun uğraşlar sonucu elde edebileceği bilgilerin onlara hazır olarak sunulması anlamına gelmektedir” dedi.

Fransa Savunma Bakanlığı, Türkiye`nin insansız platformlarını konu alan bir rapor paylaştı. CHP Milli Savunma Bakanlığından (MSB) Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu, milli savunma sanayisine ilişkin stratejik projelere ait bilgilerin açık kaynaklarda yer almasının milli güvenlik açısından ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Bağcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Milli güvenliğimiz açısından kritik öneme sahip savunma sanayi projelerinin ve stratejik savunma sanayi tesislerimize ait bilgilerin açık kaynaklarda bulunması, ülkemiz için ciddi bir güvenlik sorunu oluşturmaktadır. Son dönemde üçüncü bir devlet tarafından milli savunma sanayimize dair hazırlanan rapor, güvenliğimiz açısından ciddi endişelere neden olmuştur. İstihbarata karşı koyma faaliyetlerindeki zafiyetlerimizi dikkate alarak bu durumu ciddiyetle ele almalıyız. Savunma sanayi, gelişmiş ülkelerde sistemler açıkça ifşa edilerek geliştirilmez. Aksine, bu sistemler gizlilikle yürütülür ve ancak geliştirilmiş ürün olarak ortaya çıkar. Böylece sürpriz etkisi sağlanır. Oysa bizim mevcut uygulamalarımızda, projelerin henüz başlangıç veya ilk test uçuşu aşamasındaki bilgileri dahi açık kaynak olarak paylaşılmaktadır. Bu durum, muhasım veya rakip ülkelerin uzun uğraşlar sonucu elde edebileceği bilgilerin onlara hazır olarak sunulması anlamına gelmektedir.

Savunma sanayisinde çalışan bazı personelin de iyi niyet ve heyecanla, gizli kalması gereken kritik bilgileri sosyal medyada paylaştığına üzülerek tanık oluyoruz. Bu konuda sektörü tamamen içine kapatmadan doğru ve sağlıklı bir iletişim sağlayacak şekilde iç eğitimlerin verilmesi büyük önem taşımaktadır. Son olarak savunma sanayisinde görev yapan tüm personelin sosyal medya kullanımı konusunda daha dikkatli olmaları için uyarılması gerekmektedir. Bu konu milli güvenliğimiz açısından ciddiye alınmalı ve gerekli denetimler artırılmalıdır.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA