8 Haziran 2025 Pazar


13:40   BAŞHEKIM TOPÇU’DAN FERDI ZEYREK’IN DURUMUYLA ILGILI AÇıKLAMA: "BAŞKANıMıZıN TÜM YOĞUN BAKıM TEDAVILERI OLMASı GEREKTIĞI GIBI DEVAM EDIYOR"   09:35   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI KADROSUNU GENIŞLETIYOR   07:47   GÜROL AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   23:27   BAŞKAN ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı: “BAYRAMLAR KARDEŞLIĞIMIZI PEKIŞTIRDIĞIMIZ ZAMANLARDıR”   23:25   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:22   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:23   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:12   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   13:56   HAMIT KARıŞ: “BAYRAMDA PAYLAŞTıKÇA ÇOĞALAN DEĞERLERIN FARKıNDA OLALıM”   13:50   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    13:14   BAŞKAN SEÇER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ALTıN KOVAN PROJESI DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   01:01   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   22:59   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”   22:55   CHP’NIN GAZIOSMANPAŞA MITINGI... ÖZEL: ERDOĞAN’ıN GÖREVLENDIRDIĞI KIŞILER DARBEYI ASKER ÜNIFORMASıYLA DEĞIL SAVCı CÜBBESIYLE YAPMAKTADıR   21:40   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE DİSK/GENEL-İŞ ARASıNDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI İMZALANDı   19:10   BAŞKAN SEÇER SÖZÜNÜ VERMIŞTI; GÜLNAR, ILıSU SUYUNA KAVUŞTU   16:15   BÜYÜKŞEHIR’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR   16:05   BAŞKAN BOLTAÇ DÜNYA BISIKLET GÜNÜNDE PEDAL ÇEVIRDI   15:59   TOROSLAR’DA YOLLAR YENILENIYOR  
 
     
   

Çayırhan`daki madencilerin direnişi 8`inci gününde devam ediyor… Maden işçileri: “Direniyoruz, kazanacağız, başka yolu yok”


Ankara`nın Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı`nda özelleştirmeye karşı başlatılan madenci eylemi 8`inci gününde devam ediyor. Direnen maden işçileri, “Direniyoruz, kazanacağız, başka yolu yok” dedi.

 

Tarih : 27 Kasım 2024 Çarşamba 17:28   Okunma : 409

HABER: Batuhan DÜKEL / KAMERA: Tunahan GÜLER

(ANKARA) - Ankara`nın Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı`nda özelleştirmeye karşı başlatılan madenci eylemi 8`inci gününde devam ediyor. Direnen maden işçileri, “Direniyoruz, kazanacağız, başka yolu yok” dedi.

Ankara`nın Nallıhan ilçesinde bulunan Çayırhan Maden Ocağı`nda, 20 Kasım Çarşamba sabah vardiyasının başlamasıyla yer altına inen yaklaşık 500 işçi ve yeryüzünde onlara destek veren işçiler eylemlerine 8`inci günde bölgedeki soğuk hava koşullarına rağmen devam ediyor. Yer altında madenciler eylemlerini sürdürürken yer üstündeki işçiler de varillerde ateş yakarak ısınmaya çalışıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen çelik sobalar çadırların içine konularak madencilerin ısınma sorunu kısmen de olsa çözüldü. Direnen madenciler soğuk havaya karşı vücut dirençlerini arttırmak için suda çözülen C vitamini içiyorlar. Çayırhan esnafı direnen madencilere yiyecek içecek desteği sağlamaya devam ediyor. Direnen madencilerin aileleri eylemin ilk gününden itibaren madencilere destek vermeye devam ediyor. Madenciler, “8`inci günde direnişe devam", "Sesimizi duyan yok mu” ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıyor. Madenciler ve aile yakınları ANKA Haber Ajansı`na konuştular.

“Açlık grevi olabilir, Ankara`ya yürüyüş olabilir”

Devlette çalışmanın özel sektörde çalışmaktan daha iyi olduğunu vurgulayan maden işçisi Mustafa Acar, "20 yıllık madenciyim. Bunun 16 yılında özel sektörde çalıştım. 4 buçuk yıldır KİAŞ`tayız. Aradaki farkı anlatmama gerek yok, özel sektör ile KİAŞ arasındaki farkı. Her türlü imkan açısından fark var. Biz buradan edilen karın devletin bütçesinde kalmasını istiyoruz. Bu karın özel sektörde bir kişiye rant olmasını istemiyoruz. Devlet yetkililerinin şu halimizi görmeleriniz istiyoruz" ifadesini kullandı. Bir başka maden işçisi de morallerinin iyi olduğunu vurgulayarak, "Eylemin 8`inci gününden devlet büyüklerimizden müjdeli bir haber beklemekteyiz. Varlık satışının bitmesini istiyoruz. Bitmediği takdirde de eylemimiz olacak elbet. Her şeye hazırlıklıyız. Moralimiz gayet iyi, yerinde" ifadesini kullandı. Bir başka maden işçisi de, "16 senelik madenciyim. Varlık satışına ‘hayır` diyoruz. Direniyoruz, kazanacağız. Başka yolu yok" dedi.

“Açlık grevi olabilir, Ankara`ya yürüyüş olabilir”

Bakanlıktan müjdeli haber alacakları konusunda umutlu olduklarını belirten maden işçisi olumsuz bir haber aldıkları takdirde açlık grevi ve Ankara`ya yürümeyi düşündüklerini belirterek, "Dışardan esnaflar destek veriyor. Bizim de moralimiz gayet yerinde. Eylemin 8`inci gününde de olsak bakanlıktan müjdeli haber bekliyoruz. Umutluyuz. Varlık satışının duracağına inancımız tam. Sonuç olumsuz olursa da açlık grevi olabilir, Ankara`ya yürüyüş olabilir. Bunları kendi arkadaşlarımız ve sendika yetkililerimizle görüşüp buna göre bir yol haritası çizeceğiz" dedi. Eylemin 8`inci gününde yıprandıklarını ama varlık satışı durana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirten başka bir maden işçisi, "15 yıldır bu şirkette çalışıyorum. Bu satış bizi yıpratıyor. 8 gündür buradayız. Kar, yağış, soğuk… Ailelerimiz, esnaflarımız herkes bize yardımcı oluyor burada. Satışın durmasını istiyoruz. Durana kadar da hiçbir yere gitmiyoruz" ifadesini kullandı.

"Alın terimizi devletimiz için dökmek istiyoruz"

Alın terlerini devlet için dökmek istediklerini belirten maden işçisi Yıldırım Topçu, devlet yetkililerine duyarlı olma çağrısı yaparak, "15 yıldır bu madende çalışmaktayım. Moralimiz yüksek, varlık satışını istemiyoruz. Biz emeğimizi alın terimizi devletimiz için dökmek istiyoruz. Başkalarının sömürmelerini istemiyoruz. Hiçbir kar, çamur, yağmur dinlemeden devlet büyüklerimizinden daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Mücadelemize devam edeceğiz” dedi. Madencilerin eylemine destek olmaya gelen bir maden işçisinin eşi, "Ben burada eşime destek vermek için geldim. Özelleştirmeye, satışa hayır diyorum. Onların yanında olmak için buradayız. Destek olmak için buradayız" dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA