20 Haziran 2025 Cuma


09:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:05   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…   08:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:06   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   16:43   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:17   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   10:11   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:07   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:02   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:05   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:37   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:03   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:56   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:51   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   11:03   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   10:26   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:20   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:18   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:15   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:14   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR  
 
     
   

CHP’li Talat Dinçer: "Açlık, Sefalet ve Hayat Pahalılığı Halkı Ezdi"


CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada ekonomik krizin vatandaşlar üzerindeki ağır etkilerine dikkat çekti. Dinçer, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının gerçekleri yansıtmadığını belirterek, sokaktaki enflasyonun yüzde 100’ün üzerinde olduğunu vurguladı.

 

Tarih : 15 Kasım 2024 Cuma 14:06   Okunma : 541

"Halk Sipariş üzerine verilen TÜİK rakamlarına değil, cebindeki paranın alım gücüne bakıyor," diyen Dinçer, AKP'nin 22 yıllık iktidarında izlediği yanlış ekonomik politikaların enflasyonu bu seviyelere çıkardığını söyledi. "Bu enflasyonu çiftçi mi yarattı, emekli mi yarattı? Hayır! Bu, sizin iktidarınızın eseridir, emekli inliyor, 12.500 lirayla geçinemiyor, "Açız!" diye bağırıyor. Yoksullar sokakta, evine ekmek götüremiyor. Emek yoğun çalışan insanlar sattığı ürünün yerine yenisini koyamıyor. İşsizleri zaten söylemek bile istemiyorum." diyerek hükümete sert eleştirilerde bulundu.

“Gariban Vergi Öderken Yandaşlar Kollanıyor”

Dinçer, mevcut vergi sisteminin adaletsizliğine de değindi. Dolaylı vergilerle en çok yükün dar gelirli vatandaşların omuzlarına yüklendiğini ifade eden Dinçer, büyük şirketlerin ve hükümete yakın firmaların ise vergi yükünden kurtulduğunu dile getirdi. "Fakir fukara vergiyi öderken, büyük firmalara ve garanti sözleri verdiğiniz yakın şirketlere her türlü teşvik sağlanıyor. Bu nasıl adalet?" diye sordu.

"Esnaf Tezgâhtar, Çiftçi Amele Oldu"

AKP döneminde küçük esnafın kepenk kapatmaya mecbur bırakıldığını belirten Dinçer, "Mahallenin bekçisi olan esnafı AVM’lerde tezgâhtar yaptınız," dedi. Çiftçilerin de topraklarını terk ederek şehirlerde günlük işlerde çalışmak zorunda kaldığını kaydeden Dinçer, kırsalda üretimin durma noktasına geldiğine dikkat çekti.

“Halk Açlık ve Yoksullukla Mücadele Ediyor”

Dinçer, emeklilerin, asgari ücretlilerin ve işçilerin hayat pahalılığı karşısında ayakta kalmakta zorlandığını vurguladı. Hastanelere gitmekte, çocuklarının eğitim masraflarını karşılamakta zorlanan milyonlarca vatandaşın sesine kulak verilmesi gerektiğini belirten Dinçer, "Bu mağduriyeti yaratan AKP’nin yanlış ekonomik politikalarıdır," dedi.

Dinçer, 31 Mart yerel seçimlerinin halkın hükümete bir uyarısı olduğunu belirterek, "Bu mesajı iyi okumak ve bundan sonra aynı yanlışları yapmamak lazım," dedi.






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Talat Dinçer, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA