6 Mayıs 2025 Salı


12:08   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN ŞÜPHELININ PANSIYON GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı, GÖZALTı SÜRESI BIR GÜN UZATıLDı   11:41   CHP`NIN 38`INCI OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı… İMAMOĞLU`NDAN TÜM SORULARA TEK YANıT: “HALKıN ADALET DUYGUSUNA AÇıK BIR IHANET”   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   11:26   ÖZGÜR ÖZEL, MARC COOLS ILE GÖRÜŞTÜ   11:03   EKREM İMAMOĞLU: “BUGÜNE KADAR KIMINLE GÖRÜŞTÜYSEM İSTANBUL`UN MENFAATI IÇIN GÖRÜŞTÜM, HAKKıMDA HIÇBIR ŞEY BULAMADıNıZ”   14:50   DEM PARTI DIYARBAKıR İL EŞ BAŞKANı ŞAHIN: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER TÜRKMEN GELENEĞININ SON TEMSILCISI”   14:19   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SELIN SAYEK BÖKE: "SALDıRGANıN KIM OLDUĞU, KIMLERLE IRTIBAT HALINDE OLDUĞU DERHAL ORTAYA ÇıKARıLMALıDıR"   14:18   TÜRK-İŞ GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ALEMDAR`DAN "IŞÇI MEMURUN AMIRI OLAMAZ" GÖRÜŞÜ BILDIREN YÖK`E TEPKI: “EMEĞE VE ALıN TERINE YÖNELIK BU KÜÇÜMSEYICI ANLAYıŞıN HUKUKI GEÇERLILIĞI YOKTUR”   14:18   ROMANYA`DA HALK, CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERI IÇIN OY KULLANMAYA BAŞLADı; SEÇIMLER AŞıRı SAĞıN GÖLGESINDE GERÇEKLEŞTIRILIYOR   14:16   CHP`NIN KONYA MITINGI… KONYALı VATANDAŞ: “KONYA`DA BU KADAR KALABALıĞıN OLMASı ARTıK MEVCUT IKTIDARıN ÇOK GEÇERLI OLDUĞUNU GÖSTERMIYOR"   14:14   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ÖZGÜR ÇELIK: "BU ALÇAKLıĞı YAPANıN DA YAPTıRANıN DA IKI ELIMIZ YAKASıNDA"   14:10   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı: ŞAHSıN, 2004`TE IKI ÇOCUĞUNU ÖLDÜRDÜĞÜ VE 2020`DE ŞARTLı TAHLIYE ILE SERBEST BıRAKıLDıĞı BELIRLENDI   14:08   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR KESIM INSAN EĞER BU IKTIDARA KARŞı BIRINE YÖNELIK SUÇ IŞLEME EĞILIMINDE BULUNUYORSA CEZASıZ KALACAĞıNA DAIR BIR INTIBA EDINIYOR"   14:01   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... BURHANETTIN BULUT: "BU ORGANIZE LINÇ KÜLTÜRÜNÜN SORUMLUSU SADECE YUMRUĞU ATAN DEĞIL; YıLLARDıR BU IKLIMI BESLEYENLERDIR"   13:58   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: "HIÇBIR SALDıRı HALKıN IRADESINI TEMSIL EDEN GENEL BAŞKANıMıZ ÖZGÜR ÖZEL`I VE CHP`YI SINDIREMEYECEK"   13:57   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... MUHARREM İNCE: "BU SALDıRıNıN SORUMLULARı BIR AN ÖNCE TESPIT EDILEREK YARGı ÖNÜNDE HESAP VERMELIDIR"   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "TESADÜF DIYENIN AKLıNA ŞAŞARıM"   13:53   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... GÖKÇE GÖKÇEN: "BÖYLE ALÇAKÇA SALDıRıLARLA KORKUTABILECEĞINI ZANNEDENLER BÜYÜK HÜSRANA UĞRAYACAKLAR"   13:50   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... GÜLIZAR BIÇER KARACA: "BU TÜR PROVOKASYONLARıN, ÜLKEMIZIN DEMOKRASI VE HUKUK MÜCADELESINE GÖLGE DÜŞÜRMESINE ASLA IZIN VERMEYECEĞIZ"   13:47   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: “ŞAHSıN 2004 YıLıNDA ÇOCUKLARıNı ÖLDÜRMEKTEN DOLAYı SABıKASı VAR”  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nden üreticilere nar taneleme makinesi desteği


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, nar ekşisi yapmak için uzun zaman harcayan Silifke`ye bağlı Sökün, Bahçe ve Çeltikçi mahallesi sakinleri için bir ilke daha imza atarak, nar taneleme makinesi desteği sağladı. Makine ile nar ekşisi, nar suyu gibi ürünlerin üretilmesi için işçilik ve zamandan tasarruf sağlanıyor.

 

Tarih : 18 Kasım 2024 Pazartesi 09:42   Okunma : 312

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, nar ekşisi yapmak için uzun zaman harcayan Silifke`ye bağlı Sökün, Bahçe ve Çeltikçi mahallesi sakinleri için bir ilke daha imza atarak, nar taneleme makinesi desteği sağladı. Makine ile nar ekşisi, nar suyu gibi ürünlerin üretilmesi için işçilik ve zamandan tasarruf sağlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atarak nar taneleme makinesi desteği sağladı. Silifke ilçesine bağlı Sökün, Bahçe, Çeltikçi Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi`nin başvurusunu değerlendiren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, nar ekşisi yapmak için uzun zaman emek harcayan vatandaşlara nar ayıklama makinesi verdi.

Küçük ve orta ölçekli üreticiyi desteklemek için çalışmalarına devam eden ekipler, 6-8 işçinin bir günde yapacağı işi 1 saat gibi kısa sürede yapabilen makineyi, 3 mahalleye hibe etti. 

“Küçük ve orta ölçekli üreticilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz”

Makine Ekipman Destekleri Projesi kapsamında küçük ve orta ölçekli üreticilere desteklere devam ettiklerini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi`nde görev yapan ziraat mühendisi Hüseyin Topkara, “Bu bağlamda Silifke ilçemizde bulunan Sökün, Bahçe ve Çeltikçi mahallelerimizdeki üreticilerin talepleri doğrultusunda, bir adet nar taneleme makinesi desteği sağlamış olduk. Nar taneleme işlemi küçük işletmelerde genelde el ile yapılırken, büyük işletmelerde mekanizasyondan faydalanarak yapılmakta. Bugün buradaki üreticilerimizin de bu mekanizasyondan faydalanması, işçilik ve zamandan tasarruf sağlamaları amacıyla, bir adet nar taneleme makinesi verdik” diye konuştu.

Başvuru yapan ilk noktanın Sökün, Bahçe ve Çeltikçi Mahallesi olduğunu söyleyen Topkara, “Makinamız gayet verimli. Önümüzdeki yıl için yeni talepler gelmeye başladı. Tarımda işçilik çok yüksek ve burada nar taneleme işlemleri de büyük işçilik gerektirmekte. Normalde 8-10 kişinin bir günde yapabileceği bir işi, bu makineyle bir saatte yapabiliyorsunuz. Buradaki üreticilerimize, işçilik ve zaman yönünden bir katkımız oluyor. Önümüzdeki süreçte de küçük ve orta ölçekli üreticilerimizin her konuda yanlarında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Büyükşehir`in desteği sayesinde işçilik maliyetleri düştü”

Büyük emek gerektiren bir işi kısa sürede halleden makine sayesinde işçilik maliyetlerinin düştüğüne değinen Bahçe Mahallesi Muhtarı Ferit Uysal, “Vatandaşlar bu hizmetten çok memnun. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer`e ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Büyükşehir`in desteklerini daha da bekliyoruz” dedi.

“Burada nar üretimi çok olduğu için vatandaşlar nar ekşisi yapıyorlar”

Sökün, Bahçe, Çeltikçi Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ali Barbaros, “Büyükşehir`in makine ekipman desteği kapsamında, nar taneleme makinesi talep ettik. Bir süre sonra makineyi verdiler. Burada nar üretimi çok olduğu için vatandaşlar nar ekşisi yapıyorlar. Sanayi narlarını nar ekşisine dönüştürüyorlar. Bu da işçilik sorunu oluşturuyordu. Topladığımız narlardan hem ev ihtiyacını karşılamak hem de ticari amaçlı olarak nar ekşisi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Makine bize büyük kolaylık sağladı”

Nar taneleme işleminde en çok kadınların yorulduğunu kaydeden Bahçe Mahallesi sakinlerinden Zeynep Kurt, “Önceden en az 8-10 kişiyle nar çırpıyorduk. En az 2 gün çırpmamız gerekiyordu. Ama şimdi makine sayesinde işi yarım günde bitiriyoruz. Biz 30 yıldır nar ekşisi üretiyoruz. Makine bizim için büyük kolaylık sağladı. O yüzden Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Bey`e teşekkür ediyorum” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA