5 Ocak 2026 Pazartesi


10:05   MERSIN’DE ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLERE GÜVENLI YAŞAM İÇIN MAHREMIYET EĞITIMI   09:55   TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASı: SPORUN BAŞKENTI OLMA YOLUNDA TARIHI ADıM   16:30   3 OCAK RUHU MERSIN’DE YANKıLANDı: KURTULUŞUN 104. YıLıNDA BIRLIK, DEMOKRASI VE BARıŞ VURGUSU   15:02   “TOROSLAR’DA 104 YıLLıK ZAFER ADıMLARı: BINLERCE MERSINLI TARIHE YÜRÜDÜ”   22:45   BAŞKAN SEÇER’DEN 3 OCAK MERSIN’IN KURTULUŞ YıL DÖNÜMÜ MESAJı   22:41   BAŞKAN V. ŞENER: “3 OCAK, MILLETIMIZIN BAĞıMSıZLıK İRADESININ BIR SIMGESI”   22:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI GÜLCAN KıŞ’TAN 3 OCAK KURTULUŞ GÜNÜ MESAJı   19:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN 2025’TE SAĞLıK VE SOSYAL DESTEKTE REKOR HIZMET: DOĞUMDAN YAŞLıLıĞA YANıNıZDA!   19:28   “YENIŞEHIR HALK KART ILE 853 AILEYE DESTEK: ARALıK ÖDEMELERI HESAPLARDA”   19:26   DILEK KAYA İMAMOĞLU: MILLETIMIZ DOĞRUNUN, HAKLıNıN YANıNDA DURMAYA DEVAM EDECEK   19:25   TÜM EMEKLILERIN SENDIKASı, AÇLıK SıNıRı ALTıNDAKI EMEKLI MAAŞLARıNA KARŞı BAKıRKÖY’DEN SES YÜKSELTTI… 82 YAŞıNDAKI EMEKLI: GıDASıZLıKTAN ARTıK SESIMIZ ÇıKMıYOR   19:14   ÜMIT ÖZDAĞ: "BAĞ-KUR VE GSS’LILERIN SAĞLıĞA ERIŞIMINI SAĞLAYACAK CUMHURBAŞKANLıĞı KARARNAMESI VAKIT KAYBETMEKSIZIN ÇıKARıLMALıDıR"   15:19   CHP’NIN ÇANKıRı MITINGI… CEMAL ENGINYURT: “KAR DA KıŞ DA OLSA BIZ SÖZ VERDIK; MEYDANLARDAYıZ”   14:18   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “KIM FILISTIN IÇIN SES ÇıKARMAK ISTIYORSA IZIN VERSINLER AMA IKILI UYGULAMA DOĞRU DEĞIL, VICDANLARı YARALıYOR”   13:29   TÜRKIYE KADıN DERNEKLERI FEDERASYONU: 2025 YıLıNDA EN AZ 391 KADıN ÖLDÜRÜLDÜ   13:28   İRAN’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN TEHDITLERINE YANıT: ABD’NIN MÜDAHALESI TÜM BÖLGEDE KAOS ANLAMıNA GELIR   13:27   İRAN’DA PROTESTOLAR BÜYÜYOR... PROTESTOCULAR ILE GÜVENLIK GÜÇLERI ARASıNDAKI ÇATıŞMALARDA EN AZ 7 KIŞI ÖLDÜ   13:25   MURAT ÇALıK: ZOR KOŞULLARDA DAHI HATıRLANMAK, DOSTLUĞUN VE DAYANıŞMANıN SıNıR TANıMADıĞıNı BIR KEZ DAHA GÖSTERIYOR   11:35   “MERSIN’IN 104 YıLLıK ONURLU DIRENIŞI: BAŞKAN ÖZYIĞIT’TEN KURTULUŞ MESAJı”   09:36   MERSIN’DE YENI YıL KAYNAR GELENEĞI: 130 BIN BARDAK ŞIFA DAĞıTıLDı!  
 
     
   

CHP-MHP arasında ilk kayyum teması... Grup başkanvekilleri bugün bir araya geliyor


MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız`ın kayyum atamalarının önüne geçmek için Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu`nun ele alınması gerektiği açıklaması ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in Yıldız`ın açıklamalarını olumlu değerlendirmesinin ardından, CHP ve MHP heyetleri bugün saat 13.30`da bir araya geliyor.

 

Tarih : 11 Aralık 2024 Çarşamba 10:37   Okunma : 534

(TBMM) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın kayyum atamalarının önüne geçmek için Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu’nun ele alınması gerektiği açıklaması ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Yıldız’ın açıklamalarını olumlu değerlendirmesinin ardından, CHP ve MHP heyetleri bugün saat 13.30`da bir araya geliyor.

ANKA Haber Ajansı`nın edindiği bilgiye göre, kayyum atamalarına ilişkin tartışmaların ve açıklamaların ardından CHP ve MHP`li kurmaylar temaslara başladı.

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanarak yerine kayyum atanmasıyla başlayan daha sonraki kayyum atamalarıyla alevlenen tartışmalar sürecinde, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, belediyelere kayyum atanması tartışmalarına değinerek, “Tutuklamalar ya da son uygulamalarla kayyum atamalarının önüne geçmek için biz, Seçim Kanunu’nu, Siyasi Partiler Kanunu`nu yeniden ele alıp soğukkanlılıkla, suçsuzluk karinesini unutmadan bu işi tartışmak zorundayız. Onun için de bu kanunlara ihtiyaç vardır" açıklamasında bulunmuştu.

Feti Yıldız daha sonra da X hesabından, "Kayyum atamaları ve Milletvekili yargılamalarıyla ilgili tartışmaların devam etmemesi için, Belediye Başkanı ve Milletvekili adayı olma kriterlerinin yeniden belirlenmesi şarttır. Terör suçlarında, kuvvetli suç şüphesi ve somut delil ile açılan kamu davasının aday olmaya engel olup olmaması soğukkanlı şekilde tartışılabilir…(suçsuzluk karinesi unutulmadan) Her durumda; Yeni bir Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu yapmanın zamanı gelmiştir" açıklamasında bulunmuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız`ın açıklamalarına olumlu yanıt vererek, "MHP`nin o yaklaşımını kıymetlendirdiğimi ve dikkatle takip edeceğimizi, bu hafta içinde de kendileriyle temas kuracağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. MHP’ye de diyoruz ki, bu sefer bu değerlendirme samimi ise ve eğer ittifak ortağınızın her yaptığına bugüne kadar verdiğiniz kayıtsız ve meclis tarihi için takdire şayan desteğe, bu sefer iktidar partisinden bir seferlik istediğiniz bu yaklaşıma destek bulabilirseniz, Türkiye’yi büyük bir ayıptan demokrasimizi büyük bir cendereden kurtarmış olursunuz" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamaların ardından iki partinin kurmayları arasında temas kuruldu. CHP ve MHP`li grup başkanvekilleri ve hukukçu vekiller bugün saat 13.30`da Meclis’te bir araya gelecek. CHP adına toplantıya Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi katılacak. Toplantıya MHP adına ise Grup Başkanvekili Erkan Akçay ile Sakarya Milletvekili Levent Bülbül katılacak.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA