19 Kasım 2025 Çarşamba


16:40   TOROSLAR’DA SPOR İÇIN BÜYÜK BULUŞMA: DAYANıŞMA GECESINE YOĞUN KATıLıM   16:35   İSTANBUL’DA ZEHIRLENEREK ÖLEN SERVET BÖCEK’IN CENAZESI BOLVADIN’DE DEFNEDILDI   16:33   ESRA TOKYAZ: AYŞE BENIM, BEN AYŞE’YIM. KENDIME BAKAMıYORUM, AYNALARA BAKAMıYORUM...   16:32   UKRAYNA CUMHURBAŞKANı ZELENSKI, ANıTKABIR’I ZIYARET ETTI   16:29   CHP’LI ASU KAYA, ŞIDDETE MARUZ BıRAKıLAN KADıNLARA YÖNELIK "SIYAH MEKTUPLAR" PROJESINI DUYURDU   16:28   NICOLAS CAGE’IN HZ. YUSUF KARAKTERINI CANLANDıRDıĞı "OĞUL" FILMI 21 KASıM’DA SINEMALARDA   16:27   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “DAKIKADA 51 BIN TL, SANIYEDE 853 TL HARCAYAN BIR YÖNETIM HALKTAN KOPMUŞTUR"   12:27   6 ARALıK’TA ANKARA’DA BÜYÜK BULUŞMA: YURTTAŞLAR BÜTÇE HAKKı IÇIN MEYDANDA   11:45   ŞIŞLI’DE KAYYUM KRIZI: 9 İŞÇI İŞTEN ÇıKARıLDı, BAŞKAN ŞAHAN’DAN SERT TEPKI   10:59   TÜRKIYE’DE BIR İLK: YENIŞEHIR BELEDIYESI ARı MERASıYLA EKOLOJIK TARıMDA ÖNCÜ OLDU   09:55   AHKİB, AVRUPA VE ORTA DOĞU’NUN GÜVENILIR MODA PARTNERI OLUYOR   09:48   AKDENIZ’DEN ABU DABI’YE: HATIP EMLEK DÜNYA ARENASıNDA   15:04   GELECEK PARTISI’NDEN ISTIFA EDEN BAĞıMSıZ İSTANBUL MILLETVEKILI DOĞAN DEMIR CHP’YE KATıLDı   15:02   ÖZDAĞ’DAN BAHÇELI’NIN "İMRALı’YA GITMEKTEN GOCUNMAM, ÇEKINMEM" AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:56   BAHÇELI: "ALıRıM YANıMA 3 ARKADAŞıMı KENDI IMKANLARıMıZLA İMRALı’YA GITMEKTEN BIR MASA ETRAFıNDA DA YÜZ YÜZE GELMEKTEN IMTINA ETMEM"   14:55   ÖZGÜR ÖZEL VE TÜLAY HATIMOĞULLARı HAKKıNDA DOKUNULMAZLıK DOSYASı TBMM BAŞKANLıĞı’NA GÖNDERILDI   14:51   UKRAYNA DEVLET BAŞKANı ZELENSKI, YARıN TÜRKIYE’YE GELIYOR   14:48   CHP, “ŞIMDI İKTIDAR ZAMANı” SLOGANıYLA 39’UNCU OLAĞAN KURULTAY’A HAZıRLANıYOR   10:43   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KESINTISIZ SOKAK YENILEME HAMLESI   01:03   TARSUS’TA İSTIRIDYE MANTARı HASADı: BAŞKAN BOLTAÇ KURSIYERLERLE İLK ÜRÜNÜ TOPLADı  
 
     
   

Savcılıktan ilahiyatçı Ebubekir Sifil ve imam Halil Konakcı hakkında "kovuşturmaya yer yok" kararı


İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "Namaz kılmayan öldürülebilir" diyen ilahiyatçı Ebubekir Sifil ile "Namaz kılmayan ve oruç tutmayan sopalanabilir" diyen imam Halil Konakcı hakkında yürütülen soruşturmada, ``kovuşturma yapılmasına yer olmadığına`` karar verdi.

 

Tarih : 13 Kasım 2024 Çarşamba 09:03   Okunma : 384

HABER: Mehmet OFLAZ

(ANKARA) - İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "Namaz kılmayan öldürülebilir" diyen ilahiyatçı Ebubekir Sifil ile "Namaz kılmayan ve oruç tutmayan sopalanabilir" diyen imam Halil Konakcı hakkında yürütülen soruşturmada, ``kovuşturma yapılmasına yer olmadığına`` karar verdi.

İlahiyatçı Ebubekir Sifil, "Adam keyfi olarak namazı sürekli biçimde aksatıyorsa cezaya çarptırılır. Çağırılır, azarlanır. Çağırılır, tekdir edilir. Çağırılır, dövülür. Devam ederse taziren (hakimin veya devlet yöneticisinin takdirine bağlı olarak yapılan cezalandırma) öldürülebilir" ifadesini kullandı. İstanbul`un Pendik ilçesindeki Uluçınar Camisi İmamı Halil Konakcı ise "Dinde zorlama var. Nasıl var? Namaz kılmamanın hukukta cezası var. Şimdi uygulanmıyor olabilir. Oruç tutmamanın dinde cezası var. Sopalama var. Demek ki zorlama var" dedi.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) avukatları ile avukatlar Nazan Bozkurt, Saim Rüştü Anlatıcı, Seda Baydere, Tülay Bekar, ilahiyatçı Ebubekir Sifil ve imam Halil Konakcı hakkında Türk Ceza Kanunu`nun ``Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek`` suçundan suç duyurusunda bulundu. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu tarafından avukatların suç duyuruları işleme alınarak soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın sonucunda Sifil ve Konakcı hakkında "kovuşturma yapılmasına yer olmadığına" karar verildi. 

"Tahrik etme yada alçaltma kastıyla hareket etmedi"

ANKA Haber Ajansı`nın ulaştığı kararda, "Soruşturma kapsamında ve toplanan deliller ışığında; soruşturma dosyasına konu konuşmanın bir bütün olarak bilirkişi marifetiyle metne döküldüğü ve konuşma içeriğinin bir bütün olarak incelenmesi, değerlendirilmesi ve şüphelilerden Halil Konakcı`nın 14 Haziran 2023 tarihinde huzurda tespit edilen ifadesinde; şahsına ait Twitter hesabında yapılan konuşmanın, Laurie Penny isimli yazarın bir romanında belirtilen içerikten aldığını, kendi inanç çerçevesinde bu kitabı değerlendirerek, fikirlerini açıkladığını, İslami kurallar çerçevesinde tesettür kavramını açıklamaya çalıştığını, herhangi bir kitleyi hedef gösterme, tahrik etme yada alçaltma kastıyla hareket etmediğini beyan ettiği anlaşılmaktadır" denildi. 

Savcılığın kararında, "Soruşturma konusu olayımızda, TCK`nın 216. maddesinde sayılan maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığı sonuç ve kanaatine varılarak, şüpheliler hakkında kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi" denildi. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA