8 Kasım 2025 Cumartesi


07:47   TARSUS FESTIVALI’NDE BINLER BULUŞTU: “BU COŞKU TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK!”   01:15   ALI MAHIR BAŞARıR TARSUS FESTIVALI’NDE NET KONUŞTU: “BU IKLIMI YARATANLARA HALK SANDıKTA DOKUNACAK!”   23:52   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ORDU’YA ADALET DAVETI: “MEYDANLARDA HALKLA BERABERIZ!”   20:54   TARIHIN İÇINDEN KOŞ: SOLI10K ILE MEZITLI GEÇMIŞTEN GELECEĞE NEFES ALıYOR   19:21   GAZI ÖZDEMIR: “ATATÜRK, HUKUKUN VE ÖZGÜRLÜKLERIN YAŞAM KAYNAĞıDıR”   23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:22   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:15   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR  
 
     
   

CHP heyeti Esenyurt Belediyesi`nde...


Esenyurt Belediyesi önündeki kayyum nöbetine katılan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu ile Esenyurt Belediye Meclis üyesi Dilek Bayageldi`den oluşan CHP heyetinin Esenyurt Belediyesi`ne girişine izin verildi. Çakırözer, “Bu kayyum darbesi, Ahmet Başkan`a değil sadece, Esenyurt halkının iradesine yapılmış bir darbe. Bir an önce halkın, milletin iradesine yönelik gasba son verilmelidir” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 13 Kasım 2024 Çarşamba 13:17   Okunma : 631

Haber: Edda SÖNMEZ - Kamera: Onur DURSUN

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanarak yerine kayyum atanmasına karşı CHP`lilerin ilçede başlattığı Demokrasi Nöbeti sürüyor. Esenyurt Belediyesi`ne bugün CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Ardahan Milletvekili Özgür Erdem İncesu ile Esenyurt Belediye Meclis üyesi Dilek Bayageldi`nin girişine izin verildi.

Belediyeden çıktıktan sonra Çakırözer ve İncesu, nöbet alanında açıklama yaptı. Belediye önündeki polis ablukasına dikkat çeken Çakırözer, şunları söyledi:

“Belediye ile Esenyurt halkı şu anda kopuk durumda. Bunu görüyorsunuz. O yüzden bir an önce bu ablukanın kalkması gerekiyor. Milletin seçtiği meclis üyelerinin belediyeye rahatlıkla girebilmesi gerekiyor. Esnafımızla sohbet ettik. Onlar da burada kendileri dahi girip çıkmakta zorlanıyor. Müşteriler de bu ablukaya gelmek istemiyor. Bu kayyum darbesi, Ahmet Başkan`a değil sadece, Esenyurt halkının iradesine yapılmış bir darbe. Bir an önce halkın, milletin iradesine yönelik gasba son verilmelidir. Birkaç yıl önce FETÖ kumpaslarından şikâyet ediyorduk. Olmayan kanıtlarla insanları gece yarıları, şafak baskınlarıyla tutuklamalar, yıllarca içeride tutmalar... Sonra hepsinin kumpas olduğu ortaya çıktı. Burada da bir büyük kumpas ile karşı karşıyayız. Milletimiz, kayyum eliyle millet iradesinin gasp edilmesine karşıdır. Bunun hiçbir şekilde lamı cimi yoktur. O yüzden bu gasptan, darbeden vazgeçilmesi gerekmektedir. Ahmet Başkan`a yapılan tüm işlemler hukuka aykırıdır. Çok büyük bir hukuksuzluk var ortada.”

“Esenyurt halkı bütün olarak cezalandırılıyor”

Özgür Erdem İncesu da “Belediye meclis üyelerimiz, Esenyurt`ta her iki kişiden birinin oy verdiği, ‘Bizi temsil etsin` dediği ama kendileri burada, kaldırımda Esenyurt halkının iradesini temsil etmeye çalışıyorlar. Biraz önce geçtik, başka bir ülkeye girmek gibi mücadele harcadık. Burada Esenyurt halkı esnafıyla, meclis üyesiyle, belediye başkanıyla bir bütün olarak cezalandırılıyor. Bir an önce bu kayyum sürecinin tamamlanmasını, Esenyurt halkının iradesinin geri verilmesini şiddetle haykırıyoruz” tepkisini gösterdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA